Direct Polls | דיירקט פולס

@direct_polls


חברת המדגמים והקמפיינים המדויקת והמהירה בישראל. עכשיו, גם בטלגרם.

Direct Polls | דיירקט פולס

22 Oct, 06:09


בחודשים האחרונים התפתח דיון סוער בקרב המגזר הדתי לאומי ביחס לסוגיית גיוס החרדים ומה צריכה להיות מתכונת החוק המוצע.

ניצלנו את הסקרים שערכנו לפני כשלושה חודשים לקראת הבחירות לרבנות הראשית, כדי לשאול את המגזר הדתי לאומי גם על עמדותיו בנושא חוק הגיוס המתוכנן.

התוצאות מראות כי יש פער גדול בין המשתקף בכלי התקשורת וברשתות, לבין עמדותיו של כלל המגזר בעניין הזה.

מההגדרה העצמית שבחרו המשיבים להגדיר את עצמם, עולה כי 47% מגדירים את עצמם ציונות דתית מיינסטרים, 33% ציונות דתית תורנית/חרדית ו-20% ציונות דתית ליברלית/ לייטית.

התפלגות זו גם משתקפת בהתפלגות התשובות ביחס לשאלה "לאחרונה עלתה שוב על סדר היום הלאומי סוגיית גיוס החרדים לצה"ל. מה עמדתכם בנושא?"

התוצאות לפניכם והן מעניינות. צפו >>>

Direct Polls | דיירקט פולס

15 Oct, 18:13


מוטי קסטל עם סקר המנדטים שלנו הערב במהדורה המרכזית של עכשיו 14. צפו >>>

הכותרות המרכזיות:

1. התייצבות התומכים בימין: תומכי הליכוד חזרו מבן גביר, למעט הימין הרדיקלי יותר שחושב שנתניהו "לא מספיק נלחם חזק". אלו נשארו לתמוך בבן גביר. בנוסף, הליכוד התחזק מאז תחילת המלחמה ב-3 מנדטים נוספים שחזרו מבני גנץ (תומכי ימינה ותקווה חדשה בעבר).

סמוטריץ יציב על הבייס, לא פחות וגם לא יותר.

2. בגזרת המרכז שמאל: גנץ מתייצב על כ- 15 מנדטים, מחציתם עברו אליו מלפיד ששובר אצלנו שיא התרסקות ועומד על 8 מנדטים בלבד.

כ-60% מהמתלבטים הם תומכי האופוזיציה. רובם הגדול מגדירים את עצמם ימין מדיני ותומכים במהלכי הקבינט והממשלה להביא להכרעה ולניצחון. המנדט ה-62 של גוש הימין מגיע טכנית בגלל אותם מתלבטים.

חג שמח מהדיירקטים 🇮🇱

Direct Polls | דיירקט פולס

02 Oct, 10:20


ערב ראש השנה, זמן לסכם למרות שאנחנו רק באמצע האירוע.

אז הנה הסיכום בגזרה שלנו: גרף גוש הקואליציה לפי כל כלי התקשורת בישראל בשנה האחרונה (לא כולל הסקרים מהשבוע האחרון), לשיפוטכם.

שנה טובה הרבה יותר לכולנו 🇮🇱

Direct Polls | דיירקט פולס

30 Sep, 13:19


על הקשר בין נסראללה לגל השלישי של השינויים במפת הרייטינג >>>

יומיים ברציפות שתוכנית 'הפטריוטים' בהגשת ינון מגל חוצה את קו הסימבולי של 10% רייטינג. בפועל, כמות הצופים המצטברת שלו עם שאר הפלטפורמות מגיעה לכפול מכך, אבל נזרום כרגע עם נתוני וועדת המדרוג.

כבר עשרה ימים שהישראלים צמודים למסכים מאז פיצוצי הביפרים בלבנון, וביתר שאת ביממות האחרונות מאז נפרד המזרח התיכון מרב המרצחים נסראללה ונפתח עידן חדש באזור.

הציבור חכם ומבין שמדובר באירוע משנה מציאות. הישראלים כמעט באקסטזה, רואים את מעצמת הטרור חיזבאללה, שהטילה מורא על ישראל קורסת לתוך עצמה, מבלי שחייל אחד חצה את הגבול (לפחות לא על פי פרסומים רשמיים), וכמעט בלי נפגעים. הציבור נצמד למסכים אל מול ההיסטוריה המתרחשת מול עיניו, והרייטינג מזנק בהתאם.

בשנתיים האחרונות הכפיל פעמיים ערוץ עכשיו 14 את כמות הצופים בו: הגל הראשון שבו זינק הרייטינג מ-2% ל-4%, התרחש כאשר ערוצי הטלוויזיה התגייסו לתמוך באופן מלא וחד צדדי במחאה נגד הרפורמה המשפטית בתחילת 2023. הציבור הימני, שברובו תומך ברפורמות במערכת המשפט, לא יכול היה לסבול את החד צדדיות והחל לנטוש את מסכי 12 ו-13 לטובת ערוץ 14.

הגל השני התרחש זמן קצר אחרי ה-7 באוקטובר: הציבור רצה אחדות, סולידריות ותמיכה במורל הלוחמים, ומצא את עצמו - אחרי ימים ספורים של חסד - שומע ביקורת אינסופית נגד הממשלה ומהלכיה. בשנה האחרונה הכפיל את עצמו הרייטינג של הערוץ שוב, הפעם מ-4% לקרוב ל-8%.

בשבועיים האחרונים החל כפי הנראה הגל השלישי של המעבר מערוצי 'המיינסטרים' לעכשיו 14. הציבור חש תחושת הקלה וגאווה על המבצעים המדהימים של מערכת הביטחון, לצופים 'נשבר' מהנהי והבכי של הפרשנים באולפנים, ויותר ויותר צופים חוצים את הכביש להצטרף למסיבת הניצחון המוחלט באולפן 'הפטריוטים'.

שבועות מתוחים וקשים לפנינו, ויהיו גם תנודות במספרי הצופים, אבל כשישקע האבק מעל חורבות הדאחייה, ייתכן ונראה 'סדר אזורי חדש' גם במפת הרייטינג של ישראל.

(גילוי נאות: חברת דיירקט פולס מעניקה שירותי מחקר ודגימה עבור ערוץ עכשיו 14).

Direct Polls | דיירקט פולס

29 Sep, 17:56


בשעה האחרונה הודיע גדעון סער על הצטרפותו לממשלה, יחד עם ארבעת חבריו בימין הממלכתי. זהו שיאו של שבוע מהדרמטיים שעברו על ישראל.

אירוע רודף אירוע, וישראל סופסוף נוחלת הצלחות בשדה הקרב, ומחזירה לעצמה את מעמדה הבינלאומי ואת כוח ההרתעה הביטחוני מול כלל מדינות האיזור.

הממשלה הנוכחית החלה לאבד את התמיכה בה כבר לפני כ-20 חודשים, מייד לאחר פתיחה צולעת עם הקמתה, ונגררה למחאה ציבורית רחבה. מחדל השביעי באוקטובר גרם לנפילה נוספת בתמיכה בממשלה, ומשם החל נתניהו במסע איטי ומפרך בכדי לחזור ולזכות בתמיכת הציבור.

הקמת קבינט המלחמה עם גנץ ואייזנקוט החזיר את האמון של חלק מהישראלים, אבל האחרים המשיכו להעביר ביקורת על ניהול המלחמה, מטרותיה והתארכותה.

מאז פרישת גנץ ואייזנקוט לפני כארבעה חודשים, נראה כי הממשלה החלה לפעול באופן יזום יותר, לוחמני יותר, והיא לוקחת סיכונים במטרה להוביל להכרעה: חיסולים, חילוץ חטופים, פתיחה דרמטית של הלחימה בחיזבאללה שהופכת בתוך פחות משבועיים לריסוק אינטנסיבי עד לחיסולו של נסראללה. לא פחות.

במהלך כל החודשים הללו חזרו תומכי הליכוד אט אט לתמוך במפלגה, בקצב של מנדט בכל חודש, בעוד גנץ מתרסק ותומכיו מתפזרים חזרה למחנה הימין או לתמיכה בליברמן.

לפני כ-20 חודשים אמרנו כי ארבעה מנדטים עזבו את גוש הימין. כיום, לאחר מלחמה קשה ושורה של הצלחות דרמטיות, שלושה מהמנדטים האלה כבר חזרו לתמוך במחנה הימין. הליכוד מתקרב בסקרים לכוחו בכנסת, עם 31 מנדטים, וגוש הימין כולו חוזר לראשונה להוביל בסקרים.

במקביל, נתניהו חוצה לראשונה את רף ה- 51% באחוזי ההתאמה לראשות הממשלה, מספר שלא קיבל אצלנו מעולם. נזכיר כי הסקר נעשה עוד טרם ההודעה על הצטרפותו של סער לממשלה.

חוק לא כתוב אומר כי ממשלות שעוברות את מחצית הקדנציה עושות "פרישמיש" - ארגון מחדש של הקואליציה. נראה כי בימים אלו מתרחש התהליך הזה גם בממשלת נתניהו הנוכחית, והסיכוי כי הבחירות יתקיימו במועדן ב- 2026 הולך ומתחזק.

Direct Polls | דיירקט פולס

29 Sep, 15:33


מזרח תיכון חדש?

מספרים שלא ראינו מעולם בסקרים שלנו, הערב במהדורה המרכזית של חדשות 14.

הפרשנות המלאה מכאן מייד אחר כך.

Direct Polls | דיירקט פולס

26 Sep, 17:56


אחרי פתיחה סוערת בצפון - אנחנו מציגים מספרים שלא ראינו קרוב לשנה וחצי:

60 | 50 | 10

מוטי קסטל עם מפת המנדטים שלנו הערב. צפו >>>

Direct Polls | דיירקט פולס

20 Sep, 06:57


בשבוע שעבר סקרנו את הדרמה הגדולה בשוק השידורים בישראל, כאשר שני הערוצים המובילים, קשת 12 ועכשיו 14, מגיעים ליותר מ-70% חשיפה לציבור שצופה בהם בכלל הפלטפורמות: צפייה אונליין בכבלים, צפייה באפליקציות, בנייד ובאינטרנט וצפייה נדחית. נזכיר כי וועדת המדרוג דוגמת רק פלח חלקי מכלל הצופים.

שאלת המחקר שלנו לאורך המחצית הראשונה של שנת 2024 בתקופת מלחמת חרבות ברזל הייתה: "מהו ערוץ הטלוויזיה העיקרי בו אתם מתעדכנים בחדשות ובפרשנויות על המלחמה?"

השבוע אנחנו משלימים את התמונה עם שני הערוצים הקטנים יותר, כאן 11 ורשת 13.


כאן 11, המכונה גם תאגיד השידור הישראלי, הוקם בשנת 2016 כהבטחה גדולה לשידור ציבורי איכותי שיחליף את רשות השידור הוותיקה והמסואבת. הרבה קרבות התנהלו באותה שנה על הפיכתו לגוף שידור שמייצג את כלל החברה הישראלית, כזה שיעלה את הערוץ מרייטינג של כ-4% למספר דו ספרתי.

בתום שמונה שנות שידורים, ניתן לומר לכל הפחות כי חטיבת החדשות בטלוויזיה של כאן 11 לא עונה על הציפיות. גם בנתוני הרייטינג וגם אצלנו, רק 13% מהציבור הישראלי צופה בכאן 11 לעדכוני חדשות ופרשנויות בזמן המלחמה.

אולם ניתוח פילוח קהל הצופים מראה, כי בקרב צופי הימין, המונים כ-40% מהציבור הישראלי, רק 7% צופים בשידורי החדשות של כאן 11. בחתך הגילאים יש משקל דומיננטי לוותיקי הערוץ הראשון. זו כנראה הסיבה שהתאגיד החדש הוציא מהנפטלין (מושג של בני 70+) את כוכבי 'זהו זה' משנות ה-90.

חדשות רשת 13, שרק לאחרונה ניהלו העיתונאים שלה קרב מתוקשר על ניהול מערכת החדשות שלהם, "זוכה" אצלנו לנתון הנמוך ביותר במדגם עם 10% מהישראלים שמתעדכנים בשידורי רשת 13 במידע ופרשנויות על המלחמה.

בפילוח הנתונים על חדשות רשת 13 עולה נתון מובהק: רוב מכריע של הצופים שם ממוקדם באגף השמאלי של הצופים בישראל. רק 4% מהמגדירים את עצמם ימין צופים בשידורים מול 25% מהשמאל ו-18% מאנשי המרכז שמאל. רק 2% מהמגזר הדתי לאומי, ו-5% מהמסורתיים צופים ברשת 13.

מקרב החילונים, המהווים את קבוצת הצופים הגדולה ביותר (כמחצית מהאוכלוסייה בישראל), צופים ברשת 13 רק 15%. השאר צופים בכאן 11 (14%) בקשת 12 (53%) ובעכשיו 14 (19%).

ניתן לסכם כי בעוד מצביעי הימין והימין מרכז – המהווים יותר ממחצית מהאוכלוסייה - מתמקדים רובם בצפייה בערוץ מרכזי אחד, עכשיו 14, שאר הישראלים מתפצלים לשלושת הערוצים האחרים: כאן 11, קשת 12 ורשת 13.

יהיה מעניין לעקוב בשנה הקרובה איך כל זה ישפיע על שוק הפרסום בטלוויזיה שמגלגל מעל 1.5 מיליארד ₪ בשנה, ועל התנהלות הפוליטיקאים המבקשים לזכות בקולות צופי הערוצים הללו.

גילוי נאות: חברת דיירקט פולס מעניקה שירותי מחקר ודגימה עבור ערוץ עכשיו 14.

Direct Polls | דיירקט פולס

13 Sep, 05:50


הישראלים מכורים לחדשות. זו עובדה. בשנים האחרונות ההתמכרות הזו התרחבה גם לסקרים – אבל נשים את זה בצד, אתם כבר מבינים למה.

המלחמה, ועוד קודם לכן הרפורמה ושנה של מחאה, הביאו את הישראלים להיצמד עוד יותר למסכים לשעות רבות של שידורים חיים וגלים פתוחים. בחודשי המלחמה הראשונים שודרו בערוצי החדשות גלים פתוחים ברוב שעות היום והלילה, וכמעט בכל בית הטלוויזיה הייתה פתוחה רוב שעות היום.

אנחנו מתקרבים לציון שנה למלחמת חרבות ברזל וסיכומי הביניים שיבואו איתה. הבוקר אנחנו חושפים נתונים מרתקים על השינויים הדרמטיים בהרגלי הצפייה של הישראלים, שינויים שיישארו איתנו כפי הנראה לשנים ארוכות קדימה.

ערוצי הטלוויזיה בישראל משדרים שידורי אקטואליה וחדשות ברוב שעות הפריים טיים, החל מהשעה 15:00 ועד ל- 21:30 בלילה, הרבה יותר מהמקובל בעולם, והישראלים כאמור מכורים לזה. זו הסיבה שערוצי הטלוויזיה בישראל הפכו לכלי דרמטי להשפעה ושינוי תודעה - הרבה יותר מהמקובל בעולם.

בישראל קיימת שנים רבות מערכת לדגימת הצפייה בטלוויזיה, "הרייטינג" בלשון העם, שמבוצעת בידי "ועדת המדרוג". מדובר בוועדה שהיא למעשה חברה פרטית בבעלות ערוצי הטלוויזיה והמפרסמים. כן, שילוב בעייתי משהו, אבל נניח את העובדה הזו בצד כרגע.

על אף שחלף יותר מעשור ממהפכת הסטרימינג והטלוויזיות החכמות, המערכת למדידת הרייטינג דוגמת עדיין רק את "בעלי המקלטים". ובעברית פשוטה: רק את בתי האב המחוברים לספקי תוכן כמו הוט, יס, סלקום TV, פרטנרTV וספקים נוספים.

המערכת למדידת הרייטינג אינה דוגמת לצורך העניין את הציבור החרדי, המגזר הערבי, תושבי יהודה ושומרון, ומעל הכל – היא לא דוגמת את כל מי שצופה בתכנים חדשותיים באמצעות הטלפון הנייד, המחשב או באמצעות אפליקציות. אנחנו מדברים על מאסת ענק של צעירים בגילאי 18 עד 40 שפשוט לא נדגמת. כל זה הופך את נתוני "הרייטינג" המפורסמים למוטים לטובת הציבור המבוגר, היהודי והמסורתי – חילוני.

דיירקט פולס ביקשה לבדוק שני דברים פשוטים: 1. מהו הערוץ הנצפה ביותר של כלל הנדגמים. כן, כולל חרדים, ערבים, מתנחלים וצעירים כאמור. 2. ביקשנו לבדוק גם את האימפקט. כלומר, מה רמת ההשפעה של כל אחד מהערוצים על הצופים.

מתחילת המלחמה ערכנו מאות רבות של סקרים, ובכל אחד מהם בדקנו מהו הערוץ ממנו אנשים ניזונים בפרשנויות ובמידע בנושאים הביטחוניים החשובים ביותר עבורו בשעת המלחמה. בחודש פברואר האחרון ערכנו מדגם משלים ענק שכלל 8,557 נדגמים. שקלול התשובות לאורך אותם חודשים הפתיע גם אותנו:

מקרב אלו שאמרו כי ערוצי הטלוויזיה הם מקור המידע העיקרי שלהם, 39% השיבו כי הם צופים בקשת 12, 38% השיבו כי הם צופים בעכשיו 14, 13% השיבו כאן 11, ורק 10% השיבו רשת 13.

למעשה, קשת 12 ועכשיו 14 הם ערוצי הטלוויזיה המרכזיים בישראל, וכמעט 80% מהישראלים מסתמכים עליהם בחדשות ובפרשנויות. כדי לפשט את התמונה, אנו מציגים עבורכם את הפילוחים של שני הערוצים 12 ו-14 בלבד. בפוסט נפרד ננתח את נתוני כאן 11 ורשת 13, שפלח הצופים שלהם עומד על 20% סך הכל.

נמשיך. צלילה לפילוחים מניבה נתונים מרתקים נוספים: למשל, בפילוח לפי עמדות פוליטיות, 74% מהמגדירים את עצמם ימין צופים בעכשיו 14, בעוד כ-70% מהמגדירים את עצמם מרכז או שמאל צופים בקשת 12.

רוב מכריע של הציבור החילוני צופה בקשת 12, ואילו בעכשיו 14, ערוץ שומר שבת, צופים רוב המסורתיים, הדתיים והחרדים. אגב, כ- 25% מאוכלוסייה החרדית נחשפים לתכנים טלוויזיוניים באמצעות הנייד, אפליקציות, המחשב או הווטסאפ. מדידת הרייטינג לא סופרת אותם כאמור.

שאלנו את הנדגמים לאורך כל החודשים האחרונים מהי רמת הכנסתם ביחס לממוצע במשק. מסתבר שהטענה של חלק מהמפרסמים שמחרימים את עכשיו 14, על כך שכושר ההשתכרות ויכולת הקנייה של ציבור הצופים של 14 נמוך משל צופי 12 ו-13, מתבררת כמופרכת. נתוני ההכנסה של צופי שני הערוצים די זהים.

נראה כי בישראל בדומה לארה"ב קמו שני ערוצים מרכזיים המייצגים את העמדות הפוליטיות של הקואליציה מול האופוזיציה. קהל הצופים שעבר בין הערוצים בשנה וחצי האחרונות, הגיע על מנת להישאר.

גילוי נאות: חברת דיירקט פולס מעניקה שירותי מחקר ודגימה עבור ערוץ עכשיו 14.

Direct Polls | דיירקט פולס

30 Aug, 07:07


סיום שהוא התחלה.

מכל הקמפיינים שניהלנו בשנה האחרונה, המרתק והמאתגר ביותר היה דווקא בערד, עם קרב ראש בראש על ראשות העיר כנגד כל הסיכויים.

נפגשנו השבוע עם קהילת גור ערד, יחד עם ראש העיר החדש יאיר מעיין, לערב של מאחורי הקלעים ותובנות לעתיד, שהן במידה רבה גם מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית בשנים הבאות.

אנחנו מודים לקהילת גור על ההפקה והאירוח 🙏🏻