ماهنامه حقوق داوري

@ijalaw


وب سايت: www.ijal.ir

ايميل : [email protected]

@ijaladmin :تبليغات

ماهنامه حقوق داوري

10 Jul, 23:00


💢 فایل صوتی نشست «مدیریت ریسک در تنظیم قرارداد»


🎙 سخنران: میترا ضرابی
▫️ عضو هیأت علمی دانشگاه
▫️ وکیل دادگستری

ماهنامه حقوق داوري

27 Jun, 06:46


♨️ شرط مسئولیت تضامنی

📌 گاهی اوقات قراردادها به اعتبار شخص دیگری از قبیل وکیل ،مدیرعامل و یا اشخاص دیگری که سمت نمایندگی دارند تنظیم می شود.حال انکه اگر در آینده تعهدات قراردادی اجرا نشود شخصی که به اعتبار وی قرارداد را تنظیم نموده ایم مسئولیت قانونی ندارد.در اینجا راه حل حقوقی که برای مسئول شناختن شخصی که به اعتبار وی معامله را انجام داده ایم درج شرط مسئولیت تضامنی برای شخص مذکور می باشد.
شرط نمونه ذیل برای مسئولیت تضامنی در چنین مواردی پیشنهاد می گردد:
" وکیل امضا کننده این قرارداد جهت اجرای تعهدات ،پرداخت خسارات و مسئولیت های مرتبط با این قرارداد با موکل خویش مسئولیت تضامنی دارد."

☘️ واتساپ

https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

🍁 ایتا

https://eitaa.com/contractslaw

ماهنامه حقوق داوري

25 Jun, 05:58


نظریه مشورتی

در پرونده‌های اعتراض ثالث حکمی،چنانچه محکوم له حکم قطعی دایر بر الزام فروشنده(خوانده)به تحویل مبیع را اخذ کرده و معترض ثالث مدعی تحقق شرطی از شروط قراردادی بین خود و خوانده دعوای معترض عنه باشد؛ مانند انفساخ قرارداد و بطلان نقل و انتقالات بعدی:
الف-آیا دادگاه حق بررسی شرط مذکور را دارد؟در صورت مثبت بودن پاسخ،آیا دادگاه با احراز انفساح و تحقق دیگر شروط می‌تواند حکم به القای دادنامه معترض عنه صادر کند؛بدون آنکه نیازی به طرح دعوای ابتدایی تایید انفساخ معامله باشد؟
ب-چنانچه اعتقاد بر ضرورت طرح دعوای مستقل باشد،آیا خواهان دعوای تایید انفساخ می‌تواند ضمن طرح این دعوا،دستور موقت مبنی بر نقل منع نقل و انتقال پلاک ثبتی موضوع حکم قطعی الزام به تنظیم سند رسمی را خواستار شود؟آیا می‌توان با تحقق دیگر شرایط دستور موقت صادر کرد؟آیا این دستور موقت به جلوگیری از اجرای حکم قطعی منتهی نمی‌شود؟در صورت منفی بودن پاسخ راهکار مربوطه برای خواهان کدام است؟


☘️ واتساپ

https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

🍁 ایتا

https://eitaa.com/contractslaw

ماهنامه حقوق داوري

18 Jun, 17:51


🎧پوشه شنیداری نشست علمی با عنوان : اندیشه‌های نوین در قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۵۶

#نسخه_کم_حجم

🎙 سخنران: دکتر پژمان محمدی
وکیل دادگستری ، دانشیار دانشگاه تربیت مدرس


🗓 گاه برگزاری :چهارشنبه ۹ خردادماه ۱۴۰۳ 📊برگزار شده از سوی دانشگاه علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز

قابل دسترسی در

ایتا
https://eitaa.com/contractslaw

تلگرام
https://t.me/IJALAW

ماهنامه حقوق داوري

16 Jun, 09:14


🔹اطلاعیه برنامه ترویجی «طعم مالکیت فکری»

آشنایی با قراردادهای اعطای مجوز بهره‌برداری

سرفصل‌ها:
* آشنایی با قرارداد لیسانس و انواع آن
* ارکان کلیدی قرارداد لیسانس چه مواردی هستند؟
* آشنایی با قرارداد فرانچایز (فرانشیز) و انواع آن
* ارکان کلیدی قرارداد فرانچایز چه مواردی هستند؟
* معرفی نمونه قرارداد و منابع مطالعاتی ‌

زمان: سه‌شنبه، ۲۹ خرداد ماه ۱۴۰۳

ثبت نام رایگان از طریق پیوند:
https://news.ut.ac.ir/fa/news/42132


https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

04 Jun, 20:35


✍🏻 نظریه مشورتی درخصوص مبدا محاسبه خسارت تأخیر تأدیه در خصوص چک‌هایی که پس از صدور گواهی عدم پرداخت از ناحیه دارنده آن به شخص ثالثی منتقل می‌شود


*🚨کانال حقوق قراردادها

*🟩واتــسـاپ👇*
https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

💢💢 ایتا
https://eitaa.com/contractslaw

ماهنامه حقوق داوري

28 May, 17:44


نظریه شماره ۷/۱۴۰۲/۱۰۰۸ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ اداره کل حقوقی قوه قضاییه: استعلام: ۱- آیا داوری موضوع بند ۱۴ ماده ۵۷ قانون بخشد تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی، از مصادیق داوری اجباری است؟

۲- چنانچه در اساسنامه شرکت تعاونی تصریح شده باشد که رسیدگی به اختلافات و دعاوی میان شرکت تعاونی با اشخاص حقیقی و حقوقی در صلاحیت داور (اتاق تعاون) است؛

اولا، آیا رسیدگی به اختلافات و دعاوی ناشی از قراردادهاد و معاملات شرکت تعاونی با اشخاص حقیقی یا حقوقی، در صلاحیت داور (اتاق تعاون) است؟

ثانیا، آیا رسیدگی به اختلافات و دعاوی ناشی از ضمانت قهری میان شرکت تعاونی با اشخاص حقیقی یا حقوقی، در صلاحیت داور (اتاق تعاون) می باشد؟

ثالثا، آیا اطلاع یا عدم اطلاع شخص حقیقی یا حقوقی از اساسنامه شرکت تعاونی، در صلاحیت داور (اتاق تعاون) مؤثر است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
۱ و ۲- بند ۱۴ ماده ۵۷ قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی، یکی از وظایف اتاق های تعاون را داوری در امور حرفه ای بین اشخاص حقوقی بخش تعاونی با یکدیگر و یا با سایر اشخاص حقیقی و حقوقی و نیز بین هر شخص حقوقی بخش تعاونی با اعضایش از طریق مرکز داوری اتاق اعلام کرده است و در تبصره ۶ ماده مذکور نیز اشخاص حقوقی تعاونی را مکلف کرده است تا ارجاع به داوری اتاق تعاون را در اساسنامه خود درج کنند؛ بنابراین، اولا، ارجاع اختلاف به داوری اتاق تعاون باید همانند دیگر داوری ها با توافق طرفین صورت گیرد.

ثانیا، درج شرط داوری در اساسنامه شرکت تعاونی، صلاحیت رسیدگی به اختلاف اعضای تعاونی با یکدیگر و نیز با تعاونی را به اتاق تعاون میدهد و حتی سهامداران غیرعضو نیز به دلیل پذیرفتن اساسنامه با ورود به شرکت، در اختلافات خود در امور حرفهای با تعاونی و دیگر سهامداران و اعضا ملزم به تبعیت از شرط داوری اتاق تعاون خواهند بود؛ با وجود این، با توجه به مقررات فوقالذکر و بند یک ماده یک آیین نامه داوری در بخش تعاونی مصوب ۲۲/۶/۱۳۸۹ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شرط داوری مذکور در اساسنامه شرکت تعاونی قابل تسری به اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر نیست.

ثالثا، در مورد اختلافات ناشی از قراردادهای شرکت تعاونی با اشخاص ثالث، درج شرط داوری در اساسنامه شرکت تعاونی، طرف مقابل قرارداد را به مراجعه به داوری اتاق تعاون ملزم نمیکند؛ لذا دادگاه صرفا در صورتی میتواند قرار عدم استماع دعوا صادر کند که شرط داوری در قرارداد درج و یا موافقتنامه مستقل دیگری بین طرفین منعقد شده باشد.
https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

11 Apr, 09:28


♨️ پس از فسخ قرارداد مشارکت در ساخت در هر شرایطی قرارداد پیش فروش هم فسخ نمی‌شود.
در ابتدا باید وضعیت قرارداد مشارکت در ساخت سازنده با مالک بررسی شود تا ببینید سازنده حق پیش فروش واحدهای سهم خودش را داشته است یا خیر؟
اگر سازنده حق پیش فروش داشته باشد، وقتی قرارداد مشارکت در ساخت فسخ می‌شود؛ قرارداد پیش فروش سازنده به قوت خود باقی است و کماکان دارای اعتبار است اما مالک به جای سازنده مسئول اجرای تعهدات قرارداد پیش فروش می‌ شود.
اما اگر سازنده حق پیش فروش نداشته باشد در صورت فسخ قرارداد مشارکت در ساخت قرارداد پیش فروش خود به خود منحل می‌شود.
در این صورت پیش خریدار باید برای پس گرفتن وجه پرداختی علیه پیش فروشنده طرح دعوا کند.
https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

08 Mar, 13:01


https://www.instagram.com/p/C4QQxl-sa-o/?igsh=MW9vdmwyY3R2OWJoYg==

ماهنامه حقوق داوري

13 Jan, 05:55


♨️ حق انعقاد قرارداد جایگزین بعنوان یکی از ضمانت اجراهای قراردادی در قوانین بسیاری از کشورهاوجود دارد به موجب این ضمانت اجرا طرف قرارداد این حق را دارد که در صورت خودداری طرف دیگر از اجرای موضوع قرارداد، بتواند از منبع و شخص دیگری موضوع قرارداد را به دست آورد یا اجرا نماید و هزینه و مخارج آن را به حساب طرف قرارداد بگذارد. این امکان در قانون ایران وجود ندارد بنابراین لازم است در زمانی که قرارداد را تنظیم می‌کنید آن را به روشنی در قرارداد درج کنیم.


https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

29 Dec, 15:52


♨️ شرط عدم رعایت مالیات تکلیفی اجاره
شرط عدم رعایت مالیات تکلیفی اجاره در قراردادهای اجاره املاک


در تبصره 9 ماده 53 قانون مالیات های مستقیم مقرر شده: اشخاص حقوقی، اعم از شرکت های تجاری و غیره، از محل مال الاجاره ای که به موجرین خود پرداخت می کنند باید مالیات بر درآمدِ املاک اجاریِ موجر را کسر و به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند. به این مالیات، مالیات تکلیفی اجاره گویند که بر عهده مستاجر می باشد.



بعضا دیده می شود در قراردادهای اجاره شرطی با این مضمون قید می شود که: «مالیات تکلیفی مستاجر، ارتباطی به موجر نداشته و مبلغ قید شده در قرارداد به صورت مقطوع و خالص می باشد»

مستاجرینی که مشمول مالیات تکلیفی اجاره هستند و این شرط قراردادی را نیز قبول می کنند به دو نکته مهم باید توجه داشته باشند:



اول- این شرط به معنی رفع تعهد مستاجر در پرداخت «مالیات تکلیفی اجاره» نبوده و در صورتی که مستاجر به این وظیفه قانونی خود عمل ننماید مشمول جرایم ماده 199 ق.م.م. خواهد بود.



دوم- پذیرش این شرط در واقع به این معنی است که مستاجر می پذیرد که، «مالیات تکلیفی اجاره» را از جیب خودش بپردازد. لذا این قبیل مستاجرین باید در نظر داشته باشند مبلغ واقعی اجاره ایشان عبارت است از اجاره پرداختی به موجر به علاوه مالیات تکلیفی پرداختی به سازمان امور مالیاتی



توجه به این نکات برای همه اشخاص بخصوص مشاورین حقوقی که مورد مشورت دیگران در هنگام انعقاد قراردادهای اجاره قرار میگیرند لازم و ضروری می باشد.

https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

29 Dec, 11:28


♨️ یکی از شیوه های که برای مشارکت در ساخت در سالهای اخیر رایج شده است فروش متری پروژه در حال ساخت می باشد .در این خصوص توجه داشته باشید که باید مشخص کنید از کدام طبقه و واحد فروش متری صورت گرفته است در غیر اینصورت خریدار در تمامی پروژه به صورت مشتر ک و مشاع سهیم می گردد.

https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

20 Dec, 16:55


♨️ برای قراردادنویسی ، تعهدنامه یا صورت‌جلسه خوب، حداقل باید پنج مطلب زیر مشخص شود(به نقل از کتاب صفر تا صد حقوق کسب و کار به زبان ساده ):

اول- متعهد کیست؟

دوم- ذینفع تعهد کیست؟

سوم- موضوع تعهد چیست و با چه کیفیتی باید اجرا شود؟

چهارم- مدت تعهد چقدر است؟

پنجم- ضمانت اجرای نقض تعهد چیست؟

📝
https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

17 Dec, 09:44


♨️ قوانين مشاركت در ساخت ساختمان
قراردادهای مشارکتی نوعی قرارداد حقوقی با اثرات قانونی است؛ بنابراین در انعقاد آنها باید به برخی از قوانین موضوعه توجه شود. در مجموع این قوانین خاص را قوانین مشارکت می نامند. از جمله مهم ترین قوانینی که بر قراردادهای مشارکت در ساخت اثر می گذارند به شرح زیر است:

قوانین شهرداری
قوانین ثبتی و تفکیک و افراز سند
قوانین مهندسی و مقررات ملی ساختمان
قوانین بیمه
قانون کار
سایر قوانین مدنی و جزایی
بد نیست بدانید در میان انواع قانون مشارکت در ساخت آپارتمان که نام بردیم؛ یک قانون بیشترین تاثیر را بر قراردادهای مشارکتی می گذارد و آن هم چیزی نیست جز قانون پیش فروش ساختمان و آیین نامه اجرایی قانون پیش فروش ساختمان.

https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

13 Dec, 09:30


♨️ در قرارداد تجاری بین المللی عناوین مختلفی وجود دارد که در هنگام نوشتن قرارداد باید به آن ها توجه شود این موارد به صورت زیر می باشند :



عنوان قرارداد
طرفین قرارداد
مدت قرارداد
محل انعقاد قرارداد
چگونگی تحویل موضوع قرارداد
مبلغ قرارداد و چگونگی پرداخت آن
تعهدات کارفرما یا خریدار
تعهدات مجری یا فروشنده
ضمانت نامه یا تضمین حسن انجام کار
موارد فسخ قرارداد
حوادث قهری و غیر مترقبه یا فورس ماژور
مراجع حل اختلاف
تأخیرات و پیش بینی خسارت تأخیر تأدیه
عدم واگذاری موضوع قراداد به غیر
اطلاع طرفین از کلیه خصوصیات و مشخصات قرارداد
عدم وجود واسطه
اقامتگاه طرفین
کسورات قانونی
گارانتی و تضمین
و سایر نکات حقوقی دیگر

https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

13 Dec, 06:43


معرفی کتب داور

@ijalaw

ماهنامه حقوق داوري

11 Dec, 20:23


♨️در قراردادها، (Hardship) شرط مذاكره مجدد را مي توان معادل فورس
ماژور دانست ؟

فورس ماژور: يكي از شروط اساسي مشاركت[ قرارداد هاي] بين المللي،
پيش بيني شرط قوه قاهره و آثار تحقق آن است كه البته ممكن است راساً
در قرارداد توافق و آثار آن تبين شود، يا اينكه به تعاريف پذيرفته در قوانين
كشور ميزبان، يا كشور ثالث ديگر و در نهايت به اصول و عرف مورد
استفاده در حقوق بين الملل ارجاع گردد. در هر حال قوه قاهره وضعيتي
است استثنايي، بيروني، خارج از كنترل متعهد كه مانع از اجراي تعهدات
وي مي شود .
سه عنصر اساسي زير تعريف قوه قاهره را تشكيل مي دهد :
.1 غير قابل پيش بيني بودن .
.2 بيروني بودن .
.3 غير قابل مقاومت بودن .
اما در خصوص(Hardship) شرط مذاكره مجدد بايد گفت اين مفهوم تنها
به اختلال ناشي از تحولات عميق مالي - اقتصادي اختصاص داشته و
همانند فورس ماژور عاملي بيروني و غير قابل پيش بيني است و بر عكس
آن، سببي براي معافيت نبوده و تنها امكان مذاكره دوباره براي برقراري
مجدد تعادل اقتصادي قرارداد را فراهم مي آورد.

برگرفته از كتاب نظام حقوقي قرارداد هاي مشاركت ( جوينت ونچر) / دكتر آريان كي


https://chat.whatsapp.com/DmIR6AwpIRaEvSrv7uBiod

ماهنامه حقوق داوري

08 Dec, 19:35


" بخل و حسادت آفت حرفه وكالت"

قسمتي از سخنراني وكيل رسول كوهپايه زاده در كارگاه آموزشي " هنر مديريت فرآيند دفاع" ؛ ٢٣ آبان ١٤٠٢ ، هتل ارم تهران.
https://www.instagram.com/reel/C0mnuN6uLLL/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

ماهنامه حقوق داوري

08 Dec, 14:31


توصیه‌های پلیس فتا برای پیشگیری از هک‌شدن تلفن‌همراه؛ لینک‌های آلوده چه ویژگی‌هایی دارند؟

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا در گفت‌وگو با میزان: معمولا هک به این صورت انجام می‌شود که پیامی برای شما فرستاده می‌شود و خودشان را جای سامانه ثنای قوه قضاییه جا می‌زند و به‌صورت تهدیدآمیز عنوان می‌کند که اگر تا ۲۴ ساعت آینده به این لینک مراجعه نکنید، حکم جلب‌تان صادر می‌شود و یا اینکه هم‌اکنون تصادف منجر به جرح برای شما ثبت‌شده است، هموطنان به این دلیل که در پیام اسم و مشخصاتشان عنوان شده است فریب می‌خورند و این درحالی است که به دست‌آوردن اسم، مشخصات، آدرس و شماره تلفن‌همراه شما برای مجرمان سایبری واقعا ساده است.

اگر فردی به شما پیام داد و درخواست کرد بلافاصله به این لینک مراجعه کنید و با تهدید و ترغیب اجباری عنوان کرد که اگر مراجعه نکنید ریجستری شما از بین می‌رود یا اینکه حکم جلب صادر می‌شود، این اقدام را حتما یک ترفند مجرمانه به‌حساب آورید.

تمام نهاد‌های دولتی برای برقراری ارتباط با کاربران از شماره تلفن‌های پوششی استفاده می کنند
https://www.instagram.com/reel/C0mCkVcuDvU/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==