هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

@hr1ghadam


این بُرِشی از خوانده ها و نوشته ها و ترجمه های یک معلّم طب سابق دانشگاه است. نقل مطالب با ذکر منبع آزاد است. پیام های حاوی بی احترامی پاک می شوند.

دکتر امیرعلی سهراب پور
فوق تخصص گوارش و کبد🇮🇷
دانشیار مستعفی از د ع پ تهران
👉 https://zil.ink/aasohrabpour

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

22 Oct, 20:26


💢 مقصد بیشترین ایرانیان مهاجر کدام کشورهاست؟‏


https://www.ddinstagram.com/reel/DBbouuhtH2A/?igsh=MTl1dmFiM3dqMjNsZA==


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

21 Oct, 20:36


💢 شهوت جنگ ناپلئون‌
✍️ دکتر امیرعلی سهراب‌پور

ناپلئون بناپارت در طی دو دهه در نبردهای شدید و پرتلفاتی نیروهای فرانسوی را فرماندهی کرد. اما کدام نبردها بیشترین تلفات را داشت و در کجا روی دادند؟

این نقشه نتایج و تلفات نبردهای ناپلئون را با استفاده از داده‌های ویکی‌پدیا نشان می‌دهد.


ظهور و گسترش امپراتوری

زندگی حرفه ای ناپلئون با موفقیت های چشمگیر در طول جنگ‌های انقلاب فرانسه آغاز شد و زمینه را برای به قدرت رسیدن او فراهم کرد. از محاصره تولون در سال 1793، که منجر به ۶٣٠٠ کشته شد، ناپلئون به سرعت خود را به عنوان یک رهبر قدرتمند تثبیت کرد.


با تغییر وضعیت ناپلئون از ژنرال به امپراتور، لشکرکشی‌های نظامی او افزایش یافت. نبرد آسترلیتز در سال 1805 حدود ٣۶هزار قربانی داشت و کنترل او بر اروپا را مستحکم کرد. با این حال، این دوره با درگیری‌های ویرانگر فزاینده‌ای همراه بود.

به عنوان مثال، نبرد واگرام در سال 1809، که ٧۴هزار نفر تلفات را به خود اختصاص داد، هزینه انسانی جاه‌طلبی‌های او را به اوج رساند.


فاجعه در روسیه و سقوط امپراتور

حمله به روسیه در سال 1812 یک اشتباه فاجعه‌بار، و آغازی بر پایان ناپلئون بود. ارتش بزرگ او که از شرایط سخت زمستانی و مقاومت شدید روسیه رنج می‌برد، با بیش از نیم میلیون تلفات مواجه شد.

پس از عقب نشینی از روسیه، ناپلئون با سلسله‌ای از شکست‌ها مواجه شد که در نبرد لایپزیگ در سال 1813 به اوج خود رسید و تقریباً ٩٢هزار قربانی بر جای گذاشت. این شکست قدرت او را تضعیف کرد و به اولین کناره گیری و تبعید او به البا در سال 1814 انجامید.

بازگشت کوتاه او به قدرت در نبرد واترلو در سال 1815 به پایان رسید، جایی که درگیری منجر به کشته شدن بیش از ۵٠هزار نفر دیگر شد و شکست نهایی او را رقم زد.

در مجموع ٨١ نبردی که ناپلئون طی ٢٢ سال در شرق تا غرب اروپا در آن‌ها شرکت داشت، حدود یک‌میلیون و ٢٨٠نفر به کام مرگ فرو رفتند.


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

21 Oct, 19:21


💢 لبخند ☺️


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

19 Oct, 17:24


💢 فقط ...


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

19 Oct, 03:34


💢 پایان زندگی در فضای تعلیق
✍️
محمدجواد غلامرضاکاشی

خاورمیانه در یکی دو دهه گذشته در خلسه ناشی از «نه جنگ نه صلح» روزگار گذرانید. جنگ یا صلح، پا در واقعیت عینی دارند. اما نه جنگ نه صلح به معنای زندگی در فضای تعلیق است.
تعلیق هنگامی که به طول انجامد، فضای سیاسی را خلسه‌آمیز می‌کند. در حس تعلیق واقعیت، گاهی خیال و آرزوهای رنگارنگ گریبان آدمی را می‌گیرد، گاهی ترس و کابوس‌های بزرگ. آنچه از میان برمی‌خیزد، حساب و کتاب واقعیت‌های ملموس و در دسترس است. خرد از میان برمی‌خیزد چون از لذت ناشی از آرزواندیشی‌ها می‌کاهد. تداوم فضای خلسه ناشی از تعلیق، بی‌هزینه نیست. چه بسا دار و ندار زندگی واقعی مردمان را بفروشی تا ازکابوس‌های فضای خلسه کم کنی و به آرزوها و امیدها بیافزائی.

بازیگران سیاسی در دوران خلسه نمی‌مانند. بالاخره روزی می‌رسد که بازیگری برای رهایی از کابوس‌ها پا به خاک واقعیت می‌گذارد تا آرزوهای بلند خود را محقق کند. آنگاه همه چیز چهره تازه‌ای به خود می‌گیرد. فضای خلسه‌آمیز خاورمیانه را عملیات هفت اکتبر یحیی سنوار پایان داد یا عزم نتانیاهو برای آغاز یک جنگ دراز مدت؟ هرچه بود، دوران تعلیق فضای خاورمیانه به پایان رسیده است.

بازنده کسی است که با حجم فراوان تبلیغات تلاش می‌کند به خلسه دوران تعلیق ادامه دهد. درست مثل کسی است که خانه‌اش آتش گرفته اما آسودگی کنج اتاق خود را رها نمی‌کند. عقل حسابگر باید فراخوان شود، اگر حقیقتاً توان جنگ در کیسه هست، باید مقابله کرد. اما اگر نیست، صلح و سازش سویه دیگر واقعیت است. یحیی سنوار مرد شجاع و جسور میدان بود. اما لازم بود جسارتش را با خرد موقعیت شناس سیاسی همراه کند.

خاورمیانه به سوی افق تازه‌ای می‌رود. دوران تعلیق و خلسه پایان یافته است: اینک سه چشم‌انداز پیش روی ماست. چشم‌انداز اول غلبه یکی بر دیگری است. چشم‌اندازی که یکی را ارباب و دیگران را برده و رعیت می‌کند. چشم‌انداز دوم جنگ همه جانبه و ویرانی کل منطقه است. اما یک چشم‌انداز سوم هم وجود دارد. بازیگران منطقه با توجه به نقاط قوت و ضعفی که علنی شده، به سمت یک سازش و صلح حرکت کنند. البته امروز طرح صلح به چشم‌انداز اول می‌ماند، اما می‌توان برای وصول به چنان چشم‌اندازی کسب آمادگی کرد. کاری که انجامش ساده نیست.

از مردان جنگی کاری برای برون رفت از فاجعه برنمی‌آید. منطقه نیازمند کسانی است که برون رفت از خلسه تعلیق را با گام نهادن در سرزمین صلح به پایان ببرند.


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

18 Oct, 21:41


مستند "جزایر سه‌گانه ایرانی: جنگ نیابتی"
پژوهش، نگارش و اجرا:
مجید تفرشی

@TARIKHNAMEH

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

18 Oct, 15:18


💢 روند ازدواج در کشور کاهشی است


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

15 Oct, 14:10


💢 آخرین تصویر از دریاچه ارومیه

بر اساس آخرین تصویر ماهواره از دریاچه ارومیه، مقدار مساحت آب موجود در این دریاچه در تاریخ 16 مهر 1403 برابر 19 درصد یعنی برابر 1097 کیلومتر مربع از 5729 کیلومتر مساحت کل دریاچه است.

/ هواشناسی کشور


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

14 Oct, 17:30


💢 رجوع به متخصص، ضرورت فراموش شده


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

11 Oct, 04:30


💢 آیا امید به زندگی بازهم افزایش می‌یابد؟
✍️ دکتر امیرعلی سهراب‌پور


در قرن‌های نوزدهم و بیستم شاهد افزایش قابل توجه امید به زندگی انسانها بودیم، که عمدتا در نتیجه رژیم‌های غذایی سالم‌تر و پیشرفت‌های پزشکی به دست آمده است. اما طبق یک مطالعه جدید که به رهبری دانشگاه ایلینوی شیکاگو انجام شده، بعد از اینکه امید به زندگی در طول قرن بیستم تقریبا دو برابر شد، نرخ افزایش آن در سه دهه اخیر به طور قابل توجهی کند شده است.

با وجود پیشرفت‌های مکرر در پزشکی و بهداشت عمومی، امید به زندگی در زمان تولد، در جمعیت‌های با طول عمر بالا در جهان از سال ۱۹۹۰ به طور میانگین تنها شش و نیم سال افزایش یافته است. این نرخ بهبود بسیار کمتر از انتظارات برخی دانشمندان است که امیدوار بودند امید به زندگی در این قرن به طرز شتابانی افزایش یابد و بیشتر افراد بالای ۱۰۰ سال عمر کنند.

مقاله‌ای که در نشریه Nature Aging منتشر شده است، شواهد جدیدی ارائه داده که نشان می‌دهد انسان‌ها به یک سقف زیستی برای طول عمر نزدیک می‌شوند. به گفته نویسنده اصلی، اس. جی اولشانسکی از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه ایلینوی شیکاگو، بزرگ‌ترین افزایش‌ در طول عمر از طریق تلاش‌های موفق برای مبارزه با بیماری‌ها حاصل شده است. اما آثار مخرب سالمندی مانع اصلی افزایش بیشتر عمر انسانهاست.

اولشانسکی، استاد اپیدمیولوژی و آمار زیستی معتقد است: "بیشتر افرادی که امروز در سنین بالا قرار دارند، در زمانه ای زندگی می‌کنند که محصول دستاوردهای دانش پزشکی است. اما این پیشرفت‌ها، حتی اگر با سرعت بیشتری اتفاق بیفتند، سال‌های کمتری به عمر بشر خواهند افزود."

این بدان معناست که افزایش امید به زندگی به بیش از شرایط امروزین از طریق کاهش بیماریها، اگر آن سال‌های اضافی عمر به سلامت سپری نشوند، ممکن است مضر باشد. ما باید اکنون تمرکز خود را به تلاش‌ برای کند کردن روند سالمندی و بخشیدن طول عمر سالم به افراد، تغییر دهیم. طول عمر سالم یک معیار نسبتاً جدید است که تعداد سال‌هایی را که یک فرد سالم - و نه فقط زنده - است اندازه‌گیری می‌کند.

در سال ۱۹۹۰، اولشانسکی مقاله‌ای در Science منتشر کرد که استدلال می‌کرد انسان‌ها به سقفی برای امید به زندگی در حدود ۸۵ سال نزدیک می‌شوند و بیشترین پیشرفت‌ها قبلاً حاصل شده است. دیگران پیش‌بینی کردند که پیشرفت‌های پزشکی و بهداشت عمومی روندهای قرن بیستم را به اوضاع بهتری در قرن بیست و یکم تغییر خواهد داد.

سی و چهار سال از آن زمان گذشته و اکنون شواهد گزارش شده در مطالعه ۲۰۲۴ Nature Aging از این ایده‌ حمایت می‌کند که افزایش امید به زندگی همچنان کند خواهد شد، زیرا افراد بیشتری در معرض آثار مضر و غیرقابل تغییر پیری قرار می‌گیرند. این مطالعه به داده‌های هشت کشور با طول عمر بالا، هنگ کنگ، و همچنین ایالات متحده - یکی از معدود کشورهایی که در دوره مورد مطالعه کاهش امید به زندگی را تجربه کرده - پرداخته است.

در حالی که شاید در مقایسه با قرن گذشته تعداد بیشتری از مردم در قرن جدید به 100 سال و بیشتر برسند، این موارد همچنان استثنایی خواهند بود و تأثیر چندانی بر افزایش متوسط امید به زندگی بشر نخواهند داشت.

اما این یافته به این معنا نیست که دانش و پزشکی نمی‌توانند مزایای بیشتری ایجاد کنند. نویسندگان استدلال می‌کنند که به جای آن که بخواهیم سال‌های عمر را افزایش دهیم، ممکن است پتانسیل بیشتری برای بهبود کیفیت زندگی در سنین بالا وجود داشته باشد. باید سرمایه‌گذاری بیشتری در دانش سالمندشناسی (ژروساینس) انجام شود، که ممکن است مقدمه موج بعدی افزایش طول عمر باشد.

"این یک سقف شیشه‌ای است، نه یک دیوار آجری؛ فضای زیادی برای بهبود وجود دارد: برای کاهش عوامل خطر، تلاش برای حذف نابرابری‌ها و تشویق مردم به پذیرش سبک زندگی سالم‌تر – که همه می‌تواند به انسان‌ها کمک کند تا زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری داشته باشند."


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

09 Oct, 21:20


💢 ١٨ مهر روز پاسداشت زاینده‌رود است

عکس از علی آذر
‏اول تیرماه ۱۴۰۳


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

09 Oct, 14:24


💢 آشناست، نه؟


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

09 Oct, 06:16


💢 دانش‌گاه چگونه باید باشد؟


https://podcasts.apple.com/us/podcast/%D8%AF%D8%BA%D8%AF%D8%BA%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86/id1593349570?i=1000670450736


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

05 Oct, 15:54


💢 اولین قهرمان زن تاریخ سوارکاری ایران

مسابقات پرش با اسب قهرمانی کشور در رده سنی بزرگسالان ۹ الی ۱۳ مهر ماه در مجموعه سوارکاری آزادی (آزمون) در ورزشگاه آزادی برگزار و در پایان سوارکاران برتر مشخص شدند.

در پایان این رقابت‌ها فائزه غروی به عنوان نفر برتر و قهرمان رقابت‌ها معرفی شد. علیرضا خوشدل دوم و علی رحمتی سوم شدند.

قهرمانی یک بانوی سوارکار در بالاترین سطح رقابت‌های پرش مهم‌ترین و جالب‌ترین اتفاق مسابقات قهرمانی کشور بود که برای نخستین بار در تاریخ رقم خورد.

این مسابقات ۵۱ سال است که برگزار می‌شود و این نخستین بار است در این مسابقات یک خانم عنوان قهرمانی را کسب می‌کند که باعث شگفتی علاقه‌مندان به این رشته شد.

/نشانه


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

03 Oct, 10:23


💢 مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی کارشناسی نشده است/ بی‌سوادی را برای عوام فریبی ترویج می‌کنیم

دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی:

🔸یکی از اشکالاتی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد، این است که ما در این شورا عضو پزشک نداشتیم؛ اگر چه اخیرا با دستور مقام معظم رهبری، وزیر بهداشت به عنوان عضو به این شورا اضافه شد؛ اما این امر کافی نیست.

🔸وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر مسائل فرهنگی است که به این موضوعات کمتر پرداخته می شود.

🔸تصمیم افزایش پذیرش در رشته های پزشکی اصلا کارشناسی نشده است و وقتی تصمیمی کارشناسی نشده باشد آسیب هایی را به همراه خواهد داشت. در حال حاضر دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی جا ندارند که این تعداد دانشجویان پزشکی را سر کلاس پذیرش کنند. به طور مثال در پارکینک پذیرش می کنند.

🔸حتی در بسیاری دانشگاه ها استاد به اندازه کافی برای پذیرش این تعداد دانشجوی پزشکی وجود ندارد در نتیجه کیفیت آموزش مناسب نیست.

🔸ما تلاش های زیادی برای لغو مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش در رشته های علوم پزشکی کردیم. امیدوارم رییس جمهور و وزیر بهداشت نیز این تلاش ها را ادامه دهند.
/ایسنا


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

30 Sep, 21:13


💢 🤐 🤷‍♂️ ❤️‍🩹


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

30 Sep, 14:21


💢 Not Every Problem Must Be Solved


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

30 Sep, 13:33


💢 What's the Endgame?

https://www.ddinstagram.com/reel/DAiFZLwvOiu/?igsh=bnl3YXZ5cGEyc2Iw


🆔 @hr1ghadam
.

هرروز یک‌قدم کوتاه اما رو به‌جلو

29 Sep, 19:34


💢 بحران جهانی اضافه‌وزن و چاقی در کودکان

✍️ دکتر امیرعلی سهراب‌پور


از سال 1990، شیوع اضافه وزن و چاقی دوران کودکی به طور نگران کننده ای در تمام قاره ها افزایش یافته و شیوع آن تقریبا دو برابر شده است. ایالات متحده بالاترین نرخ را دارد، اما سایر کشورها از این نظر فاصله زیادی ندارند. در جنوب اروپا، کشورهایی مانند یونان، ایتالیا و اسپانیا بین 10 تا 15 درصد از کودکان خود را چاق گزارش می کنند، در حالی که اروپای شرقی افزایش سریعی را در میزان آن نشان می دهد. آسیا تقریباً نیمی از کودکان دارای اضافه وزن زیر پنج سال را، و آفریقا یک چهارم آنها را در خود جای داده است. حدود 20 درصد از افراد زیر 20 سال دارای اضافه وزن ساکن آمریکای لاتین هستند. بسیاری از کشورهای در حال توسعه با چالش دوگانه اضافه وزن/چاقی و سوء تغذیه کودکان روبرو هستند.

محققان کالج پزشکی اشمیت در دانشگاه آتلانتیک فلوریدا در تفسیری که در مجله The Maternal and Child Health Journal منتشر شده است، درباره عواقب این اپیدمی، از جمله فشار خون بالا و دیابت نوع 2 در دوران کودکی هشدار می دهند. آنها تاکید می کنند که اضافه وزن و چاقی کودکان در ایالات متحده به سطح اپیدمی رسیده و در حال تبدیل شدن به یک بیماری همه گیر جهانی است و خطر ابتلا به بیماری های جدی را در بزرگسالان افزایش می دهد که بسیاری از آنها اکنون در سنین پایین تر رخ می دهند.

نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که متخصصان سلامت با چالش‌های عمده‌ای در افزایش فعالیت بدنی روزانه در کودکان مواجه هستند که برای کاهش BMI و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در آینده بسیار مهم است.

علیرغم ضرورت افزایش فعالیت بدنی، نویسندگان هشدار می دهند که این کافی نیست. مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده و با قند بالا یکی از عوامل اصلی چاقی کودکان است. در ایالات متحده، تقریباً 70 درصد از رژیم غذایی متوسط ​​یک کودک از این غذاها تشکیل می شود که می تواند نه تنها بر وزن، بلکه بر ایمنی بدن نیز تأثیر بگذارد.

نویسندگان همچنین بر تأثیر منفی رسانه های اجتماعی و تبلیغات بر انتخاب غذای کودکان تأکید می کنند. علیرغم توصیه هایی برای محدود کردن تبلیغات با هدف کودکان، کشورهای معدودی اقدامات موثری را در این خصوص اجرا کرده اند. برای مقابله با این اپیدمی رو به رشد، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است که شامل تغییرات سبک زندگی و در نظر گرفتن درمان‌های دارویی یا جراحی در صورت لزوم است.

در پایان، نویسندگان استفاده از همه منابع موجود را برای تثبیت نرخ فزاینده چاقی کودکان و مشکلات سلامت مرتبط با آن توصیه می کنند. نادیده گرفتن این چالش ها می تواند منجر به یک اپیدمی جهانی بی سابقه از چاقی کودکان و نوجوانان شود که پیامدهای جدی برای سلامت آینده دارد. متخصصان بهداشت و سلامت عمومی باید برای معکوس کردن این روندهای نگران کننده و تضمین آینده ای سالم تر برای کودکان در سطح جهان همکاری کنند.


🆔 @hr1ghadam
.