ده‌نگی هاوشاری

@dengihawshari


کانالی برای شهروندان آگاه، ناظر و پرسشگر با محوريت دفاع از حقوق شهروندی و اشاعه اصول آن؛ آموزش حقوق شهری و مهارت های شهروندی

لطفا در انتشار مطالب، منبع را ذکر فرمایید.

ده‌نگی هاوشاری

18 Oct, 15:43


🔴 گفتگویی فرضی دیوان عدالت اداری با شاکی

دیوان عدالت: برای چه کاری به دیوان آمده ای؟
شاکی: برای شکایت از عمل غیر قانونی یک اداره
دیوان عدالت: گواهی داری که شکایت خودت را اول نزد آن اداره برده ای ؟
شاکی: بردم ولی رسید نمی دهند.
دیوان عدالت: پس ما نمی توانیم شکایت شما را ثبت و رسیدگی کنیم.
شاکی: راهکار چیست؟
دیوان عدالت : باید اول بروی از کارمندی که به شما رسید نداده است، درهیات رسیدگی به تخلفات همان اداره شکایت کنی بعدا دوباره به دیوان بیائی!
شاکی: اگر متصدی مربوطه بعد از شکایت در هیات تخلفات اداری ، باز هم رسید نداد چه کنم؟
دیوان عدالت: مسیر گفته شده در بالا را دوباره تکرار کنی!
شاکی: پس اصل ٣۴ قانون اساسی چه می شود؟
دیوان عدالت: درسته. اما برای شکایت نزد ما، قبلش باید جای دیگه شکایت کرده باشی !

👈🏻نظر کانال منابع تخصصی املاک و اسناد: در خبر آورده اند: شخص چرکی به حمام شد. حمامی او را گفت که چون چرکی، راهت نمی دهم. شخص پرسید راهش چیست که به حمام بیایم؟ حمامی پاسخ داد: باید ابتدا جایی دگر کمی خود را تطهیر نمائی و سپس به حمام درآئی.


@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

16 Oct, 22:34


🔴 آیین نامه طرح هندسی راههای برون شهری (تجدید نظر اول)

شماره : ۱۴۰۳/۳۶۷۵۸۹
بخشنامه به دستگاه های اجرایی مهندسان مشاور و پیمانکاران
تاریخ : ۱۴۰۳/۰۷/۲۵

به استناد ماده (۳۴) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور ماده (۲۳) قانون برنامه و بودجه و تبصره (۲) ماده (۴) نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور موضوع مصوبه شماره ۲۵۲۵۴ ت ۵۷۶۹۷هـ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۰۸ هیئت محترم وزیران به پیوست آیین نامه طرح هندسی راههای برون شهری تجدید (نظر اول) با شماره ضابطه ۱-۸۰۰ به صورت لازم الاجرا ابلاغ می شود. از تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ برای همه قراردادهایی که از محل وجوه عمومی و یا به صورت مشارکت عمومی
و خصوصی منعقد میشوند اجرای مفاد این دستور العمل الزامی است. برای قراردادهایی که بعد از تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ منعقد میشوند فصول یک تا شش ضابطه شماره ۴۱۵ موضوع بخشنامه شماره ۱۰۰/۶۵۴۶۶ مورخ ۱۳۹۱/۰۸/۱۰ همچنین بخشنامه شماره
۱۴۰۰/۱۸۶۰۳۱ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۲۳ فاقد اعتبار است. امور نظام فنی و اجرایی دریافت کننده نظرات و پیشنهادهای اصلاحی در مورد مفاد این ضابطه
بوده و اصلاحات لازم را اعلام خواهد کرد.
سید حمید پورمحمدی

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

16 Oct, 13:30


🔴 سهم مسکن در سبد هزینه خانوارها

به طور متوسط ۴۲ درصد از درآمد ایرانی‌ها صرف هزینه مسکن می شود. این عدد برای استان تهران ۵۶ درصد و شهر تهران تا حدود ۷۰ درصد است!
استاندار جهانی این عدد ۳۰ درصد است و بیشتر از آن باعث افت کیفیت زندگی خواهد شد و تامین هزینه آن از بخش های دیگر زندگی و حذف آنها خواهد شد. تا اوایل دهه ۹۰ متوسط هزینه مسکن در ایران ۳۰ درصد بوده است.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

16 Oct, 08:29


🔴 هشدار رئیس سازمان ثبت اسناد به مشاوران املاک

بابایی: اگر مشاوران املاک بر روی املاکی که سند تک برگ جدید(سبزرنگ) دارند، قولنامه دستی تنظیم کنند، علاوه بر جریمه، پروانه کسب آنان نیز تعلیق می‌شود.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

13 Oct, 12:48


🔴 پیگیری تخلفات مأمورین شهرداری از طریق سازمان بازرسی

رئیس دیوان عدالت اداری:
بررسی پرونده های ناظر بر کمیسیون ماده صد در دیوان عدالت اداری نشان دهنده این واقعیت است که در برخی موارد مامورین شهرداری از عملیات ساختمانی غیر مجاز اطلاع داشته و علی رغم گزارش مهندس ناظر به شهرداری مسئولان امر در شهرداری ها از اجرای تکالیف قانونی خود در راستای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز استنکاف نموده اند. از این رو شایسته است که مراتب امر به کلیه شهرداریهای آن استان ابلاغ گردد که در صورت امتناع مسئولین و مامورین شهرداری از انجام وظایف قانونی در جلوگیری از عملیات ساختمانی غیر مجاز دیوان بر اساس توافق صورت گرفته با سازمان بازرسی کل کشور و در راستای ماده ۱۲۱ قانون دیوان عدالت اداری مراتب را به صورت موردی در اختیار سازمان بازرسی قرار خواهد داد تا این نهاد از منظر صلاحیتی که در نظارت بر حسن اجرای قوانین دارد اقدامات ضروری در پیگیری تخلفات مامورین و مسئولین شهرداری را در چارچوب ماده ۸ قانون رسیدگی به تخلفات اداری انجام دهد. لازم به ذکر است که مسئولیت مالی، حقوقی و کیفری بر عهده ماموران و مسئولین شهرداری خواهد بود.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

11 Oct, 07:08


🔴 بیمه آتش سوزی با بیمه مسئولیت مدیر ساختمان چه ارتباطی دارد؟

اگر آتش سوزی در مشاعات ساختمان روی دهد و منشأ بروز آن نیز از مشاعات ساختمان باشد، خسارت وارد شده توسط هردو بیمه‌نامه، یعنی بیمه آتش سوزی و بیمه مسئولیت مدیرساختمان پوشش دارد. اما در ابتدا خسارت از محل بیمه آتش سوزی پرداخت شده و سپس مازاد خسارت از محل بیمه مسئولیت مدنی مدیر یا هیئت مدیره ساختمان پرداخت می‌شود.

👈🏻توجه شود که بیمه مسئولیت مدیر ساختمان فقط برای آن دسته از خسارات آتش سوزی پوشش دارد که منشأ آن مشاعات ساختمان و ناشی از قصور مدیر ساختمان باشد. بنابراین بیمه مسئولیت مدیر ساختمان برای پوشش دادن خسارات ناشی از آتش سوزی، جامعیتِ بیمه آتش سوزی را ندارد. برای مثال احتمال دارد منشأ بروز آتش سوزی از داخل واحدها بوده و هیچ ربطی به مدیر ساختمان نداشته باشد. بنابراین وجود بیمه مسئولیت مدیر ساختمان دلیلی بر عدم تهیه بیمه آتش سوزی نمی‌باشد.

👈🏻قاعده آمره ذیل در قانون تملک آپارتمان ها چنانچه رعایت نشود ، مسوولیت مستقیم خسارات وارده با مدیر یا هیأت مدبره ساختمان است:

ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمان ها: مدیر یا مدیران مکلفند تمام بنا را به عنوان یک واحد در مقابل آتش سوزی بیمه نمایند. سهم هریک از مالکان به تناسب سطح زیربنای اختصاصی آنها وسیله مدیر یا مدیران تعیین و از شرکاء اخذ و به بیمه گر پرداخت خواهد شد. در صورت عدم اقدام و بروز آتش سوزی مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارات وارده می باشند.

🔻پی نوشت
تعریف مسئول نگهداري ساختمان در مبحث ٢٢ مقررات ملی ساختمان
(بند ٢٢-١-٣-۵):
شخص حقيقي يا حقوقي است كه داراي حق قانوني از طرف مالك )يا مالكين( يا نماينده قانوني او )يا آنها( براي نگهداري ساختمان بوده و نگهداري ساختمان را مطابق الزامات اين مبحث بر عهده دارد.

وظائف مسوول نگهداری ساختمان در مبحث ٢٢ مقررات ملی ساختمان
(بند ٢٢-٢-۶):
مسئوليت اجراي الزامات اين مبحث به عهده مسئول نگهداري ساختمان ميباشد. مسئول نگهداري ساختمان موظف است كليه شرايط و امكانات لازم براي انجام امور مربوط به نگهداري ساختمان مانند عقد قرارداد نگهداري، بازرسي، اخذ تأييديه و پيگيري كليه امور مرتبط با نگهداري ساختمان را تأمين نموده و اسناد و مدارك آنها را در پرونده نگهداري ساختمان بايگاني نمايد.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

11 Oct, 07:04


🔴 بیمه مسوولیت مدیر یا هیأت مدیره ساختمان

مثال‌های ذیل فقط بخشی از حوادثی است که احتمال دارد در مشاعات ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری رخ دهد. با توجه به شرایط، افراد مختلفی از قبیل سازنده ساختمان، پیمانکار، مهندس ناظر، مجری ذی صلاح، مالکین ساختمان، مدیر یا هیئت مدیره و ... ممکن است در بروز این حوادث مقصر شناخته شوند.
بر اساس قوانین کشور ایران (قانون مسئولیت مدنی و قانون تملک آپارتمان‌ها و مبحث ٢٢ مقررات ملی ساختمان)، عموماً مالکین ساختمان و در رأس آن‌ها مدیر یا هیئت مدیره به عنوان مسئول نگهداری ساختمان، از جانب مراجع قضائی به عنوان مقصرین اصلی شناخته می‌شوند. بنابراین باید خسارت وارد شده را جبران نمایند.

نمونه حوادثی که ممکن است در قسمت های مشاع و مشترک ساختمان موجب مسوولیت شود:
١– قسمتی از سنگ نمای ساختمان ٧ طبقه‌ای از جای خود کنده شده، بر روی خودروهای پارک شده در خیابان می‌افتد. بر اثر این حادثه خسارت زیادی به آن خودروها وارد می‌شود.
٢– قسمت از سنگ نمای همان ساختمان ٧ طبقه از جای خود کنده شده و روی سر عابری پیاده سقوط می‌کند. این حادثه منجر به مرگ عابر پیاده می‌شود.
٣– نظافتچی یک مجتمع مسکونی در حال شستشوی پارکینگ با مواد شوینده، به دلیل لغزندگی زمین تعادل خود را از دست داده و به زمین می‌خورد. بر اثر این حادثه استخوان لگن وی دچار شکستگی می‌شود.
۴– مخزن آب گرم موتورخانه ساختمانی، بعد از چند سال استفاده رسوب گرفته و نیاز به شستشو دارد. سرویس‌کار موتورخانه در حال شستشوی مخزن به وسیله اسید، به علت پاشیدن ناگهانی اسید به صورتش، بینایی چشم راست خود را از دست می‌دهد.
۵– لوله‌های فاضلابی که از کف پارکینگ طبقه همکف عبورکرده‌اند دچار نشتی می‌شوند. طی چند روز به طور مداوم، آب فاضلاب قطره قطره بر روی سقف یکی از خودروهای پارک شده در پارکینگ طبقه پایین چکه می‌کند. این حادثه باعث آسیب به قسمتی از رنگ سقف خودروی مذکور می‌شود.
۶– سه نفر از میهمانان همسایه طبقه هشتم سوار آسانسور شده‌اند. کابل آسانسور پاره شده و سقوط می‌کند. بر اثر این حادثه هر سه نفر جان خود را از دست می‌دهند.
و …

در صنعت بیمه برای جبران این قبیل خسارات بیمه‌نامه‌ای به نام ” بیمه مسئولیت مدنی مدیر یا هیئت مدیره ساختمان ” مخصوص این شرایط طراحی شده است.

بیمه مسئولیت مدنی مدیر یا هیئت مدیره ساختمان، کلیه خسارات جانی و مالی وارد شده به ساکنین، اشخاص ثالث و مشاعات را که ناشی از سهل‌انگاری و قصور مدیر یا هیئت مدیره باشد، تا سقف تعهدات بیمه‌نامه جبران می‌کند.

👈🏻منشأ بروز خسارت حتماً باید از مشاعات باشد. بنابراین بیمه مسئولیت مدنی مدیر یا هیئت مدیره ساختمان برای خساراتی که منشأ آن‌ها از مشاعات ساختمان نباشد(برای مثال از فضاهای خصوصی، داخل واحدها، ساختمان‌های مجاور، خیابان و غیره باشد)، پوششی ندارد.

▪️خسارت‌های غیر قابل پرداخت در بیمه مسئولیت مدیر ساختمان کدامند؟
بر اساس ماده ١١ شرایط عمومی بیمه مسئولیت مدنی مدیر یا هیئت مدیره ساختمان، خسارت‌هایی وجود دارند که تحت پوشش این بیمه مسئولیت مدنی قرار نمی‌گیرند. اما علاوه بر آن‌ها، استثنائات دیگری نیز به شرح زیر وجود دارند که بیمه مسئولیت مدیر ساختمان، آن‌ها را پوشش نمی‌دهد:
١-خسارات وارده ناشی از فعالیت‌های: نماکاری، نقاشی، احداث و یا اضافه بنا و هرگونه تعمیرات اساسی و کلی و همچنین هر نوع فعالیتی که خارج از شرایط بهره‌برداری ساختمان باشد: برای پوشش دادن این قبیل خسارات باید از سایر انواع بیمه مسئولیت، از قبیل بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان استفاده نمود.
٢-خسارت‌های وارده به آپارتمان‌ها، اموال ساکنین و اشخاص ثالث که منشأ خسارت آن‌ها مشاعات ساختمان نباشد.
٣-خسارات وارده به وسایل نقلیه مستقر در پارکینگ‌های عمومی و مجتمع‌های تجاری و اداری:
برای پوشش دادن این قبیل خسارات باید از سایر انواع بیمه‌نامه، از قبیل بیمه مسئولیت مدنی پارکینگ‌های عمومی و خصوصی استفاده نمود.
این استثنا فقط برای پارکینگ‌های عمومی و مجتمع‌های تجاری و اداری است و شامل موارد مسکونی نمی‌شود. بنابراین اگر به خودروهای پارک شده در پارکینگ مجتمع‌های مسکونی خسارتی وارد شود که منشأ آن مشاعات ساختمان باشد، خسارت وارد شده توسط بیمه مسئولیت مدنی مدیر یا هیئت مدیره ساختمان پوشش دارد.

👈🏻در صورت خریداری بیمه مسئولیت هیأت مدیره دیگر نیازی به خرید بیمه آسانسور نیست.
ذکر این نکته ضروریست که امکان دارد شرایط فوق در شرکت‌های بیمه‌گر مختلف کمی متفاوت باشد.

بنابراین توصیه می‌شود در هنگام خرید بیمه مسئولیت هیأت مدیره ساختمان و بیمه آسانسور، حتماً شرایط خصوصی و عمومی هر دو بیمه‌نامه را بررسی نمایید.

با توجه به توضیحات فوق، هزینه بیمه مسوولیت مدیر یا هیأت مدیره ساختمان بر عهده مالکین ساختمان است.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

09 Oct, 10:55


🔴 محدودیت اعمال حقوق مالکانه در طرح های دولتی و شهرداری هابه طور دائم موجه نیست

دیوان عدالت اداری: وجود املاک در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها مانع از اعمال حقوق مالکانه اشخاص به مدت نامعلوم و نامحدود نمی‌شود

رئیس دیوان عدالت اداری طی مکاتبه‌ای خطاب به شهردار تهران، با اشاره به رای وحدت رویه شماره ۲۳۸ مورخ ۱۳۸۷/۰۴/۲۳ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تاکید کرد:

به فرض وقوع قسمتی از ملک در طرح عمرانی، اگر شهرداری به تکلیف قانونی خود مبنی بر خرید و تملک اراضی واقع در طرح و پرداخت بهای آن و اجرای طرح مورد ادعا در مهلت قانونی عمل نکند، مالکین اراضی مزبور، ذی‌حق به اعمال انحا حقوق مالکانه خود از جمله احداث بنای مجاز در سهم خود هستند و امتناع شهرداری از صدور پروانه احداث بنا در این موارد وجاهت قانونی ندارد.

متاسفانه امتناع شهرداری تهران از انجام وظایف قانونی منجر به افزایش ورود شکایات با خواسته الزام به صدور پروانه ساختمانی به دیوان عدالت اداری شده است؛ لذا با عنایت به اینکه یکی از موانع اصلی تولید در حوزه مسکن، امتناع شهرداری‌­ها از صدور پروانه ساختمانی یا تاخیر در صدور آن به دلیل وجود طرح‌­های دولتی و شهرداری است، در راستای حاکمیت قانون و تحقق شعار مهار تورم و رشد تولید در حوزه مسکن، شایسته است مراتب به شهرداری­‌های مناطق ابلاغ شود تا اقدامات و دستورات لازم را در جهت صدور به­ موقع پروانه ساختمانی از سوی آن مرجع با رعایت قوانین و آرای هیئت عمومی مربوطه به عمل آمده تا ضمن استیفای حقوق جامعه هدف، از ورود پرونده‌های مرتبط با امر، پیشگیری به عمل آید.

مطابق ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن مکلفند قبل از هرگونه اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع به ساخت ساختمان، از شهرداری پروانه اخذ کنند.

مطابق ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طر­ح‌­های دولتی و شهردار­ی‌­ها مصوب ۱۳۶۸/۰۸/۲۹، پیرامون املاکی که در طرح‌­های دولتی و شهرداری­‌ها واقع شده‌­اند، پس از اعلام رسمی وجود طرح باید حداکثر ظرف مدت ۱۸ ماه نسبت به انجام معامله قطعی و انتقال اسناد رسمی و پرداخت بها یا عوض آن طبق قوانین مربوط اقدام کنند.

به موجب قانون اصلاح تبصره ۱ ماده واحده قانون اخیرالذکر مصوب ۱۳۸۰/۰۱/۲۲ در صورتی که اجرای طرح و تملک املاک واقع در آن به موجب برنامه زمان­بندی مصوب، به حداقل ۵ سال بعد موکول شده باشد، مالکین املاک واقع در طرح از کلیه حقوق مالکانه مانند احداث یا تجدید بنا یا افزایش بنا و تعمیر و فروش و اجاره و رهن و ... برخوردارند و در صورتی که کمتر از ۵ سال باشد، مالک هنگام اخذ پروانه تعهد می‌کند هرگاه زمان اجرای طرح قبل از ۵ سال شروع شود، حق مطالبه هزینه احداث و تجدید بنا را ندارد.

آرای متعدد هیئت عمومی دیوان عدالت اداری از جمله آرای شماره ۴۷ مورخ ۱۳۷۸/۰۲/۲۵،  ۳۹۴ مورخ ۱۳۷۸/۱۲/۰۱،  ۱۹۷ مورخ ۱۳۸۶/۰۴/۰۳ و ۴۳۷ الی ۴۳۸ مورخ ۱۳۸۶/۰۶/۲۵،  دلالت بر آن دارند که به اعتبار اصل تسلیط و حرمت مالکیت مشروع، محرومیت اشخاص از اعمال حقوق مالکانه به مدت نامعلوم و نامحدود به بهانه وجود طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها، علی‌­الاطلاق مغایر اصل مالکیت و ناقض حق اعمال مالکیت و آثار مترتب بر آن است و همچنین اجبار مالک به استفاده از زمین خود یا احداث بنای متناسب با طرح‌های مصوب دولتی و شهرداری نافی اراده آزاد اشخاص در کیفیت اعمال انحاء حقوق مالکانه متناسب با نیازمندی‌های آنان با رعایت ضوابط مربوطه است.
منبع: میزان

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

21 Sep, 21:41


🔥 🔴 گشایش دفاتر کارگزاری فنی و مهندسی در سه‌ماه آینده

▪️رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به نهایی شدن آیین‌نامه دفاتر کارگزاری فنی و مهندسی گفت: با گشایش کارگزاری‌های فنی و مهندسی مردم به جای مراجعه مستقیم به واحدهای ثبتی به این دفاتر مراجعه خواهند کرد.

▪️حسن بابایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به مراجعه زیاد مردم به واحد‌های ثبتی و نقشه‌برداران گفت: با افتتاح کارگزاری‌های فنی و مهندسی، مردم به جای مراجعه مستقیم به واحد‌های ثبتی، به کارگزاری‌ها مراجعه خواهند کرد و امیدواریم این اقدام، قدم مثبتی برای خدمت رسانی به موقع باشد.

▪️رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: مرحله مستند سازی و تهیه گزارش نهایی به واحد‌های ثبتی را به کارگزاران فنی تفویض اختیار خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه آیین نامه دفاتر کارگزاران فنی و مهندسی با مشارکت جامعه نقشه‌برداری، کانون سردفتران و دستگاه‌های مرتبط در حوزه نقشه‌برداری در حال تدوین است گفت: تلاش می‌کنیم تا سه‌ماه آینده، دفاتر کارگزاری فنی را افتتاح کنیم.


@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

20 Sep, 22:55


🔴 بررسی رضایت همسایه در صدور پروانه ساختمانی

رضایت همسایه در مورد صدور پروانه ساختمانی و ابطال آن چه تاثیری دارد؟ واقعیت آن است که بسیاری از ساخت و سازها در عمل باعث ایجاد محدودیت هایی برای همسایگان می گردد.
با این حال، محدودیت های ساخت و سازهای شهری بدون قید و شرط نیست و اصول و مقررات شهرسازی و ضوابط طرح های شهری و مصوبات نهادهای مربوط یعنی کمیسیون ماده پنج و شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در این باره الزامات و استانداردهایی را ارائه می دهند.
تجاوز از این مقررات معمولاً موجب ایجاد سایه اندازی، اِشراف، پیشروی نسبت به ملک مجاور و دیگر مشکلات می گردد که هم باعث ایجاد مزاحمت برای مجاورین و هم کاسته شدن از ارزش ملک آنها می گردد.
با توجه به شرایط بالا به نظر اینکه بعضاً شهرداری ها بدون توجه به مقررات شهرسازی، صدور پروانه با شرایطی خاص فرضاً از جهت تراکم و پیشروی را به رضایت همسایه منوط می نمایند، اصولاً صحیح به نظر نمی رسد زیرا مقررات شهری و شهرسازی از مسائل مرتبط با نظم عمومی است و نباید مورد مصالحه خصوصی قرار گیرند، هیچ تضمینی نیست که فرد رضایت دهنده یا ورثه وی الی الابد متصرف و مالک ملک باشند و پذیرفتنی نیست که ایادی بعدی از محل سکونت استاندارد محروم می گردند.
لذا این رویه که شهرداری ها ، در ازای صدور پروانه با شرایط خاص که معمولاً پروانه مسئله دار محسوب می گردد، بعضاً از متقاضی صدور پروانه، تعهد رسمی اخذ می نمایند، رویه قانونمندی به حساب نمی آید و حتی اگر در طرح های تفصیلی و جامع و هادی نیز چنین شروطی باشد، به نظر شرایط منطقی و فنی ای به حساب نمی آیند زیرا استانداردهای ساخت و ساز ، از مسائل فنی هستند که برای ساخت و سازهای اصولی تهیه و تعریف شده اند.
با این توضیح مشخص می گردد که برای صدور پروانه ای که مطابق طرح های شهری صادر می گردد، هیچ الزامی به کسب رضایت همسایه نیست.
با این همه اگر پروانه ای بر خلاف اصول شهرسازی و مقرراتی مانند ضوابط طرح تفصیلی، صادر و حقوق همسایه مجاور از باب مسائلی مانند ایجاد مانعیت برای نور و اِشراف نقض نماید،بایستی ترتیبی حقوقی برای اعاده حقوق وی قابل ارائه باشد.

▪️مستند حق اعتراض همسایه مجاور متضرر از پروانه ساختمانی
مستند حق اعتراض همسایه مجاور متضرر از پروانه ساختمانی صادره از شهرداری در رویه قضایی، دادنامه وحدت رویه شماره ۸۱۲ مورخ ١٣٩۶/٠٨/٢٣ هیات عمومی دیوان عدالت اداری است که مقرر داشته است:
مطابق حکم بند (ب) ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین‌دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند (الف) در امور راجع به وظایف آنها قابل اعتراض در شعب دیوان عدالت اداری است و طبق بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری، صدور پروانه از جمله وظایف شهرداری است. با توجه به مراتب رأی شعبه ۲۸ دیوان عدالت اداری که در رسیدگی به اعتراض همسایه مجاور متضرر از پروانه شهرداری، به موضوع رسیدگی کرده است در حد صلاحیت شعبه دیوان در رسیدگی به خواسته صحیح و موافق مقررات است. این رأی به استناد ماده ۸۹ قانون تشکیلات و آیین‌دادرسی دیوان عدالت اداری برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم‌الاتباع است.

▪️منظور از همسایه مجاور چیست؟
در این باره گفتنی است که:
١-توجهاً به رای وحدت رویه شماره ٨١٢ مورخ ١٣٩۶/٠٨/٢٣ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، رسيدگي به اعتراض همسايه مجاور متضرر از پروانه شهرداري در صلاحیت دیوان عدالت اداری است.
٢-راجع به اینکه آیا منظور از همسایه مجاور، صرفاً همسایه دیوار به دیوار است یا هر همسایه ای که از مجرای پروانه ساختمانی خلاف قانون صادره متضرر است؛ اختلاف است. ظاهر از واژه «مجاور» همان همسایه دیوار به دیوار است و لاغیر.
اما اعتماد به این ظهور و عدم توجه به مبنای پذیرش حق شکایت مذکور، نه منطقی است و نه اینکه با اصل تساوی اشخاص هم خوانی دارد. برای مثال ممکن است به واسطه صدور پروانه ای با تراکم و سطح اشغال غیر قانونی، اِشراف و سایه اندازی به ساختمانی که در آن سوی گذر است حادث گردد.
از این رو بایستی برای همسایگان غیر مجاوری که از اجرای پروانه غیر قانونی متضرر می شوند نیز حق شکایت قائل شد و قید مجاور به کار برده ضمن رای بالا در مورد همسایگان را صرفاً بر مبنای غلبه فرض نمود.
٣-در قسمتی از نظریه شماره ٩٠/۵٩ مورخ ١٣٩٠/٠۴/٠۵ کمیسیون مشورتی دیوان عدالت اداری نیز آمده است:
«…چنانچه شهرداری پروانه ساختمانی برای یک ساختمان صادر کند و در آن، قوانین و مقررات شهرسازی و طرحهای جامع و تفصیلی رعایت نشده و حقوق ارتفاقی یا مالکانه همسایگان تضییع شده باشد همسایگان مجاور و غیر مجاور می توانند به دلیل تضییع حقوق خود به دیوان عدالت اداری شکایت نموده و ابطال آن پروانه ساختمانی را در خواست نمایند.»/مسعود فرایدنی

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

20 Sep, 10:21


🔴 تعيين تعرفه صدور پروانه باشگاه و مجوز احداث ورزشگاه و مراكز خدمات ورزشي و تندرستي و تعرفه استفاده از خدمات ورزشي باشگاه ها در سال ١۴٠٣
مصوب ١۴٠٣/٠۵/٢۴ هيات وزيران

هيئت وزيران در جلسه ١۴٠٣/٠۵/٢۴ به پيشنهاد شماره ٢٧١۴/١٠٠/ص/١۴٠٢ مورخ ١۴٠٢/١٢/٢٨ وزارت ورزش و جوانان و به استناد جزء (٢٣) بند (الف) ماده (۴) قانون اهداف و وظايف و اختيارات وزارت ورزش و جوانان مصوب ١٣٩٩ این مصوبه را تصويب كرده است.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

18 Sep, 18:57


🔴 بخشنامه خزانه دار کل کشور  به  کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری

تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۳/۰۶/۲۶

موضوع :
سامانه ملی ارجاع کار کارشناسی (سادا نوین)

از  ارجاع امور کارشناسی در خارج از سامانه سادا نوین و پرداخت حق الزحمه و استفاده از گزارشاتی که از سامانه مذکور شناسه یکتا دریافت نکرده است خودداری نمایند.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

17 Sep, 19:24


🔴 پنج نکته مهم در مورد اجرای راه پله

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

10 Sep, 22:38


🔥 🔴 تنفیذ دستورالعمل نحوه شناسایی املاک دولتی با استفاده از ظرفیت گزارش‌های مردمی و اختصاص پاداش متعارف

▪️در اجرای بند (ب) ماده ۱۶ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و ماده ۲۹ ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور دستورالعمل نحوه شناسایی املاک دولتی با استفاده از ظرفیت گزارش‌های مردمی و اختصاص پاداش متعارف موضوع بخشنامه شماره ۵۱/۱۶۱۲۳ مورخ ۱۴۰۲/۲/۵ پیرامون نحوه شناسایی املاک دولتی با استفاده از ظرفیت گزارش‌های مردمی و اختصاص پاداش متعارف با رعایت بند (الف) ماده ۱۶ قانون صدرالاشاره و حذف عبارت «نیروهای نظامی و انتظامی از متن بند (۴) قسمت (ب) دستور العمل برای اجرا در سال ۱۴۰۳ تنفیذ می‌شود.

▪️مطابق این دستورالعمل، هر شخصی، اموال غیرمنقول، انفال و اموال تملیکی که مالک بهره‌بردار متولی آن در اختیار نماینده دولت باشد (به استثنای اماکن امنیتی و نظامی نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی و املاک متعلق به دستگاه‌های زیر نظر مقام معظم رهبری) و در سامانه جامع اموال دستگاه‌های اجرایی ثبت نشده باشد، را به وزارت اقتصاد و دارایی معرفی نماید، پاداش نقدی متعارف دریافت خواهد کرد.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

08 Sep, 21:09


🔴 تهیه نقشه­ گردشگری ٣١ استان کشور به همراه اطلاعات آوانگاری توسط سازمان نقشه‌برداری کشور

مدیریت نقشه‌نگاری و اطلس‌های ملی، جهت اطلاع‌رسانی و معرفی آثار باستانی، مراکز گردشگری و نقاط دیدنی به کاربران داخلی و خارجی، اقدام به تهیه نقشه گردشگری ٣١ استان کشور به ­همراه اطلاعات آوانگاری اسامی نموده است.

سازمان نقشه‌برداری کشور با تولید و تهیه انواع نقشه­‌های گردشگری در تلاش است در جهت اطلاع‌رسانی و معرفی آثار باستانی، مراکز گردشگری و نقاط دیدنی به کاربران داخلی و خارجی گام بردارد.
در راستای این هدف اداره نقشه نگاری موضوعی و مبنایی در مدیریت نقشه‌نگاری و اطلس‌های ملی اقدام به تهیه نقشه گردشگری ٣١ استان کشور به ­همراه اطلاعات آوانگاری اسامی نموده است. در این نقشه­ ها، فرودگاه‌­ها، بنادر، راه‌ها و راه‌آهن‌ها (با به­‌روزترین داده‌های موجود)،همچنین اماکن تاریخی، فرهنگی و چشم‌اندازهای طبیعی کشور نمایش داده ‌­شده­ است.
این نقشه‌ها می­‌توانند مورد استفاده آژانس­‌ها و شرکت‌­های گردشگری، جامعه هتل­‌داران و فعالان صنعت گردشگری، علاقه‌­مندان به گردشگری و همچنین عموم مردم کشور و کشورهای خارجی قرار گیرد.
شیوه آوانگاری کلی (واج نویسی) نام‌­های جغرافیایی ایران، تلفظ صحیح و همسان نام‌­های جغرافیایی را برای عموم کاربران امکان­‌پذیر می­‌سازد. از این­رو درج اطلاعات آوائی در نقشه‌­ها، اطلس‌­ها، فرهنگ‌­ها، دانشنامه‌­ها، واژه‌­نامـه‌­هـای جغرافیـایی، کتاب­‌ها و سایر مستندات گامی مهم در استانداردسازی اسامی اماکن و عوارض جغرافیایی تلقی­ می­‌شود. برای نیل به این منظور، در شیوه آوانگاری نام‌­های جغرافیایی از نشانه­‌هایی برای نمایش آواها استفاده شده است که علاوه بر انطباق با قواعد علمی آواشناسی، از سادگی و قابلیت اجرایی نیز برخوردار باشند. شیوه­‌ مذکور که متناسب با الزامات و مقتضیات زبان فارسی ارائه‌­گردیده، امکان تلفظ دقیق نام­‌های جغرافیایی به فارسی رسمی را فراهم می­‌سازد.
در آوانگاری نام­‌های جغرافیایی ایران، از علائم و نمادهای لاتین استفاده گردیده است؛ این ویژگی موجب می‌­شـود تا به عنوان روشی برای تبدیل نگارش فارسی مکان نام‌­ها به نگارش لاتین مطرح گردد. از این­رو همه کاربران در ایران و نیـز دیگر نقاط جهان قادر خواهند بود از این شیوه­ لاتین نویسی برای نگارش و تلفظ نظام‌مند و صـحیح اسـامی جغرافیـایی بهره ببرند. بکارگیری شیوه­ واحد آوانگاری نام­‌های جغرافیایی در مراکز آموزشی و پژوهـشی، دسـتگاه‌­هـا و نهادهـای اجرایـی مرتبط، مراکز تولید نقشه، و نیز مؤسسات جغرافیایی ضرورتی است که می­‌تواند از بروز تغییر و تحریف در نگارش و تلفظ مکان نام‌­ها جلوگیری کرده و موجبات حفظ نام‌­های جغرافیایی به­‌عنوان میراث فرهنگی و هویت جغرافیایی را فراهم سازد. از سوی دیگر به دلیل نقش و کارکردهای متنوع اسامی اماکن و عوارض جغرافیایی به ویژه در جغرافیـای سیاسـی، اجـرای شیوه­ آوانگاری نام­‌های جغرافیایی در کشور علاوه بر پیامدهای مثبت داخلی می­‌تواند منافع کـشورمان در عرصـه بین الملل را نیز تضمین نماید.
جهت مشاهده نقشه­‌های گردشگری ٣١ استان کشور به همراه اطلاعات آوانگاری، می‌توانید اینجا را کلیک نمایید. (دسترسی با فعال بودن فیلتر شکن مقدور نیست.)

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

26 Aug, 03:39


🔴 قدیمی‌ترین فیلم رنگی موجود از تهران در سال ۱۳۲۴

برای اولین بار - قدیمی‌ترین فیلم رنگی موجود از تهران در سال ۱۳۲۴

این فیلم صامت توسط سربازی امریکایی، در طی مدت ماموریتش در ایران تهیه شده است.
در این ویدئوی با کیفیت، اولین تصاویر ثبت شده رنگی از شهر تهران، مردم آن و همچنین زندگی امریکایی‌های مقیم پایتخت را در زمان اشغال ایران توسط متفقین مشاهده می‌کنید.

توضیحات درج شده بین تصاویر، ترجمه متون اصلی ویدئو هستند.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

17 Aug, 15:42


🔴 دقت و ظرافت باید سرلوحه هر کار شهرداری باشد

در فیلم می بینید، یکی از پله ها دو سانت از دیگر پله ها ارتفاعش بیشتر است، نتیجه این اشتباه را در فیلم ببینید.
ساده انگاری و کار غیر فنی و غیرحساب شده، دردی است که توسط عوامل نامطلوب و سهل انگار شهرداری به شهر تحمیل می شود و شهروندان با بیشترین هزینه بهایش را پرداخت می کنند.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

01 Aug, 21:22


🔴 فراخوان ارسال مقاله
برای نشریه نام های جغرافیائی ایران

کمیته تخصصی نام‌نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران، باتوجه به اخذ مجوز نشریه نام‌­های جغرافیایی ایران، مصمم به انتشار این نشریه به منظور مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت‌های علمی و تخصصی کشور در راستای اهداف و فعالیت کارگروه‌­های این کمیته می‌­باشد، لذا از تمامی علاقه‌مندان و متخصصین علوم مکانی، نام‌های جغرافیایی، زبانشناسی، تاریخ و باستانشناسی دعوت می‌شود، با ارائه مقالات مرتبط با موضوعات زیر، ما را در ارتقای اطلاعات عمومی و ترویج مزایای استفاده از نام‌های جغرافیایی استاندارد بین مردم و نیل به اهداف کمیته یاری فرمائید.
 
جهت دریافت قالب نگارش مقاله، اینجا را کلیک نمایید.
 
بر این اساس، پژوهشگران گرامی می توانند مقالات خود را در فرمت مورد نظر از طریق آدرس [email protected] تا تاریخ  پایان شهریور ماه سال جاری ارسال نمایند.

اطلاعات تکمیلی را اینجا ببینید.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

01 Aug, 16:39


🔴 هرگونه تضییع حقوق عامه را گزارش کنید.

▪️سرپرست معاونت قضائی پیگیری حقوق عامه دادستانی کل کشور، یکی از وظایف اصلی قوه قضائیه را احیای حقوق عامه دانست و از مردم خواست هرگونه تضییع در این مورد را گزارش کنند.

▪️چنانچه شهروندان در خصوص موارد نقض حقوق عامه اطلاعاتی در اختیار دارند می‌توانند با ذکر و پیوست مستندات مراتب را به درگاه اینترنتی دادستانی کل کشور به نشانی dadsetani.ir ارسال و اعلام نمایند تا موضوع جهت پیگیری قانونی در دستور کار قرار گیرد.

برای مشاهده مطلب کامل instant view را لمس کنید.

🔻پی نوشت

درگاه اعلام گزارش 👇
https://dadsetani.ir/?page=report_hoqooq

حقوق عامه: حقوقی است که در قانون اساسی، قوانین موضوعه و یا سایر مقررات لازم‌الاجرا ثابت است و عدم اجرا یا نقض آن، نوع افراد یک جامعه مفروض مانند افراد یک شهر، منطقه، محله و صنف را در معرض آسیب یا خطر قرار می‌دهد یا موجب فوت منفعت یا تضرر یا سلب امتیاز آنان می‌شود، از قبیل آزادی‌های مشروع، حقوق زیست ‌محیطی، بهداشت و سلامت عمومی، فرهنگ عمومی و میراث فرهنگی، انفال، اموال عمومی و استانداردهای اجباری.

@Dengihawshari

ده‌نگی هاوشاری

01 Aug, 12:22


🔴 گزارش تضییع حقوق عامه از طریق سامانه ۱۲۰ دیوان عدالت اداری

در اجرای ماده ١٢٠ قانون دیوان عدالت اداری چنانچه اقدام یا تصمیم واحدهای دولتی، شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آن یا تصمیم و اقدام مامورین واحدهای یاد شده موجب تضییع حقوق عامه می شود، از طریق لینک زیر و به همراه مستندات مربوطه به دیوان عدالت اداری اعلام نمائید.

@Dengihawshari

1,473

subscribers

7,730

photos

1,748

videos