فارماکولوژی؛ شناخت داروها

@darooshenasi


E-mail: [email protected]

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

10 Oct, 04:45


🟣 یک حلقه هوشمند پوشیدنی با گرید پزشکی به تائید FDA رسید

🔹شرکت هپی هلث (Happy Health) تائیدیه سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) را برای هپی رینگ (Happy Ring) بدست آورد. هپی رینگ، یک حلقه هوشمند پوشیدنی با گرید بالینی و یک پلتفرم بهداشتی دیجیتال جامع است

🔹هپی رینگ یک تجهیز پزشکی پوشیدنی است که دقت پزشکی را با راحتی پوشیدن در تمام روز ترکیب کرده است

🔹این حلقه معیارهای حیاتی سلامت مانند اکسیژن خون، خواب، ضربان قلب، دما و فعالیت مغز را رصد می‌کند و در عین حال پوشیدن آن برای کاربر نیز راحت است

🔹با این حلقه، داده‌های خام به اعلان‌ها و هشدارهای کاربردی برای بیماران و تیم‌های مراقبتی تبدیل می‌شوند. با این ابزار امکان نظارت هماهنگ بر بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، آپنه خواب، دیابت، فشار خون بالا و چاقی فراهم می شود.
@Darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

07 Oct, 17:57


جایزه نوبل پزشکی یا فیزیولوژی امسال (2024) به صورت مشترک به Victor Ambros و Gary Ruvkun به خاطر کشف microRNA و نقش آن در تنظیم ژن بعد از رونویسی (post-transcriptional gene regulation) تعلق گرفت. (هر دو از آمریکا)

مقالات کلیدی در این زمینه از این محققین:

The C. elegans heterochronic gene lin-4 encodes small RNAs with antisense complementarity to lin-14. Cell. 1993;75(5):843-854.
با 18413 استناد

Posttranscriptional regulation of the heterochronic gene lin-14 by lin-4 mediates temporal pattern formation in C. elegans. Cell. 1993;75(5):855-862. 
با 5650 استناد

Conservation of the sequence and temporal expression of let-7 heterochronic regulatory RNA. Nature. 2000;408(6808):86-89.
با 3524 استناد


از سال ۱۹۰۱ تاکنون، ۱۱۴ بار جایزه نوبل پزشکی و فیزیولوژی به ۲۲۷ نفر (۱۳ خانم) اهدا شده است. جوان ترین فرد، Frederick Banting با ۳۱ سال سن و مسن ترین فرد، Peyton Rous با ۸۷ سال سن بوده است.

@Darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

05 Mar, 20:27


محتواهای آموزشی درس «اصول پایه فارماکولوژی» دوره دکترای عمومی پزشکی ورودی 1400

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

06 Dec, 21:04


روز «دانشجو» گرامی باد.
در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ (چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد) در دانشگاه تهران سه دانشجو به دلیل اعتراض کشته شدند و از آن زمان این روز به عنوان «روز دانشجو» گرامی داشته می‌شود.

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

02 Nov, 21:35


هشدار درباره نكات ايمنی مصرف داروی سفترياكسون
@darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

01 Jun, 11:08


محتواهای آموزشی درس «فارماکولوژی التهاب» دوره دکترای عمومی پزشکی‌ ورودی ۱۳۹۹

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

25 May, 06:20


💉💊 یک داروی جدید برای نوعی سرطان خون تائید شد

🔸دو شرکت آمریکایی ابوی و دانمارکی ژن‌مب روز جمعه اعلام کردند که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) داروی سرطان خون آنها را برای بیماران بزرگسال که دست کم دو خط درمان قبلی را دریافت کرده‌اند، تائید کرد.

🔹داروی Epcoritamab با برند Epkinly برای درمان نوعی لنفوم سلول B بزرگ پیشرفته، سرطانی که در گلبول‌های سفید خون شروع می‌شود، توسعه یافته است.

🔹داروی Epcoritamab متعلق به دسته‌ای از داروها به نام آنتی‌بادی‌های دوخصیصه‌ای است که از پروتئین‌های درمانی پیچیده با پتانسیل چسبیدن به سلول‌های ایمنی بدن و حمله به سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند.

🔹داروی Epcoritamab نخستین دارو در نوع خود است که از FDA برای این بیماری که سالانه ۱۵۰ هزار مورد جدید از آن در جهان تشخیص داده می‌شود، تائیدیه می‌گیرد./رویترز
@darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

16 May, 15:46


محتواهای آموزشی درس «فارماکولوژی بیماری های عفونی» دوره دکترای عمومی پزشکی‌ ورودی ۱۳۹۹ 👇🏻

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

04 May, 13:51


محتواهای آموزشی درس «داروشناسی» دوره کارشناسی تکنولوژی اتاق عمل ورودی 1400

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

04 May, 07:55


محتواهای آموزشی درس «فارماکولوژی» دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی ورودی 1399

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

02 May, 21:13


*روز معلّم مبارک.*


*من معلم بدی هستم!*


■روز معلم است و کم و بیش تبریک‌هایی برایم ارسال می‌شود اما باید اینجا و امروز اعتراف تلخی کنم: من معلم خوبی نیستم.
□اگر معلم خوبی بودم باید از سه جمله سر کلاس‌هایم زیاد استفاده می‌کردم:
الف) من این موضوع را بلد نیستم. بگذارید جلسه بعد برای‌تان بگویم.
ب) این نکته‌ای که درس دادم برداشت من از دستاورد بشر است تا بدین لحظه، و بنابراین قابل ابطال و اصلاح است.
ج) من از شما انتظار دارم درس‌های مرا بفهمید اما نمی‌خواهم که قبول کنید.
●اگر معلم خوبی بودم باید با صداقت به دانشجویانم می‌گفتم:
الف) من فقط کمی، بله! واقعا فقط کمی بیشتر از شما بلدم.
ب) کسوت استادی به معنای آن نیست که من در همه زمینه‌های آن رشته صاحب نظر باشم. چه اینکه در بسیاری از حوزه‌ها صاحب نظر که هیچ، حتی انتقال دهنده درست نظر دیگران نیز نیستم.
ج) متواضعانه بگویم که آنچه من/ما می‌دانیم در برابر آن چه نمی‌دانیم یک سوزن در کویری بیش نیست.
○معلم بدی هستم:
الف) چون وقتی سر کلاس اشتباه می‌کنم، خجالت می‌کشم که بگویم اشتباه کردم، سعی می‌کنم توجیه کنم.
ب) چون وقتی دانشجویی به نظریه‌ای نقد وارد می‌کند، سعی می‌کنم با ترفندهای مختلف مثلا بزرگ نشان دادن آن نظریه پرداز، قدرت نقادی دانشجویم را اگر نه سرکوب، دست کم مهار کنم.
ج) چون وقتی دانشجویی ایده جدیدی مطرح می‌کند، سعی می‌کنم آنقدر نقدش کنم که قدرت خلاقیتش را دست کم تا آخر ترم کنترل کنم که مرا آزار ندهد.
■معلم خوب آنست که تدریس اندیشه‌ها را سکویی کند برای تحریک قدرت اندیشیدن (قدرت نقادی و خلاقیت) و نه اینکه گرزی کند برای سرکوب خلاقیت و نقادی دانش جویان و نیاندیشیدن.
□من و سایر معلمان اگر می‌خواهیم خوب باشیم، باید ۵ کار انجام دهیم:
︎فضیلت را برتر از علم و دانش بدانیم: با توجه به شناختم از انسان ایرانی و شکاف توسعه، جمع‌بندی من این است که باید این فضائل را لا به لای مباحثم به دانشجویانم/دانش‌آموزانم منتقل کنم:
انضباط، صداقت و تعهد به سه گانه‌ی «عقل، عدد و علم» در مقابله با این ۱۳ آفت: آرزواندیشی، هیجان‌زدگی، کوتاه‌نگری، شتاب‌زدگی، محدود اندیشی، تقدیرپذیری، زودپذیری، تلقین‌پذیری، القاء‌پذیری، خرافه‌پرستی‌، شخصیت‌پرستی، سلطه‌گری و سلطه‌پذیری.
︎به جای پذیرش مقلدانه، تفکر انتقادی و استقلال را آموزش دهیم. به جای پر کردن حافظه، حفره و سوراخ ایجاد کنیم: حفره‌هایی که با سوال و به چالش کشیدن مفروضات ایجاد می‌شود.
︎به دانش آموزان/دانشجویان‌مان بیاموزیم هیچ کدام از ما مالک صد در صد حقیقت نیست. ما تا انتهای عمر جستجوگر حقیقتیم.
︎معلم نه خداست و نه پیغمبر. آدمی است خطاپذیر که ممکن است گذشته‌اش، تیپ روانشناختی‌اش و علاقه‌اش روی اندیشه‌اش تاثیر بگذارد. پس ما را به دیده تردید بنگرید.
︎بیاموزانیم معلم یک پل است یا یک پله. باید پای روی معلم بگذاری و بروی. احترام بگذار ولی از من عبور کن
مجتبی لشکربلوکی

#یادگیری
#آموزش

@darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

28 Mar, 07:29


سلام دانشجویان گرامی
سال نو مبارک
با توجه به مشکلات سامانه نوید، محتواهای آموزشی که سوالات فارماکولوژی کلیه از آن ها طرح می شود را در کانال قرار می دهم.
با آرزوی موفقیت شما
دکتر گوهری نیا
@darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

14 Jan, 20:23


سلام دانشجویان گرامی
با توجه به در پیش رو بودن ایام امتحانات و مشکلات کیفیت اینترنت، علاوه بر سامانه نوید محتواهای آموزشی که سوالات مباحث من از آن ها طرح می شود را به صورت فشرده در کانال نیز قرار می دهم. این محتواها قبلا در سامانه نوید بارگذاری شده و چنانچه آن ها را دانلود و مطالعه نموده اید، نیازی به دانلود مجدد نیست.
با آرزوی موفقیت شما در آزمون های پایانی این ترم
دکتر گوهری نیا
@darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

15 Mar, 23:13


♦️داروها و سیاست‌ها
🔺یادداشتی از دکتر بابک زمانی (نورولوژیست و دبیر انجمن مغز و اعصاب ايران) و دکتر غلامعلی شهیدی (نورولوژیست و فوق‌تخصص اختلالات حرکتی)

📍وقتی مشخص می‌شود یک راننده حرفه‌ای قبل از کوبیدن مینی‌بوس کودکان به سینه دیوار و قتل خود و همه کودکان، دو دقیقه وقت تصمیم‌گیری و انتخاب‌های زیادی داشته و ترمز ماشین هم خراب نبوده، تردید نباید کرد که هوشیار نبوده است؛ نوعی بیماری نورولوژیک، شاید صرع داشته است. می‌گویند ۳۰درصد تصادفات منجر به مرگ به دلیل صرع رانندگان است.
📍الان دیگر مطمئنیم که هیتلر در سال‌های پایان عمر، پارکینسون داشته است. در تمام ویدئوهای او این مسئله آشکار است. اخیرا فهرستی از داروهایی که هیتلر هرروز تزریق می‌کرده، منتشر شده که اعجاب‌آور است. داروی اختصاصی پارکینسون در آن زمان وجود نداشت و تشخیص و علائم پارکینسون هم در آن زمان آن‌طور که الان هست، نبود. معلوم نبود که بسیاری از شکایات جسمی هیتلر در اصل به دلیل پارکینسون است که امروزه با درمان‌های اختصاصی درمان می‌شوند، درنتیجه کوکتل‌هایی که به هیتلر تزریق می‌شد، حاوی انواع اپیوم و کوکایین بود که به دلیل اعتیادآوری، میزان مصرفشان دائما در‌حال افزایش بود. درنتیجه پیشوا تحت تأثیر این داروها در یک سال آخری که برای همه آشکار شده بود آلمان جنگ را باخته است، با سرسختی بر ادامه جنگ اصرار کرد تا بسیاری از زیرساخت‌های آلمان و اروپا بسوزد.
📍نفر دوم حزب، رودلف هس، با یک هواپیمای کوچک به انگلستان گریخت تا شاید راه صلح را هموار کند. بخش‌هایی از ارتش آلمان (مانند سرهنگ اشتافنبرگ) بارها نقشه ترور پیشوا را طراحی کردند و جان خود را بر سر آن نهادند اما هیتلر بر عزم خود به ادامه جنگ که معنایی جز تخریب زیرساخت‌های کشور نداشت، پایدار ماند. آیا آن داروها در زمینه بیماری‌ای که خود می‌تواند باعث توهمات و اختلال رفتاری شود، در این کله‌شقی بی‌تأثیر بودند... متأسفانه شواهد تاریخی متعدد، این موضوع را تأیید می‌کنند؛ از استالین گرفته تا پل پت و مائو و انورخوجه و... این موضوع را ثابت می‌کنند؛ هریک با مثال‌هایی که بحث را طولانی خواهد کرد. هر‌چه‌ به پایان این حکومت‌ها نزدیک می‌شویم، این مسئله بارزتر می‌شود.
📍حالا موضوع روز آن است که آیا پارکینسون احتمالی پوتین و برخی داروهایی که استفاده می‌کند، می‌تواند در تجاوز روسیه به اوکراین نقش داشته باشد؟ این تجاوز، درحالی‌که محاسبه عواقب آن کار دشواری نیست، تا همین امروز خسارات بسیاری به زیرساخت‌های اوکراین و ذخایر مالی روسیه زده است. در صورت تصرف اوکراین هم تنها روسیه را خواهد فرسود، احتمال اینکه چاهی در برابر روسیه باشد که غرب کنده، مثل چاه افغانستان برای اتحاد شوروی بسیار زیاد است؛ وقتی توجیهاتی که بر زبان می‌آورد، همان اتهاماتی است که مخالفینش می‌زنند؛ روسیه بزرگ و اتحاد اوکراین و روسیه! آیا یادآور راننده‌ای که مینی‌بوس را به دیوار کوبید، نیست؟
📍سال‌هاست احتمال پارکینسون پوتین مطرح است. تشخیص پارکینسون او برای نورولوژیست‌هایی که بیمار پارکینسون زیاد می‌بینند، دشوار نیست اما نکته‌ای که تشخیص آن شاید آسان نباشد، وجود «دیس‌کینزی» در اوست که از نظر بسیاری از متخصصین اختلالات حرکتی دور نمی‌ماند. این علامت در بسیاری از بیماران چند سال بعد از شروع درمان آشکار می‌شود، بروز آن به قدمت بیماری و میزان بالاتر دارو ارتباط دارد؛ به‌خصوص اگر قرار باشد کمترین علامت پارکینسون در ملأعام رؤیت شود. بعد از مصرف دارو و بعد از بهبود‌ لرزش، کندی و سفتی، نوعي حرکات اضافی نظیر آنچه در ملاقات پوتين با رئیس‌جمهور برزیل دیده می‌شد، در دست‌وپاها پیدا می‌شود که به آن دیس‌کینزی می‌گویند.
📍این علامت خود تأییدی است بر تشخیص پارکینسون و در بسیاری از موارد، بروز دیس‌کینزی هم‌زمان می‌شود با تغییرات رفتار و خلق‌وخو. دیس‌کینزی استفاده از داروهای سنتتیک اضافه بر لودوپا را ضروری می‌سازد که عارضه مهم این داروها هم تضعیف کنترل فرد بر رفتارش است؛ علائمی مثل قماربازی غیرقابل‌کنترل، سوءظن، خودبزرگ‌بینی و عدم اشراف نسبت به این علائم. البته این اختلالات رفتاری ثابت نیستند و به خصوصیات اخلاقی افراد هم وابستگی دارند. آیا دنیا و مردم اوکراین با پوست و گوشت خود در‌حال تجربه عوارض پارکینسون و داروهای جدید آن هستند؟ البته این تنها یک نظریه‌پردازی است و راهی برای اثبات آن وجود ندارد‌... امااگر این فرضیه درست باشد، آیا دنیا در معرض خطرات بیشتری که با اشاره انگشت یک فرد متوهم می‌تواند رخ بدهد، نیست؟
🆔 @darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

07 Oct, 16:07


‏شعار سال تحصیلی ۱۳۲۹ - ۱۳۲۸ دانش‌آموزان دارالفنون

۱- راست بگوئيد - راست بشنويد -راست برويد.
۲- آنچه را که می‌خواهید جسورانه و خردمندانه به‌دست آورید.
۳- میهن عزیز ما ایران نیازمند به‌جوانان تندرست و داناست. ورزش کنید تا تندرست و توانا و دانش‌آموزید تا دانا و خردمند باشید.
۴- با خود تعهد جوانمردانه کنید که فریب ندهید و کوشش کنید که فریب هم نخورید بنابراین در دوره‌ی زندگانی چشم و گوش خود را خوب باز و شنوا کنید.

🌻 @darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

13 Aug, 20:14


Remdesivir Extravasation

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

07 Aug, 10:48


@darooshenasi

فارماکولوژی؛ شناخت داروها

07 Aug, 10:47


درسنامه «فارماکولوژی باکتری ها»
درس «فارماکولوژی اختصاصی 1»
دانشجویان پزشکی عمومی
👇👇👇