HSE in Construction

@hse_construction


کانال HSE در صنعت ساختمان
نکات اساسی در زمینه ایمنی، بهداشت کار و محیط زیست کارگاه های ساختمانی

@Hamed_Khanjani ادمین

HSE in Construction

09 Jul, 06:48


🔺فصلنامه فراساخت شماره ۱۲ و ۱۳ منتشر شد.

پرونده ویژه: نظام ساخت و ساز در سوگ معماری

🔺و مطالبی در خصوص:
▪️ناهمخوانی تعرفه خدمات مهندسی با تورم

◾️نقش کارشناسان در مدل های مالی سرمایه گذاری

👈 لینک دانلود:
https://t.me/Farasakht_mag/391

🔺🔺🔺
@Farasakht_mag

HSE in Construction

24 Jun, 08:56


🔺خون بازی
(تحلیلی بر شرایط ایمنی حاکم بر ساخت و ساز)

✍️ حامد خانجانی، روزنامه شرق 03-04-1403

▪️طبق اعلام پزشکی قانونی در سال 1402، دوهزارو 115 نفر به علت حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند. آماری که در مقایسه با سال 1401 که تعداد جان‌باختگان هزارو 900 نفر بود، بیش از 11 درصد افزایش داشته است. از این تعداد حادثه، 46 درصد به علت سقوط از بلندی، 22 درصد به علت اصابت جسم سخت، 10 درصد برق‌گرفتگی و هشت درصد سوختگی گزارش شده است. طبق آمار سنوات گذشته حدود نیمی از حوادث حین کار در صنعت ساختمان اتفاق می‌افتد. این در حالی است که تنها حدود 13 درصد اشتغال مستقیم در کشور در صنعت ساختمان برآورد می‌شود. به عبارتی در 87 درصد اشتغال کشور در حوزه‌هایی غیر از صنعت ساختمان 50 درصد حوادث و در 13 درصد اشتغال در صنعت ساختمان نیز 50 درصد حوادث منجر به فوت روی می‌دهد. این اعداد و ارقام فاجعه ایمنی حین کار در صنعت ساختمان را نشان می‌دهد.

▪️ساخت‌وساز به دلیل نوع کار، متفاوت از دیگر صنایع است. ساختمان‌سازی در دل شهرها و روستاها و در مجاورت زندگی روزانه مردم از خانه‌ها و معابر انجام می‌شود. حمل و تخلیه بتن، آهن و مصالح و انجام خاک‌برداری با ماشین‌آلات سنگین، مخاطراتی را برای معابر شهری به‌ویژه معابر کم‌عرض اطراف کارگاه‌های ساختمانی ایجاد می‌کند. ساختمان‌ها معمولا دارای طبقاتی در زیرزمین و طبقاتی در ارتفاع هستند که انجام عملیات گودبرداری و کار در ارتفاع را هم برای کارگران و هم برای افرادی که اطراف کارگاه سکونت دارند و تردد می‌کنند، با مخاطراتی همراه می‌کند.

▪️وجود بالقوه این مخاطرات وقتی در کنار کم‌و‌کاستی‌های نظام اداری و اجرائی ساخت‌وساز قرار می‌گیرد، موجب رخداد حوادث متعدد می‌شود. با وجود صراحت قانونی مبنی بر اجرای عملیات ساختمانی توسط اشخاص دارای صلاحیت و مهارت که از سوی وزارت راه و شهرسازی احراز می‌شوند، ساخت‌وسازها اکثرا توسط مالکان و سرمایه‌گذاران از هر صنف و رشته‌ای بدون داشتن پروانه اشتغال به کار مهندسی انجام می‌شود. این افراد عموما اطلاعی از قوانین کار و شهرداری و نظام مهندسی و کنترل ساختمان و مقررات ملی ساختمان ندارند. در‌صورتی‌که قانون کار و مقررات ملی ساختمان، سازنده را مسئول تأمین عملیات اجرائی، کارگاه ساختمانی و پیرامون آن می‌داند. توجه کنید که رعایت ایمنی ساختمان نتیجه زنجیره‌ای از الزامات و اقدامات از‌جمله اطلاع از قوانین و مقررات حقوقی و اصول و ضوابط فنی و اجرای آنهاست، اما متأسفانه مرجع صدور پروانه و کنترل و نظارت بر اجرای ساختمان (شهرداری و دهیاری) هیچ‌گونه اطلاع و اقدام کنترلی‌ای درخصوص میزان آگاهی مالکان و سازندگان عرفی ساخت‌وسازهای شهری و روستایی در مورد مسائل حقوقی و فنی مرتبط با ساخت‌وساز ندارد. این مسئله مانند این است که اداره راهنمایی و رانندگی هیچ اقدام کنترلی و اطلاعی از میزان مهارت رانندگان خودروهایی که در سطح شهر تردد می‌کنند، نداشته باشد!

▪️متأسفانه نحوه به‌کارگیری کارگران در کارگاه‌های ساختمانی توسط مالکان و سازندگان عرفی به شکل مناسب و مطابق مقررات کار انجام نمی‌شود. کارگران ساختمانی اکثرا فاقد قرارداد کار هستند و بدون انجام معاینات پزشکی و بررسی سلامت فیزیکی و روانی به کار گرفته می‌شوند. موقعیت‌های کارهای ساختمانی اکثرا در گود‌ یا در ارتفاع و ‌روی داربست یا لبه پرتگاه است و مالکان و سازندگان اطلاعی از سلامت و مهارت کارگران برای کار در چنین موقعیت‌هایی ندارند.

▪️مورد مهم دیگری که منجر به وضعیت فاجعه‌بار ایمنی در ساخت‌وساز می‌شود، نقش شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در رسیدگی به گزارش‌های تخلفات ساختمانی است که توسط مهندسان ناظر در زمینه ایمنی ساختمان‌ها اعلام و گزارش می‌شود. طبق تبصره 7 ماده 100 قانون شهرداری، مهندسان ناظر ساختمانی مکلف هستند نسبت به عملیات اجرائی ساختمانی که به مسئولیت آنها احداث می‌شود، از لحاظ انطباق ساختمان با‌ مشخصات مندرج در پروانه، نقشه‌ها و محاسبات فنی ضمیمه آن، مستمرا نظارت کرده و در صورت وقوع تخلف ساختمانی توسط سازندگان، گزارش آن را به شهرداری ارائه کنند. در چنین مواردی شهرداری نیز مکلف است با استفاده از مأموران اجرائیات خود و‌ در صورت لزوم مأموران انتظامی، برای متوقف‌کردن عملیات ساختمانی اقدام کند. بااین‌حال، در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که گزارش‌های تخلفات ساختمانی در زمینه ایمنی که توسط مهندسان ناظر به مرجع صدور پروانه ارائه می‌شود، بدون توجه و بدون انجام اقدامات مؤثر از سوی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها می‌ماند.

▪️متأسفانه سال‌های متمادی است که آمار حوادث ساختمانی در کشور فاجعه‌بار است و هر سال نیز درصدی بر میزان آن افزوده می‌شود، اما هیچ‌گونه اقدام مؤثری توسط سازمان‌ها و عوامل مسئول در این حوزه به انجام نمی‌رسد.

HSE in Construction

13 May, 07:48


سلام وقت بخیر
جذب نیروی افسر hse جهت پروژه نیروگاهی در قشم
با مدرک و سابقه کار مرتبط
ارسال رزومه: [email protected]

HSE in Construction

21 Apr, 09:35


يك شركت مهندسي، فعال در حوزه ژئوتكنيك به دنبال تعدادي همکار در سمت "کارشناس HSE" براي پروژه هاي گودبرداري و پايدارسازي هست، که شرایط زیر را دارا باشند:

مسئوليت ها

بازدید مستمر از سایت و ثبت و گزارش عدم انطباق ها
شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک
تهیه و تدوین گزارشات و مستندات HSE
برگزاریTBM

ويژگي ها

1 تا 2 سال سابقه همکاری در پروژه های عمراني
مدرک تحصیلی کاردانی یا کارشناسی HSE یا ایمنی صنعتی
مسلط به ارزیابی ریسک پروژه
مسلط به فرایندها و رویه های HSE
فردی دقیق و با توجه بالا به جزئیات
فردي توانمند در انجام كار تيمي
محل سکونت: تهران و حومه
حقوق توافقی بسته به تجربيات و توانمندي هاي فرد
بیمه و نهار دارد، سرویس ایاب و ذهاب ندارد.
کار به صورت شیفت روز و شب است

در صورتی که علاقه مند به همکاری در اين سمت هستید، می توانید رزومه خودتان را به آدرس ایمیل زیر ارسال کنید. لطفا در عنوان ایمیل، نام
موقعیت شغلی را درج نمایید.
[email protected]

HSE in Construction

05 Mar, 18:51


#فصلنامه_فراساخت #معرفی_کتاب #ایمنی_ساختمان #حامد_خانجانی #نشر_نوآور

🔺️🔺️🔺️

@farasakht_mag

HSE in Construction

05 Mar, 18:51


دستورالعمل‌هایی که انجام نمی‌شود

✍️ حامد خانجانی، روزنامه شرق، 15-12-1402

▪️از جمله آسیب‌هایی که فعالیت‌‌‌‌‌های ساختمانی برای محیط زیست ایجاد کنند، آسیب به فضای سبز است. گرچه اینگونه عملیات به قصد آسیب به فضای سبز انجام نمی‌گیرد، ولی عدم توجه نسبت به شرایط مورد نیاز درختان و گیاهان جهت ادامه حیات، ناخواسته موجبات مرگ آنها را فراهم می‌‌‌‌‌سازد. امروزه اهمیت گیاهان، این عناصر حیات‌‌‌‌‌بخش به دلیل نقش تعیین‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌ای که در بهبود و تداوم شرایط زیست محیطی در شهرهای بی‌‌‌‌‌روح صنعتی دارند، بر کسی پوشیده نیست. اما علی‌رغم شناخت ارزش غیرقابل انکار فضای سبز، در هیچ برهه‌‌‌‌‌ای از تاریخ، موجودیت آنها در سطحی چنین گسترده مورد تهدید قرار نگرفته است. برخی دلایلی که در اثر عملیات ساختمانی و عمرانی سطح شهر موجب آسیب یا بعضاً خشک‌‌‌‌‌شدن درختان می‌‌‌‌‌شود به قرار زیر است:
1. کاهش آب‌‌‌‌‌های زیرزمینی: نشت یا جریان آب‌‌‌‌‌های زیرزمینی در گودبرداری‌‌‌‌‌ها و در ادامه تخلیه و انتقال آنها، باعث کاهش سطح آب زیرزمینی در آن منطقه شده، بدین ترتیب درختانی که بر حسب گونه و اندازه ریشه به سطح خاصی از آب زیرزمینی عادت دارند در خشکی قرار گرفته و می‌‌‌‌‌میرند.
2. فشردگی خاک: در اثر فعالیت‌‌‌‌‌های ساختمانی و رفت و آمد ماشین‌‌‌‌‌آلات با بار سنگین خاک اطراف ریشه فشرده شده و حفرات داخلی آن پر می‌‌‌‌‌شود. این کار ضمن ایجاد خفگی در ریشه موجب از بین رفتن میکرو ارگانیسم‌‌‌‌‌های هوازی خاک می‌‌‌‌‌شود که نهایتاً به مرگ درخت می‌‌‌‌‌انجامد.
3. انتقال خاک سطحی: از آنجایی که خاک به عنوان یک واحد بزرگ دینامیکی، محلی برای فعالیت‌‌‌‌‌های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی گیاه است و نیز از آنجایی که میکروارگانیسم‌‌‌‌‌های خاک در چند سانتی‌‌‌‌‌متری خاک سطحی فعال هستند، برداشت و انتقال خاک سطحی باعث از بین رفتن میکروارگانیسم‌‌‌‌‌ها شده، مواد غذایی و انتقال‌‌‌‌‌دهندگان آن را (باکتری‌‌‌‌‌ها) از بین می‌‌‌‌‌برد، در نتیجه درخت به ویژه اگر دارای ریشه‌‌‌‌‌های سطحی باشد دچار فقدان مواد غذایی می‌‌‌‌‌شود.
4. خسارت به ریشه: خسارت به درختان وقتی جدی‌‌‌‌‌تر می‌‌‌‌‌شود که ریشه‌‌‌‌‌ها در اثر حفاری برای ایجاد زهکش، کابل‌‌‌‌‌کشی و یا انجام عملیات نیلینگ در حین گودبرداری ساختمان‌‌‌‌‌ها صدمه دیده و از بین می‌‌‌‌‌روند که این تنها شامل ریشه‌‌‌‌‌های اصلی نمی‌‌‌‌‌شود، بلکه ریشه‌‌‌‌‌های فرعی نیز که در عمق بیشتری فعالیت دارند به شدت آسیب می‌‌‌‌‌بینند و بخش‌‌‌‌‌های صدمه‌‌‌‌‌دیده دیگر قابل ترمیم نیستند. عوامل دیگری از قبیل پوشاندن منطقه ریشه با قیر، آسفالت و سیمان و یا آلودگی خاک به وسیله مواد تخریب‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌ای که باعث مسموم شدن خاک و از بین رفتن میکروارگانیسم موجود در آن می‌‌‌‌‌شود، نظیر شسته شدن سولفور به داخل خاک، ریشه گیاه را تخریب کرده و به آن خسارت وارد می‌‌‌‌‌سازند.
5. خسارت به تنه و تاج درخت: تنه و تاج درختان به وسیله ریختن مصالح ساختمانی نظیر آهن، آجر و... صدمه می‌‌‌‌‌بینند. روشن کردن آتش زیر تاج درخت، آسیب جبران‌ناپذیری به آن می‌زند.

👈 ادامه یادداشت را در لینک زیر بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-921734

🔺🔺🔺
@farasakht_mag

HSE in Construction

14 Dec, 11:20


https://www.instagram.com/reel/C00syvHN4C2/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

HSE in Construction

27 Nov, 05:49


🔴#موقعیت_شغلی
جذب یک نفر کارشناس HSE - شرکت معتیر پیمانکاری
محل پروژه پالایشگاه شهید هاشمی نژاد- استان خراسان رضوی شهرستان سرخس

لطفا تنها افراد متقاضی که دارای شرایط زیر میباشند رزومه های خود را به آدرس زیر ارسال نمایند.
[email protected]
شرایط استخدام:
_جنسیت آقا
_دارای حداقل ۳ سال سابقه کار مرتبط با پروژه های سیویل و ساختمان
_دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته های مرتبط ایمنی و بهداشت شغلی
_شرایط کار 23-7
_مسلط به ایمنی جنرال، مباحث کار در ارتفاع، لیفتینگ، ایمنی برق و ...
لطفا پیش از ارسال رزومه نسبت به کسب اطلاع از میزان سختی کار در پروژه های عمرانی، شرایط آب و هوایی و توانایی اسکان در محل پروژه اطمینان حاصل کنید.
با تشکر

HSE in Construction

24 Oct, 19:33


🔺️ نکات طلایی ایمنی ساختمان
ارائه مهندس حامد خانجانی
🔺️🔺️🔺️
@HSE_Construction

HSE in Construction

03 Aug, 10:55


#موقعیت_شغلی

به یک نفر افسر یا کارشناس ایمنی جهت کار در پروژه گودبرداری _پایدارسازی (شمع سکانتی)در شهر تنکابن نیازمندیم.
شرایط :
جنسیت:آقا
تحصیلات: کاردانی یا کارشناسی HSE, ایمنی صنعتی
سابقه کار:حداقل ۱سال
مهارت های مورد نیاز: دارای توانایی انجام کار تیمی، بازدید مستمر سایت و ثبت و گزارش عدم انطباق ها،شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک، تهیه و تدوین گزارشات و مستندات HSE،توانایی برگزاریTBM
فقط بومی و ساکن تنکابن یا شهرهای مجاور
پرداخت حقوق ۱۵_۲۰ میلیون
بیمه،نهار، سرویس ایاب و ذهاب ندارد.
کار به صورت شیفت روز می باشد.
حقوق توافقی
ارسال رزومه به شماره
09354124121
قبل از ارسال رزومه با شماره فوق تماس بگیرید.

HSE in Construction

30 Jul, 03:11


https://lmsiriceo.ir/course/show/84/2a174cfe1781cc46618478c40b6887b9

HSE in Construction

21 Mar, 01:52


🔴 شرایط اسفبار کارگران در کارگاه های ساختمانی

✍️ حامد خانجانی؛ روزنامه شرق 26-12-1400

▪️ساخت‌وسازهای شهری به لحاظ مسائل اقتصادی همچون نرخ مجوزهای قانونی، قیمت مصالح ساختمانی، هزینه تمام‌شده ساخت و میزان سودآوری همواره مورد توجه مسئولان، رسانه‌ها و مردم است. کیفیت فنی و اجرائی ساختمان، همچون استفاده از کالاها و مصالح استاندارد و فناوری‌های نوین هم موضوعی است که مورد توجه بخش متخصص صنعت ساختمان است و در رسانه‌ها یا نشست‌های تخصصی و همایش‌ها پیگیری می‌شود. مهندسان شاغل در ساخت‌وساز شامل طراحان، سازندگان، ناظران و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مهندسی با برخورداری از سازمان، انجمن و تشکل به صورت مداوم در پی استیفای حقوق خود متناسب با مسئولیت و شرایط کارگاهی هستند.

▪️اما ساخت‌وسازها از جنبه‌ای دیگر یعنی نحوه اشتغال کارگران در کارگاه‌ها و حقوق آنها کمتر مورد توجه و پیگیری خاص و عام است؛ چراکه کارگران ساختمانی نه پول چندانی دارند، نه جایگاه اجتماعی قابل توجهی، نه انجمن و تشکل صنفی فراگیری و نه تریبونی برای بیان خواسته‌ها و طرح مسائل شغلی. قشری که به نظر می‌رسد هم به لحاظ تعداد نفرات شاغل و هم به لحاظ حجم و نوع کارشان در احداث ساختمان‌ها بیشترین سهم را در میان افراد مرتبط با این صنعت دارند، ولی به لحاظ انتفاع و بهره‌مندی از شرایط کاری و مزایای مالی کمترین بهره را می‌برند. حال چه این افراد ایرانی باشند یا اتباع خارجی، به لحاظ حقوق انسانی تفاوتی ندارد.

▪️قابل محاسبه است که در یک کارگاه معمول شهری با هفت طبقه بنا در دوران ساخت حدود سه هزار نفر روز‌کارگر ساختمانی مشغول به کار است. ایمنی، بهداشت، سلامت، دستمزد و شأن و منزلت کارگران در کارگاه‌های ساختمانی شرایط مناسبی ندارد و شرایط‌شان بیشتر شبیه به استثمار و به نوعی یادآور دوران بردگی است. لازم نیست تا در جایگاه کارفرما یا مهندسان مجری و ناظر در محیط‌های کاری به صورت مداوم با این قشر از جامعه در ارتباط باشید، مراجعه یکباره و صرف ساعتی وقت در کنار آنها اطلاعات زیادی به شما می‌دهد.

🔺ادامه یادداشت را در لینک زیر بخوانید: https://b2n.ir/x79588
🔺🔺🔺
@Farasakht_mag

HSE in Construction

17 Mar, 05:14


🔺️شرایط اسفبار کارگران در کارگاه های ساختمانی
🖋 حامد خانجانی
📃 روزنامه شرق، ۲۶-۱۲-۱۴۰۰

https://b2n.ir/x79588

HSE in Construction

08 Dec, 06:37


▪️دریغا صیانت از نیروی انسانی
▪️دریغا قوانین و مقررات
▪️دریغا هزینه سنگینی که از حساب ملت خرج نظام اداری و نهادهای نظارتی ساخت و ساز می شود ...
#فراساخت
@Farasakht_mag

HSE in Construction

02 Dec, 16:11


🔴در تصویر فوق موارد ناایمنی زیر قابل مشاهده است:
1️⃣عدم استفاده افراد حاضر در کارگاه از تجهیزات حفاظت فردی مناسب، مانند کفش و کلاه
2️⃣عدم نصب نرده حفاظتی راه پله و پاگرد پله برروی نما و اطراف سقف طبقات
3️⃣عدم اجرای مناسب پله ها (پله های مناسب کارگاهی مانند پله های ساختمان های تمام شده و در حال بهره برداری است)
4️⃣رها بودن کابلهای برق کف کارگاه (کابلهای برق یا باید از ارتفاع 2.5 متر بروی دیوار عبور کنند و یا از داخل کانال محافظ)
5️⃣مخاطره آمیز بودن و امکان گیر کردن پا در مسیر عبور به کابلهای برق (توجه کنید که پرتگاه نما هم نرده ندارد😳)
🔴اینها موارد ناایمنی است که در تصویر مشخص است، اما موارد زیر هم از تصویر فوق قابل درک و دریافت است:
1️⃣عدم فرهنگ سازی حاکمیت در خصوص مسائل ایمنی کار و کارگاه های ساختمانی
2️⃣بی کفایتی نهادها و مسئولان رسمی رسیدگی به ایمنی و کیفیت ساخت و سازها
3️⃣عدم تکلف و تعهد کارفرما به مسائل ایمنی
4️⃣فقر و ضعف جامعه کارگری برای تن دادن به هر محیط کاری ناایمن
5️⃣سهل انگاری مجریان و ناظران ساختمانی و ....
@HSE_Construction

HSE in Construction

29 Oct, 06:28


⚠️ شرایطی رایج در ساخت و سازهای شهری

🔺در تصویر چه مواردی از نقص و ناایمنی در کارگاه مشاهده می کنید⁉️

(پاسخ را به زودی در #کانال_HSE_در_صنعت_ساختمان قرار می دهیم.)

@HSE_Construction

HSE in Construction

18 Sep, 09:28


🔺فصلنامه فراساخت

🔺شماره چهارم، پاییز 1400

🔺لینک دانلود مجله:
https://t.me/Farasakht_mag/176

@Farasakht_mag

HSE in Construction

04 Sep, 10:20


🔴 اقتصاد سوداگرانه و ضعف نهادهای نظارتی

✍️ حامد خانجانی

▪️سازنده ساختمانی که خود را دارای تحصیلات مهندسی عمران معرفی می‌کند ولی بدون پروانه اشتغال به کار مهندسی فعالیت می‌کند، و دلیل عدم اخذ پروانه اشتغال را مشغله زیاد به ساخت و ساز و عدم فرصت کافی برای شرکت در آزمون‌های وزارت راه و شهرسازی مطرح می‌کند، در یادآوری حادثه‌ای که در سال 1387 در یکی از کارگاه‌های ساختمانی‌اش اتفاق افتاده بیان می‌کرد که به علت سقوط باکت بالابر بر روی کارگر و قطع نخاع شدن کارگر مجبور به پرداخت 180 میلیون تومان غرامت شده است. (دیه کامل در سال 1387، 40 میلیون تومان بوده است.)

▪️در بازدیدی که از ساختمان ایشان با حدود 2000 مترمربع زیربنا و 8 طبقه در شهریورماه امسال انجام شد، مجری ذیصلاح و مسئول ایمنی ساختمان حضور نداشتند و هیچ یک از ضوابط ایمنی رعایت نشده بود. (به جزء قلاب بالابر که سازنده یکبار از ایمن نبودن آن -عدم نصب شیطانک- و گیر کردن باکت به زیر سقف و برگشتن باکت بر روی کارگر غرامت پرداخت کرده بود.)

▪️حال این سوالات پیش می‌آید که چگونه است که این فرد پس از کوتاهی و قصور در بروز چنان حادثه‌ای در سال 1387، در سال‌های بعد از آن و تا امروز همچنان توانسته است به ساخت و ساز ادامه دهد؟ در صورتی که یکی از اهداف نظام‌مندسازی خدمات مهندسی و اشتغال اشخاص در امور فنی مربوط به ساختمان و شهرسازی ذیل قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان «جلوگیری از مداخله افراد فاقد صلاحیت در امر ساختمان» است؟ شرکت‌های بیمه با چه منطق و توجیهی ساختمان‌های تحت مدیریت این فرد به عنوان کارفرما را بیمه می‌کنند؟ ساخت و ساز چقدر سودآور است که این فرد علی‌رغم یکبار پرداخت غرامت 180 میلیونی در 13 سال پیش همچنان «بدون رعایت ایمنی» و «بدون حضور عوامل فنی و اجرایی» به ساخت و ساز ادامه می‌دهد؟

▪️چه پاسخی برای این پرسش‌ها می‌توان یافت، جز سلطه اقتصاد سوداگرانه بر صنعت ساختمان (و البته شاید بر همه ارکان جامعه)، جز غفلت نهادهای نظارتی از وزارت راه و شهرسازی و شهرداری و وزارت کار بر ساخت و ساز؟

👈 ادامه یادداشت را در لینک زیر بخوانید: https://b2n.ir/p50886

🔺🔺🔺
@Farasakht_mag

2,523

subscribers

463

photos

13

videos