دانش پلاسما

@danesheplasma


اخرین اخبار و مطالب مربوط به دانش پلاسما , بایوکوانتوم و علوم مرتبط

دانش پلاسما

20 Oct, 09:13


‍ ‍ این تصویری از بوژی موتور (یا بوژی تراکشن هم بهش میگن ) قطار را نشان می‌دهد. بوژی یک چارچوب مکانیکی_الکتریکی(در این مدل) است که چرخ‌ها و محورها ، ... قطار را نگه می‌دارد و به شاسی قطار متصل است. در این تصویر، بخش‌های مختلف بوژی با برچسب‌های زیر مشخص شده‌اند:

موتور کششی (Traction motor): این موتور نیروی لازم برای حرکت قطار را فراهم می‌کند.
محل قرارگیری لاستیکی برای پین محوری (Rubber bearing bore for the pivot pin): این بخش به کاهش لرزش‌ها و ضربات کمک می‌کند.
فنر اولیه (Primary spring): این فنرها برای جذب شوک‌ها و ارتعاشات استفاده می‌شوند.
جمع‌کننده جریان برای ریل هادی (Current collector for the conductor rail): این بخش جریان الکتریکی را از ریل به موتور منتقل می‌کند.
بالشتک فنر هوا (Air spring bellows): این بالشتک‌ها برای تعلیق و جذب شوک‌ها استفاده می‌شوند.
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

15 Oct, 01:56


📌اسپیس ایکس بوستر استارشیپ را در هوا گرفت

🔹در پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، شرکت اسپیس ایکس توانست از طریق بازوهای سکوی پرتاب با نام Mechazilla، بوستر این راکت را در هوا بگیرد.
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

15 Oct, 01:56


https://t.me/danesheplasma

#معرفی #کتاب #حکمت ۱ و ۲

https://revivalofwisdom.com/?sca_ref=5210601.piz8QI3WOz&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwgrO4BhC2ARIsAKQ7zUnHlBRIVD1a2RngMQpwUj6m4lxgkYEj-JuiyG25t6JR0lvMRtgjQZkaAknXEALw_wcB

دانش پلاسما

15 Oct, 00:00


https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

14 Oct, 07:38


📍همکاری ۲ تلسکوپ قدرتمند ناسا برای رصد همزمان اورانوس

🔹️تلسکوپ فضایی هابل ناسا و فضاپیمای نیوهورایزنز(New Horizons) به تازگی به طور همزمان اورانوس را رصد کرده‌اند و به دانشمندان این امکان را داده‌اند که مستقیما این سیاره را از ۲ زاویه و نگاه بسیار متفاوت رصد و باهم مقایسه کنند. نتایج به دست آمده به برنامه‌های آینده برای مطالعه انواع سیارات اطراف ستاره‌های دیگر کمک می‌کند.
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

14 Oct, 07:16


https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

14 Oct, 07:00


https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

14 Oct, 06:53


دانشمندان از مؤسسه فیزیک و مهندسی به نام آ.ف. آیوف از آکادمی علوم روسیه (RAS) فوتوکانورتورهای کوچکی مبتنی بر آرسنید گالیوم ساختند - دستگاههایی که قادر به تولید و انتقال برق از طریق تابش نور لیزر هستند حداقل اندازه این مبدلها زمانی که کارایی آنها کاهش نیابد 0.2 میلی متر است. این دستگاههای جدید امکان انتقال بی سیم برق در فواصل بزرگ از جمله در ایستگاههای فضایی مداری را فراهم خواهند کرد نتایج تحقیقات آنها در مجله IEEE Electron منتشر شد Device Letters‏

#فناوری های انتقال بیسیم #انرژی روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا میکنند. امروزه از آنها برای شارژ بیسیم گوشیهای هوشمند استفاده میشود و در آینده ممکن است برای انتقال برق با کمک لیزر به کار گرفته شوند یک لیزر یک پرتو به فوتوکانورتورهای لیزر دیگر می فرستد آنها پرتوها را میگیرند و به #برق تبدیل میکنند. با این

حال برای مقیاس پذیری این #فناوری مبدلها باید تا حد امکان کوچک

باشند.

https://t.me/danesheplasma

برای دستیابی به این هدف دانشمندان از مؤسسه فیزیک و مهندسی RAS یک مبدل فوتوولتائیک مبتنی بر آرسنید گالیوم - ترکیبی از گالیوم و آرسنیک - توسعه دادند. ساختار به شکل لایه ای ذوزنقه ای به ضخامت ۴۵ میکرومتر قابل مقایسه با قطر یک مو ساخته شده از آلیاژ آلومینیوم گالیوم و آرسنیک تابش لیزر را منتقل کرد. به دلیل اینکه محتوای آلومینیوم در آلیاژ بسته به بخش خاصی از لایه متفاوت بود #نور در انتهای موج بر به طور متفاوتی شکست میکرد. این امر امکان تغییر مسیر پرتو لیزر با طول موج 0.85 میکرومتر طيف مادون قرمز را فراهم کرد در طول آزمایشهای اولیه در آزمایشگاه پرتو بر روی بخش فعال نوری مبدل ساخته شده از آرسنید گالیوم با مناطق رسانایی الکترون و حفره متمرکز شد. #ذرات نور هنگام برخورد با این

ماده به حاملهای بار و در نتیجه به #جریان الکتریکی تبدیل شدند.

https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

13 Oct, 20:28


نبرد ثور و مار میدگارد که بخشی از رویداد‌های آخرالمان راگناروک است
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

13 Oct, 20:28


رشد نکردن درختان در طول سه تابستان بین سال‌های ۵۳۹ و ۵۴۱

https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

13 Oct, 20:28


تصویری از گنجینۀ کشف شدۀ ویندِلِو که حدود ۱۵۰۰ سال قبل و مصادف با زمستان طولانی دفن شده است
یافته‌های باستان‌شناسی نیز گواه سال‌های سرنوشت‌سازی هستند، چرا که چندین گنجینه بزرگ طلا مانند شاخ‌های طلا، گنجینه ویندِلِو و گنجینه بروهولم در این دوره دفن شده‌اند. در قرون بعدی، جواهرات و طلا‌های فراوان دوره‌های پیشین به ندرت ظاهر می‌شوند و این موضوع نشان می‌دهد تمام اشیاء قیمتی در ناامیدی به خدایان تقدیم می‌شدند به این امید که خورشید بازگردد.
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

13 Oct, 18:28


📌اسپیس ایکس بوستر استارشیپ را در هوا گرفت

🔹در پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، شرکت اسپیس ایکس توانست از طریق بازوهای سکوی پرتاب با نام Mechazilla، بوستر این راکت را در هوا بگیرد.
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

13 Oct, 16:47


در اساطیر کشور‌های شمال اروپا و منطقۀ اسکاندیناوی، رویداد‌های آخرالزمان که به‌عنوان «راگناروک» شناخته می‌شود، با زمستانی سه ساله و بدون تابستان آغاز می‌شود

https://t.me/danesheplasma

یک مطالعه جدید که توسط محققان موزه ملی دانمارک انجام شده و در مجله «علم باستان‌شناسی: گزارشات» منتشر شده، نشان می‌دهد که ممکن است اسطورۀ «آخرالزمان راگناروک» ریشه در یک فاجعه آب و هوایی واقعی داشته باشد که ۱۵۰۰ سال پیش اتفاق افتاده و دانمارک را هم تحت تأثیر قرار داده است؛ رویدادی که شاید جمعیت قابل توجهی از ساکنان آن منطقه را در آن دوران از بین برده باشد. 
به گزارش فرادید، مورتِن فیشِر مورتِنسِن، محقق ارشد موزه ملی دانمارک می‌گوید که تا کنون بسیاری درباره این موضوع گمانه‌زنی کرده‌اند، اما حالا برای نخستین بار می‌توانیم ثابت کنیم احتمالاً بزرگترین فاجعه آب و هوایی تاریخ بشر، دانمارک را به شکل فاجعه‌باری تحت تأثیر قرار داده است.

سال ۵۳۶ پس از میلاد، دو فوران آتشفشانی شدید در قارۀ آمریکا، زمین را در پوششی از خاکستر و گاز‌های گوگردی پوشاندند و اشعه‌های خورشید را مسدود کردند. این تأثیر به خوبی در منابع مکتوب از امپراتوری روم و چین ثبت شده و در آنها خورشیدی توصیف شده که رنگ‌پریده و سرد مانند ماه می‌درخشد، محصولات به عمل نمی‌آیند و بیش از یک سال نمی‌توان ستارگان را دید. تاثیر این آتشفشان‌ها به ویژه در عرض‌های شمالی‌تر سراسر کرۀ زمین احساس شدند.
تا به حال روشن نبود که آیا این فاجعه آب و هوایی بر شرایط زندگی در دانمارک تأثیر گذاشته یا خیر. با این حال، محققان موزه ملی با مطالعه حلقه‌های بیش از ۱۰۰ نمونه درخت بلوط باستانی از قرن ششم، حالا می‌توانند برای نخستین بار تأثیر شدید آب و هوا بر شرایط رشد آنها را نشان دهند. نتایج بررسی نشان داده است که درختان به ویژه در طول سه تابستان بین سال‌های ۵۳۹ و ۵۴۱، در نتیجه‌ی یک فوران آتشفشانی شدید، هیچ رشدی نکردند.

https://t.me/danesheplasma

رشد نکردن #درختان در طول سه تابستان بین سال‌های ۵۳۹ و ۵۴۱
وقتی درختان نتوانند رشد کنند، هیچ چیزی در مزارع نمی‌تواند رشد کند. در جامعه‌ای که همه به کشاورزی وابسته بودند، این اتفاق عواقب فاجعه‌باری داشت. این گمانه‌زنی در مطالعات دیگر نیز پشتیبانی شده است. مورتن فیشر مورتنسن می‌گوید که ما شاهد کاهش شدید تولید غلات، مناطق رهاشده توسط #مردم و #مزارع متروک هستیم: 
«محققان نروژ و سوئد، بر این باورند که بیش از نیمی از جمعیت در برخی مناطق #سردسیرتر جانشان را از دست دادند و می‌توان تصور کرد همین اتفاق در #دانمارک افتاده باشد. وقتی این حلقه‌های باریک #درختان را می‌بینم می‌لرزم، چون می‌دانم نشانه‌ی اندوه، مرگ و فجایع بسیاری هستند.»
مدل‌های اقلیمی کاهش چند درجه‌ای دما را در این دوره نشان می‌دهند. در عرض جغرافیایی #دانمارک، احتمالاً بیش از ۳ درجه کاهش وجود داشته است
تصویری از #گنجینۀ #کشف شدۀ ویندِلِو که حدود ۱۵۰۰ سال قبل و مصادف با #زمستان طولانی دفن شده است
یافته‌های باستان‌شناسی نیز گواه سال‌های سرنوشت‌سازی هستند، چرا که چندین گنجینه بزرگ طلا مانند شاخ‌های طلا، گنجینه ویندِلِو و گنجینه بروهولم در این دوره دفن شده‌اند. در قرون بعدی، #جواهرات و طلا‌های فراوان دوره‌های پیشین به ندرت ظاهر می‌شوند و این موضوع نشان می‌دهد تمام اشیاء قیمتی در ناامیدی به خدایان تقدیم می‌شدند به این امید که خورشید بازگردد.
بر همین اساس #محققان احتمال می‌دهند که اسطورۀ «راگناروک» که شروع رویداد‌های آخرالزمان را با یک زمستان طولانی سه‌ساله توصیف می‌کند، ریشه در همین رویداد تاریخی داشته باشد؛ رویداد فاجعه‌باری که به علت وسعت و اثرگذاری خود، در خاطرۀ جمعی مردم شمال اروپا ثبت شده و به گسترش افسانه‌ها دربارۀ زمستان‌های تاریک دامن زده باشد. از این #زمستان طولانی در افسانه‌های شمالی با عنوان «Fimbulvetr» یاد شده که به معنی «زمستان نیرومند» است.

دانش پلاسما

08 Oct, 07:31


شاید شما هم آسمان‌لرزه را حس کرده باشید. غرشی شبیه تندر در دوردست آسمان که دلیلش مشخص نیست.
آسمان‌لرزه در سراسر جهان رخ می‌دهد و در جای جای جهان نام‌های گوناگونی دارد. در نزدیکی دریاچه سنکا در آمریکا «تفنگ سنکا» نام گرفته، «mistpoeffers» نامی است که مردم بلژیک به آن داده‌اند و در ژاپن «uminari» خوانده می‌شود که به معنای «بانگ‌هایی از دریا» است.
https://t.me/danesheplasma

تا کنون توضیحات زیادی برای منشا این پدیده اسرارآمیز ارائه شده است که از طوفان‌های خورشیدی، تا زلزله‌های خفیف، بهمن و فروریختن غارهای زیرآبی را شامل می‌شود.
برخی دانشمندان بر این باورند که نوع خاصی از شهاب‌سنگ‌ها به نام آذرگوی سبب‌ساز آسمان‌لرزه‌اند. آذرگوی‌ها شهاب‌سنگ‌هایی هستند که هنگام برخورد به جو زمین متلاشی و به عبارتی منفجر می‌شوند

اگر این آذرگوی‌ها بالای #ابرهای #ضخیم #منفجر شوند #صدای مهیب انفجار در محدوده‌ای وسیع شنیده می‌شود بدون اینکه اثری از آن روی زمین دیده شود.
یک توضیح دیگر خروج #گازهای جمع شدن در #رسوبات دریاچه‌ها است. بسیاری از آسمان‌لرزه‌ها در نزدیکی دریاچه‌هایی چون دریاچه سنکا در آمریکا رخ می‌دهد. البته آسمان‌لرزه‌ در نقاطی که فاصله زیادی با دریاچه‌ دارند نیز گزارش شده است.
سال ۲۰۲۰ #دانشگاه کارولینای شمالی با استفاده از شبکه‌ای از لرزه‌سنج و #حسگرهای جوی به بررسی این پدیده پرداخت و نتوانست ربطی میان وقوع زلزله با آسمان‌لرزه پیدا کند و نتیجه‌گیری کرد که غرش آسمان‌لرزه از #جو زمین نشات می‌گیرد.
با در نظر گرفتن تنوع مکان‌هایی که آسمان‌لرزه را گزارش کرده اند می‌توان به این نتیجه رسید که آسمان‌لرزه در هر جای جهان علتی متفاوت دارد و با قطعیت نمی‌توان منشاء این پدیده اسرارآمیز را شناسایی‌ کرد.

دانش پلاسما

08 Oct, 07:22


#آسمان‌لرزه»، #غرشی #عجیب که در سراسر جهان شنیده شد

آسمان #لرزه هم داریم. در همه جهان صدایش شنیده می‌شود اما هنوز دلیل وقوعش در #هاله‌ای از ابهام باقی مانده است

https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

07 Oct, 05:08


#دانشمندان تمایل داشتند تا #قانون دوم #ترمودینامیک برای این مشکل مورداستفاده قرار دهند. این قانون می‌گوید که هیچ سیستم انرژی کاملی وجود ندارد که در آن تمام انرژی ایجادشده به‌طور مؤثر استفاده شود. مقداری انرژی همیشه باید از #سیستم برود. این انرژی رفته، باعث گرم شدن #سیاره به‌مرورزمان می‌شود.
 
تجمع نشت انرژی، حتی از انرژی سبز، درنهایت هر #سیاره‌ای را بیش‌ازحد گرم می‌کند تا جایی که دیگر قابل سکونت نباشد. به گفته این تیم، اگر انرژی مهار نشود، این سطح فاجعه‌بار #تغییرات آب و هوایی حتی کمتر از ۱۰۰۰ سال از شروع تولید انرژی، ممکن است باعث نابودی شود. این محدودیت ۱۰۰۰ ساله یافتن #حیات در جای دیگر کیهان را بسیار دشوارتر می‌کند.  به‌هرحال، ۱۰۰۰ سال ازنظر کیهانی یک‌چشم بر هم زدن است، #سیاره‌هایی مانند #زمین صدها میلیون سال طول می‌کشد تا در وهله اول قابل سکونت شوند.
 
بااین‌حال، استفاده نمایی #انرژی، تنها چیزی نبود که باعث انقراض بیگانگان شده است. گزینه‌های دیگری هم برای مسیر #انقراض انسان و #بیگانگان وجود دارد اما دانشمندان بر این باورند که به‌جای پذیرش انقراض یا توسعه فناوری برای انتقال تولید انرژی به خارج از کره زمین، #تمدن‌ها باید تعادل را انتخاب کنند. اگر گونه‌ای تعادل را انتخاب کرده باشد، یاد بگیرد که در هماهنگی با محیط اطراف خود زندگی کند، آن‌گونه و فرزندانش می‌توانند تا یک میلیارد سال زنده بمانند.
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

07 Oct, 05:06


یک مدل جدید نشان می‌دهد که ممکن است کمتر از ۱۰۰۰ سال طول بکشد تا یک تمدن بیگانه پیشرفته سیاره خود را با تغییرات آب و هوایی نابود کند، حتی اگر تنها به انرژی‌های تجدید پذیر متکی باشد.
 
وقتی اختر فیزیکدانان ظهور و سقوط تمدن‌های بیگانه را شبیه‌سازی کردند، دریافتند که اگر تمدنی رشد فنّاورانه و مصرف انرژی نمایی را تجربه کند، کمتر از ۱۰۰۰ سال زمان حیات خواهد داشت؛ در غیر این صورت سیاره بیگانه آن‌قدر داغ می‌شود که قابل سکونت نباشد. این تمدن، حتی اگر از انرژی‌های تجدید پذیر هم استفاده کند بازهم خود را نابود می‌کند چراکه بازهم نشت انرژی خواهد داشت.
 
درحالی‌که اختر فیزیکدانان می‌خواستند پیامدهای حیات فراتر از سیاره ما را درک کنند، مطالعه آن‌ها در ابتدا از استفاده از انرژی انسان الهام گرفته شد که از سال ۱۸۰۰ به‌طور تصاعدی رشد کرد. در سال ۲۰۲۳، انسان‌ها حدود ۱۸۰۰۰۰ تراوات ساعت (TWh) استفاده کردند که تقریباً همان مقدار انرژی است که در هرلحظه از خورشید به زمین می‎رسد.
 
 بیشتر این انرژی توسط گاز و زغال‌سنگ تولید می‌شود که سیاره را با سرعتی ناپایدار گرم می‌کند. اما حتی اگر تمام این انرژی توسط منابع تجدید پذیر مانند باد و انرژی خورشیدی ایجاد شود، بشریت به رشد خود ادامه خواهد داد و درنتیجه به انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت.

https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

07 Oct, 04:18


وقتی اختر #فیزیکدانان #ظهور و سقوط #تمدن‌های بیگانه را شبیه‌سازی کردند، دریافتند که اگر تمدنی رشد فنّاورانه و مصرف #انرژی نمایی را تجربه کند، کمتر از ۱۰۰۰ سال زمان حیات خواهد داشت؛ در غیر این صورت #سیاره #بیگانه آن‌قدر داغ می‌شود که قابل سکونت نباشد
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

02 Oct, 19:57


یک خورشیدگرفتگی حلقوی نادر، که به عنوان "حلقه آتش" شناخته می‌شود، امروز ساعت ۳:۰۰ بعدازظهر به وقت شرقی آمریکا رخ خواهد داد
؛
https://t.me/danesheplasma

دانش پلاسما

26 Sep, 09:01


مروری بر فصل های کتاب شفای زندگی اثر لوییز هی
لوئیز هی، کتاب شفای زندگی را در چهار بخش اصلی و چندین فصل چند صفحه‌ای نوشته است. هر بخش از این کتاب با یک عبارت تاکیدی آغاز شده است و لوئیز هی تاکید می‌کند که به این عبارت توجه ویژه داشته باشید و آن‌ را بارها با خود تکرار کنید و بنویسید و بگذارید به عمق جان‌تان برود. برخی از این عبارت تاکیدی به شکل زیر هستند: «کائنات ما را در هر اندیشه‌ای که برگزینیم و به آن معتقد باشیم،کاملا حمایت می‌کند.» یا «گذشته هر چه باشد، من پدر و مادرم را سرزنش نمی‌کنم.» یا «نقطه‌ی اقتدار همواره در لحظه‌ی حال است.
https://t.me/danesheplasma