ماهنامه مديريت ارتباطات

@cm_magazine


ماهنامه مدیریت ارتباطات
نشریه تخصصی حوزه ارتباطات، رسانه، روابط‌عمومی، جامعه اطلاعاتی و تبلیغات
مدیرمسئول: امیرعباس تقی‌پور
سردبیر: علی ورامینی
ادمین:
@majalleh2
تلفن:
۰۲۱۸۸۳۵۶۰۷۶

ماهنامه مديريت ارتباطات

21 Oct, 11:32


درباره نسبت سلبریتی‌بودن و روشنفکری

شماره صد‌وهفتادوسوم ماهنامه «مدیریت ارتباطات» منتشر شد. در این شماره به مدیرمسئولی امیرعباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی در پرونده‌ای ویژه با عنوان «طبل‌هایی که جماعت بر آن می‌کوبند» کوشش شده است به این پرسش پاسخ داده شود که چرا متفکران، روشنفکران، فلاسفه، نویسندگان و مانند این‌ها تمایل قابل‌توجهی به سلبریتی‌شدن پیدا کرده‌اند؟

گندم‌نمای جوفروش

امروزه طیف زیادی از آنان ‌که داعیه کار فکری/هنری دارند، مابین تلاش برای محبوبیت در شبکه‌های اجتماعی و کار ذاتی خود وامانده‌اند. تجربه اما نشان داده است سلبریتی‌شدن روشنفکران به آن‌ها فضا و تریبون بهتر و بزرگ‌تری نخواهد داد، بلکه ملزم به پذیرش یک سبک‌ زیستی خاص‌شان خواهد کرد. در واقع، روشنفکران تا حد یک شاخ‌ مجازی سقوط خواهند کرد و مانند طبل‌هایی خواهند شد که فهم عرفی‌ست که آن‌ها را به صدا در‌می‌آورد. برای آسیب‌شناسی این پدیده، در تازه‌ترین شماره «مدیریت ارتباطات» پرونده‌ای گردآوری شده است که از جمله شامل گفت‌وگویی با شروین وکیلی، جامعه‌شناس و تاریخ‌پژوه است. «سندروم شهرت»، «بکش اما مشهورم کن»، «از فرهنگ تا ایدئولوژی»، «عموم و خصوص مطلق» و «شهرت مذموم» دیگر عناوین این پرونده است.

شهسواران فناوری

شهسواران فناوری نامی است که در سند مسئولیت اجتماعی آروان‌کلاد به نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات جهانی مهارت در رشته‌های حوزه IT داده شده است. نمایندگانی که در چهل‌وهفتمین دوره این مسابقات که در لیون فرانسه برگزار شد موفق به کسب یک مدال نقره و پنج مدالیون شدند. جوانان و نوجوانانی که باید نام‌شان را خوب به خاطر سپرد؛ چراکه اگر وضعیت موجود ناگزیر از مهاجرت‌شان نکند، بدون شک در اکوسیستم فناوری آینده ایران خواهند درخشید. هرچند این اتفاق، در غیاب حمایت‌های دولتی، بی‌حضور و منتورینگ شرکت‌های High-tech در حوزه IT از جمله آروان‌کلاد غیرممکن است. گفت‌وگو با منتورهای تیم اعزامی ایران در کنار صحبت با هستی شهریزفر، معمار ارتباطات آروان‌کلاد و همچنین پرسش و پاسخی با کسب‌کنندگان مدالیون‌ها یکی دیگر از مطالب شماره صدوهفتادوسوم «مدیریت ارتباطات» است.

مناسک شبکه‌های اجتماعی

در جهان مدرن ظاهرا ناگزیریم بپذیریم که بسیار ساده‌انگارانه ا‌ست اگر تصور کنیم جریان‌های خبری در شبکه‌های اجتماعی فقط جریان‌هایی خنثی با انگیزه اطلاع‌رسانی صرف هستند. درواقع ما ناگزیر از پذیرش این واقعیتیم که جریان‌های خبری نماینده دستگاه‌های تبلیغاتی مختلفی‌اند که «روایت‌»ها را تولید و تکثیر می‌کنند. نگاهی به چگونگی زیست روایت‌ها در اینترنت از جمله دیگر مطالب تازه‌ترین شماره «مدیریت ارتباطات» است.

برخورد از نوع نزدیک

«نام‌ها از کجا می‌آیند؟ برندسازی شخصی؛ راه بلند مدت دوست‌داشتنی» عنوان کتابی به قلم حسین گنجی است که توسط انتشارات سیمای شرق منتشر و روانه‌ بازار کتاب شده است. در این کتاب ویژگی‌های ۱۴ شخصیت برجسته از بهترین برندهای شخصی مرور و مسیر برندسازی آن‌ها به مخاطب نشان داده شده است. نقد و بررسی این کتاب یکی دیگر از مطالب شماره صدوهفتادوسوم «مدیریت ارتباطات» است.

در ضیافت غول‌‌ها

از جمله دیگر مطالب تازه‌ترین شماره «مدیریت ارتباطات» مطلبی تحت عنوان «در ضیافت غول‌ها»ست که در آن عبدالجواد موسوی، روزنامه‌نگار و شاعر به این سوال پاسخ داده است که چرا خواندن آثار کلاسیک برای نویسنده شدن ضروری است؟ جز این‌ها در این شماره مطالبی از مسعود سپهر، علی مسعودی‌نیا، نیوشا طبیبی‌گیلانی، مریم بهریان و... می‌خوانید.

◾️ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به شما کمک می‌کند که از جهان جدید، جهان ارتباطات سردربیاورید.

صاحب امتیاز: مؤسسه مطبوعاتی دایره رنگی ایده‌آل
مجری طرح: مؤسسه فرهنگی هنری آینده‌پژوهان مدیریت ارتباطات
مدیرمسئول: امیرعباس تقی‌پور
رئیس شورای سیاست‌گذاری: سیدغلامرضا کاظمی دینان
سردبیر: علی ورامینی
تحریریه: حسن نمکدوست‌تهرانی، نرگس کیانی، شادان واحدی، محسن آزموده، حامد تهرانی، زینب کاظم‌خواه و محسن محمودی
مدیر هماهنگی و اجرایی: بهنام تقی‌پور
گرافیک: نگار آشتیانی عراقی
طرح جلد: جلیل نوربخش
ویراستار: یلدا شایسته‌فر
پخش و فروش: روشن مهدوی‌نیا
مالی: سمیرا کیانی
سایت: بهروز تقی‌پور
عکس: محمد تقی‌پور
فضای مجازی: فاطمه تقی‌پور

🗞 نسخه چاپی «مدیریت ارتباطات» را از دیجی‌کالا و نسخه دیجیتال آن را از مگیران و طاقچه تهیه کنید. همچنین برای اشتراک با ۸۸۳۵۶۰۷۶ تماس بگیرید.

@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

17 Oct, 06:38


معرفی کتاب‌ پیوست رسانه‌ای
نویسنده: دکتر حمید ضیایی‌پرور
ناشر: سیمای شرق
سفارش از: این‌جا کلیک کنید

ماهنامه مديريت ارتباطات

13 Oct, 12:07


«حسن عمیدی» به‌عنوان مدیر روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی گروه توسعه ملی منصوب شد

به گزارش روابط‌عمومی گروه توسعه ملی، علی نبوی با صدور حکمی «حسن عمیدی» را به‌عنوان مدیر روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وبانک منصوب کرد.

◽️ در بخشی از حکم انتصاب مدیر روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وبانک آمده است:
نظر به‌مراتب تعهد، شایستگی و تجارب ارزشمند جنابعالی، به‌موجب این حکم به‌عنوان «مدیر روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی» منصوب می‌شوید.

انتظار می‌رود با توکل بر خداوند متعال، ضمن بهره‌گیری از امکانات موجود و نیروهای کارآمد گروه و شرکت‌های تابعه، برنامه‌ریزی و اتخاذ سیاست‌های مناسب و متعامل سازنده با همه فعالین بخش، در جهت تحقق اهداف شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، در انجام وظایف محوله از جمله؛ بهبود فرایندها و بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای و فرهنگی، ایجاد هماهنگی و تعامل سازنده با روابط‌عمومی دستگاه‌های ذی‌ربط، پایش به‌روز اخبار و مطالب مرتبط در رسانه‌ها باهدف تبیین عملکرد و دستاوردها، پاسداری و تکریم از شعائر انقلاب اسلامی و مناسبت‌های مذهبی، انعکاس به‌موقع اخبار و آمار و اطلاعات مجموعه در درگاه اطلاع‌رسانی و سایر ظرفیت‌های فضای مجازی و ایجاد ارتباط مناسب با گروه‌های اقتصادی و اجتماعی مؤثر اهتمام لازم را به عمل‌آورید.

◽️ لازم به ذکر است؛ حسن عمیدی مدرس دانشگاه و دارای مدرک دکتری علوم ارتباطات است و سوابقی همچون رئیس مرکز روابط‌عمومی وزارت صمت، مدیر‌کل ارتباطات سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو، معاون مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس موزه ارتباطات کشور، مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان فناوری اطلاعات ایران، مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل شرکت ملی پست را در کارنامه کاری خود دارد.

◽️◽️◽️
@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

11 Oct, 15:30


معرفی کتاب‌ دانایی و نادانی در روزگار شبکه‌ها
نویسنده: دکتر شاهو صبار
ناشر: سیمای شرق
سفارش از: اینجا کلیک کنید

ماهنامه مديريت ارتباطات

10 Oct, 08:03


بازگشت همه بسوی اوست

جناب آقای علی ورامینی
سردبیر محترم ماهنامه مدیریت ارتباطات

درگذشت خواهر گرامیتان را به جناب‌عالی و خانواده محترم تسلیت می‌گوییم. برای آن مرحومه غفران الهی و برای شما و سایر بازماندگان صبر مسئلت می‌کنیم. روحشان شاد و یادشان گرامی!

امیر عباس تقی‌پور
مدیرمسئول و سایر همکاران شما در ماهنامه مدیریت ارتباطات

ماهنامه مديريت ارتباطات

09 Oct, 07:08


که مِی ‌خورند حریفان و من نظاره کنم

◽️ فکر نمی‌کنم در هیچ عصری، همانند عصر فضای مجازی و مخلفاتش، بشر چنین به تقلا افتاده باشد که خودش را متفاوت، زیبا، هنرمند، عمیق، عجیب و بانمک جلوه دهد و در ازایش هوادار و محبوبیت و شهرت و شاید ثروت به چنگ بیاورد؛ شاید چون بشر پیش‌تر ابزار ارزان و ساده و بی‌واسطه‌ای مثل اینترنت در اختیارش نبوده است.

◽️ در تولید انبوه هنر (حالا هر هنری)، افراد در کهکشانی از انواع‌واقسام هنرنمایی گم‌ومغروق هستند و کار ناب‌ودرخشان هم به اندازه کار بی‌ارزش‌ومقدار در این کهکشان وجود دارد و فاکتورهای رقابت آن‌قدر پیچیده و گسترده هستند که آدم سرسام می‌گیرد. برای کسی که به این وادی گام می‌نهد، عملا دو انتخاب میسر است و بس؛ یا طبق انتظارات عموم و سلیقه زمانه حرکت می‌کنی (که باز هم تضمینی در کامیابی‌ات نیست) یا خلاف آن افق انتظار می‌روی (که باز هم در شکست یا کامیابی‌ات حرف اول و آخر را نمی‌زند.)

◽️ در بازار فرهنگ باید واقع‌بین بود. هرکس باید بازار و مخاطب خودش را بشناسد و همان‌‌جا تقلایی کند تا به جایی برسد. بله، آدمی است و هزارهزار آرزو و فانتزی و توقع و گاهی ممکن است فکرهایی کند که ای‌بابا! چرا من نه؟ چرا بیشتر نه؟ چرا مثل فلانی نه؟ در این حدش را که همگان کمپلکس دارند و کاری‌اش نمی‌شود کرد، چون کمپلکس محصول سرکوب امیال است. دلیل و ابزار سرکوبش هم به مرور زمان اهمیتش را از دست می‌دهد. بخش خطرناک ماجرا آن‌جاست که اتمسفری که احاطه‌مان کرده، ممکن است نابودمان کند.

◽️ آدم یا به مسیری که انتخاب کرده ایمان دارد یا ندارد. اگر دارد که تبعات و مواهبش را هم باید به جان بخرد. وجود این همه آرتیست و نویسنده غرغرو، ناراضی، طلبکار و متفرعن در یک جامعه واقعا منطقی نیست. می‌دانم بخش زیادی از ماجرا هم تقصیر دولت‌ها، سیاست‌ها و نهادهای خصوصی و عمومی فرهنگ است که بخت یکسان و مساعد برای دیده‌شدن فراهم نمی‌آورند. دیگر کاری‌ است که شده و جبر جغرافیا و تاریخ برای نسلی که این روزگار را تجربه می‌کند، چنین اقبالی رقم زده و از آن گریزی نیست.

◽️◽️◽️
🗞 متن کامل این یادداشت را از علی مسعودی‌نیا در شماره ۱۷۲ ماهنامه مدیریت ارتباطات بخوانید. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.
@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

07 Oct, 10:38


در ستایش بی‌نظمی و آشفتگی

◽️ در روزگار ما اگر نویسنده‌ای به نجوم مسلط نباشد، شاید کسی او را سرزنش نکند، اما اگر نویسنده‌ای با شاهکارهای سینمایی آشنا نباشد، مخاطبانش به این راحتی با این موضوع کنار نخواهند آمد. پس به‌اختصار به موضوعاتی اشاره خواهیم کرد که دانستن آن‌ها و سرک‌کشیدن به آن حوزه‌ها اگر واجب نباشد، به امر نویسندگی کمک بسیار خواهد کرد.

◽️ هرچند این فهرست به‌ترتیب اولویت نیست، اما شعر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شعر فارسی بُنمایه و زیرساخت زبان فارسی است. سعدی، حافظ، فردوسی، خاقانی، عطار و دیگر قُلل شعر فارسی، ‌به این زبان قوام و دوام بخشیدند. آن‌ها پاکیزه‌ترین و درخشان‌ترین شکل از چیزی را که ما به آن زبان فارسی معیار می‌گوییم، در اختیار ما قرار داده‌اند؛ صیقل‌خورده و خوش‌تراش.

◽️ شما با اندکی فلسفه‌خواندن یا مقدمات آن را آموختن، می‌فهمید که به هر سؤالی نمی‌توان پاسخی سرسری و باری به هر جهت داد. می‌فهمید که برای حل هر مسئله‌ای باید امکان‌های خود را در نظر بگیرید. می‌فهمید که تمنا و آرزو با واقعیت تفاوت بسیار دارد. فلسفه به شما درست تحلیل‌کردن را می‌آموزد و مهم‌تر از آن درست طرح مسئله‌کردن را.

◽️ خواندن تاریخ برای همه ضروری است و برای اهل نوشتن بیش از دیگران. کسی که چیزی از گذشته خود نمی‌داند، چه می‌تواند گفت؟ اگر بخواهید برای خودتان و دیگران داستان تعریف کنید یا نسخه بپیچید، باید بدانید پیش از اینها چه بر شما و جهان گذشته است تا مدام مجبور به اختراع چرخ نشوید.

◽️ نه‌تنها خواندن که تماشا و تأمل‌کردن در هر پدیده‌ای می‌تواند برای کسی که با کلمه سروکار دارد، یک اتفاق ارزشمند باشد. علاوه بر پراکنده‌خوانی می‌توانم توصیه به پراکنده‌کاری هم بکنم. به شرط آنکه به هر شغلی به چشم یک تجربه عمیق از زندگی نگاه کنید.

◽️◽️◽️
🗞 متن کامل این یادداشت را از عبدالجواد موسوی در شماره ۱۷۲ ماهنامه مدیریت ارتباطات بخوانید. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.
@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

05 Oct, 17:01


سفارش کتاب روابط‌عمومی چیست؟ نوشته‌ی دکتر احمد یحیایی ایله‌ای از لینک زیر: 👇
https://B2n.ir/h73047

ماهنامه مديريت ارتباطات

05 Oct, 07:51


آینده تلگرام

◽️ رویکرد روادارانه و تساهل‌آمیز تلگرام، آن را به یک انجمن محبوب برای همه (از کسانی که به‌دنبال اخبار بدون فیلتر در مورد جنگ در اوکراین هستند تا ایدئولوگ‌های نئونازی) تبدیل کرده است. این پلتفرم همچنین مملو از فروشندگان مواد مخدر، سلاح و اتاق‌های گفت‌وگوی کلاهبرداری است.

◽️ دستگیری دورف، بحث‌ها و گمانه‌زنی‌های زیادی را به همراه داشته و نقطه‌ای حساس در جنگ‌های آزادی بیان در اینترنت بوده است و سؤال بزرگ‌تری را مطرح می‌کند؛ «آیا ما به‌عنوان شهروندان دیجیتالی می‌توانیم انتظار داشته باشیم که فضاهای عمومی آنلاین، بدون دخالت سانسورگران باقی بمانند؟»

◽️ دورف در نظر کسانی که به‌دنبال اینترنتی آزاد و بدون دخالت هستند، حتی با وجود مشکلات اخلاقی و قانونی، به یک قهرمان تبدیل شده، اما واقعیت این است که تلگرام، شبکه اصلی برای بسیاری از کاربران در دنیای وب۳، امن و رمزگذاری‌شده نیست.

◽️ پس از دستگیری دورف، ارزش شبکه باز تلگرام (تون) کاهش یافت. این رمزارز حدود ۲.۷ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد و در روزهای پس از دستگیری نیز به کاهش قیمت ادامه داد. این کاهش شدید نشان‌دهنده نگرانی بازار در مورد آینده تلگرام و پروژه‌های مرتبط با آن مانند تون است.

◽️ برای کاهش تأثیر مشکلات حقوقی دورف، تلگرام و تون ممکن است به‌دنبال مشارکت راهبردی یا حتی قبول پیشنهادهای خرید از سوی شرکت‌های بزرگ و معتبر باشند. چنین حرکتی می‌تواند ثبات مالی را فراهم کرده و اعتماد را به بازار برگرداند.

◽️◽️◽️
🗞متن کامل این گزارش را در شماره ۱۷۲ ماهنامه مدیریت ارتباطات بخوانید. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.
@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

04 Oct, 09:26


کتاب مورد نیاز این روزها:

در حال حاضر، فقط نسخه‌ی الکترونیک موجود است.

«نظریه‌ی سواد رسانه‌ای؛ رهیافتی شناختی» را از طاقچه دریافت کنید.👇

https://taaghche.com/book/81331

ماهنامه مديريت ارتباطات

30 Sep, 07:47


چند پیشنهاد درباره شورای اطلاع‌رسانی دولت


✍🏽 امیرعباس تقی‌پور/ مدیرمسئول ماهنامه مدیریت ارتباطات


◻️ در تمام دولت‌ها موضوع اطلاع‌رسانی برنامه‌ها و اقدامات قوه مجریه زیر سؤال بوده و همواره مدیران اجرایی در سطوح مختلف از عملکرد اطلاع‌رسانی زیرمجموعه خود، ناراضی بوده‌اند. این مهم دلایلی دارد که در حوصله این سرمقاله نیست و بررسی آن را که ضروری نیز هست به بعد می‌سپاریم، اما یک طرف دیگر ماجرا مردم هستند.

◻️ اغلب مردم معتقد بوده و هستند که جریان اطلاع‌رسانی دستگاه‌های دولتی یا بهتر بگوییم حاکمیتی یک‌طرفه است. آن‌ها فقط مایل‌اند اخبار دلخواه‌شان را به گوش مردم بسپارند و کمتر حاضر به شنیدن حرف مردم هستند! در انتخاب نام شورا نیز این موضوع آشکار است. ضمن آن که در مواد و تبصره‌ها هم بیشترین تأکید بر نحوه اطلاع‌رسانی از اقدامات دولت است و به غیر از بند مربوط به تعامل با رسانه‌ها که نمایندگی مردم را باید داشته باشند، اغلب بر کم و کیف چگونگی نشر و بازنشر عملکرد دولت و زیرمجموعه‌های آن توسط روابط‌عمومی‌ها اصرار شده است؛ حال این که اطلاع‌رسانی، آن هم نه ‌فقط با شگردهای تبلیغاتی، بلکه براساس اصول و ارزش‌های خبری، یکی از وظایف روابط‌عمومی‌هاست و مدیران و کارشناسان روابط‌عمومی وظایف و مسئولیت‌های مهم دیگری دارند که به‌اختصار از آن به‌عنوان «وکیل‌مدافع مردم» یاد می‌شود.

◻️ حال‌وهوای سال‌های اخیر کشور، حضور ۵۰ درصدی مشارکت‌نکردگان در انتخابات اخیر، فاصله معنادار حاکم‌شده در روابط میان دولت- ملت و نظرات کارشناسی صاحب‌نظران ارتباطات می‌طلبد:

۱- نام شورای اطلاع‌رسانی دولت به شورای ارتباطات یا شورای روابط‌عمومی تغییر یابد.
۲- این شورا فقط ناظر بر امر اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی نباشد، بلکه سیاست‌گذار و تنظیم‌گر تمامی وظایف و مسئولیت‌های روابط‌عمومی‌ها بوده و آن‌ها را بیش از گفتن عملکردشان به مردم، به شنیدن حرف مردم و انعکاس آن به دولت وادار کند.
۳- تنظیم روابط میان رئیس شورا و سخنگو خود حکایتی بسیار مهم و لازم است. هم‌پوشانی‌های وظایف هر یک از این دو مسئول آن‌قدری هست که تک‌روی هر یک، خسارت‌زا و مانع از پیشرفت کارها باشد.
۴- وظایف دولت آن‌قدر متنوع و متکثر است که کار سخنگویی از عهده یک نفر برنیاید. تعیین سخنگویان تخصصی که خوشبختانه در آیین‌نامه نیز پیش‌بینی شده، ضروری است.
۵- لزوم شناساندن وظایف و مسئولیت‌های روابط‌عمومی‌ها به مدیران ارشد اجرایی از رئیس‌جمهور گرفته تا وزرا و مسئولان دستگاه‌ها و سازمان‌ها یک ضرورت است که اهتمام رئیس شورا و سخنگوی دولت را برای برگزاری دوره‌های آموزشی در این زمینه می‌طلبد.

◻️ همگان می‌دانیم دولت چهاردهم با انباشتی از توقعات و انتظارات مردمی مواجه است که آستانه تحمل‌شان به‌شدت کاهش یافته و حتی لبریز شده است. به همین نسبت اهمیت اقدامات حرفه‌ای در حوزه ارتباطات افزایش می‌یابد و نقش و عملکرد شورا، سخنگو و روابط‌عمومی‌ها هم! تحقق شعار «وفاق ملی» بیش از آن که از مسیر تبلیغ عملکرد دولت به دست آید، از راه احیای اعتماد ازدست‌رفته و زنده‌کردن امید نزد مردم و به‌ویژه جوانان ممکن خواهد شد. خواست مردم را بشنوید و در جهت تحقق آن عمل کنید.

◽️◽️◽️
🗞 این سرمقاله در شماره ۱۷۲ ماهنامه مدیریت ارتباطات منتشر شده است. این شماره را از اینجا تهیه کنید.

@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

29 Sep, 17:45


چگونه برای ارتباطات در بحران آماده‌تر باشیم؟

هستی شهریزفر، معمار ارتباطات آروان‌کلاد در شماره ۱۷۲ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» ضمن اشاره به این که در ارتباطاتی که حین بحران پیش می‌بریم باید حواس‌مان به چه نکاتی باشد از این که گام‌های مواجهه با بحران را چه‌طور برداریم گفت.

◽️ زمانی که عاملی، چه در درون‌ سازمان و چه بیرون از سازمان به وقوع می‌پیوندد که ویژگی غافلگیرانه دارد، یعنی روال عادی را برهم می‌زند و وضعیتی متعارف را به وضعیتی نامتعارف تغییر می‌دهد، وارد بحران شده‌ایم.

◽️ در موقعیت بحرانی باید حواس‌مان به سه گروه باشد؛ اول از همه درون سازمان، سپس مشتریان یا مخاطبان درگیر حادثه و در نقطه انتهایی دنبال‌کنندگان؛ کسانی که لزوما مشتری کسب‌وکار ما نیستند.

◽️ شناسایی شدت و وسعت حادثه کمک می‌کند بفهمیم کجای طیف بحران قرار گرفته‌ایم و به تناسب آن لازم است چه برنامه ارتباطی را در پیش بگیریم. طیفی که در قسمت کمرنگ‌تر از شدت کمتری برخوردار است اما هر‌چه به سر دیگرش نزدیک می‌شویم، تأثیرگذاری آن بیشتر می‌شود.

◽️ بعد از تعریف درست بحران به این نقطه می‌رسیم که چه کسی باید سخنگوی اتفاق باشد. ضمن این که باید موضوع را درست مشخص کنیم و پیام را درست بچینیم تا بتواند ارتباطی را که مدنظر ماست، ایجاد کند.

◽️ موضوع بسیار مهم دیگر یکپارچگی پیام است. ما پیامی را منتقل می‌کنیم و این که یک فرد مشخص که کاملاً به مسئله آگاه است، این ارتباط و انتقال پیام را بر عهده بگیرد، بسیار اهمیت دارد.

◽️ پیش از آن که به مرحله طراحی پیام برسیم، لازم است مشخص کنیم در چه موضعی قرار گرفته‌ایم. یک دسته، موضع قربانی است. مورد دوم، حالتی است که تصادفی باشد و در حالت سوم خود برند، کسب‌وکار یا فرد مقصر است.

◽️ بعد از طراحی چیزی که اهمیت دارد و به ما کمک می‌کند که یک کار ارتباطی را به‌درستی پیش ببریم این است که گسترۀ اطلاع‌رسانی‌مان را درست انتخاب کنیم.

◽️ رصد، تحلیل و ارزیابی مسئله‌ای است که در تمام طول بحران با آن مواجهیم؛ چیزی که از بازخورد مخاطبان‌مان دریافت می‌کنیم، چیزی که از رصد شبکه‌های اجتماعی متوجه می‌شویم و چیزی که در تماس با سازمان و نقاط تماس مختلف آن پیش می‌آید.

◽️ زمانی که ما درگیر مسئله یا بحرانی می‌شویم با تمام‌شدن آن مسئله، قصه ما تمام نمی‌شود و لازم است جاهایی اقدامات جبرانی انجام دهیم یا جاهایی چرخه‌ای را در درون سازمان‌مان اصلاح کنیم.

◽️◽️◽️
🗞متن کامل این گزارش را در شماره ۱۷۲ ماهنامه مدیریت ارتباطات بخوانید. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.
@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

27 Sep, 09:34


روندهای نو روابط عمومی

◻️ به تازگی دوره آفلاین آموزشی «روندهای نو در روابط عمومی» با تدریس امیرحسن موسوی در سایت «مکتب‌خونه» بارگذاری شده است.

◽️ دکتر امیرحسن موسوی، سابقه ۱۰ سال حضور در بخش‌های مدیریت ارتباطات و روابط عمومی اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران را دارد و در شرکت‌های دیجی‌کالا، تپسی و مدیسه مسئولیت‌های مختلقی در حوزه‌های ارتباطات، محتوا و مارکتینگ به عهده داشته است.او بخش ارتباطات سازمانی را در دیجی‌کالا (Corporate Communications) ایجاد کرد و به مدت ۶سال در این سازمان حضور داشت و مدیر ارشد ارتباطات سازمانی گروه دیجی‌کالا بود.
او هم اکنون، مشاور ارتباطات استراتژیک و روابط عمومی در چندین سازمان و مدرس دوره‌ها و دروس مختلفی در دوره MBA ارتباطات استراتژیک در دانشگاه تهران، مدرسه ویژه و مدرسه تخصصی ارتباطات بادکوبه است.‌

قابل ذکر است که تعداد بسیار محدودی کد تخفیف ۵۰ درصدی برای مخاطبان ماهنامه مدیریت ارتباطات در نظر گرفته شده است که می‌توانید با تماس با مجله (@majalleh2)استفاده کنید.


___________________________________________________________

دوره را از اینجا دریافت کنید.



◽️◽️◽️
@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

17 Sep, 08:13


از تحدید دارکوب تا تهدید آزادی‌ بیان

در شماره صد‌وهفتادودوم ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به مدیرمسئولی امیرعباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی در پرونده‌ای ویژه با عنوان «قهرمانِ مجرم» ضمن پرداختن به زندگی و زمانه پاول دورف و تاسیس تلگرام کوشش شده است به پرسشی فلسفی و حتی اخلاقی در مورد آزادی بیان پاسخ داده شود.

آزادی بیان در محاق؟
در پی انتشار خبر دستگیری پاول دورف توسط دولت فرانسه، ارزهای دیجیتال مرتبط با تلگرام افت ارزش زیادی را تجربه کردند و عده بسیاری هم نگران امنیت داده‌های خود در این اپلیکیشن شدند اما مسئله فراتر از این‌هاست. ما با این پرسش مواجه‌ایم که آیا دستگیری دورف مخالف آزادی بیان است و همان‌طور که عده‌ای می‌گویند، استدلال قضات فرانسوی باطل؟ زیرا بر این اساس شرکت تویوتا هم باید پاسخگوی استفاده داعش از خودروهایش باشد یا تلگرام بستری مناسب برای انتشار محتوا با حداقل محدودیت‌ و نظارت فراهم آورده است؟ برای پاسخ به این پرسش پرونده‌ای گردآوری شده است که از جمله شامل گزارشی از نشستی با محوریت «وظیفه پلتفرم‌ها، آزادی بیان و اخلاق در دنیای دیجیتال» برگزارشده در کافه کارزار است. «فرازونشیب‌های زندگی موسس پیام‌رسان تلگرام»، «سویه تاریک تلگرام» و «آزمون بروکسل: اتحادیه اروپا در قبال دستگیری پاول دورف چه موضعی اتخاذ می‌کند؟» دیگر عناوین مطالب این پرونده است.

مواجهه رسانه‌های داخلی با برجام
از تیرماه ۱۳۹۴ که توافق برجام میان ایران و گروه ۱+۵ به نتیجه رسید تا ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ که دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور وقت آمریکا اعلام کرد واشنگتن از این توافق خارج می‌شود، پژوهش‌های بسیاری پیرامون برجام به انجام رسید هرچند در این خصوص پژوهشی جامع از منظر علوم ارتباطات و رسانه صورت نگرفت. از این رو پویا نعمت‌اللهی و محمدرضا رسولی بر آن شدند تا پژوهشی را با هدف واکاوی برجام در کانتکست رسانه‌های داخلی صورت دهند. حاصل کار آن‌ها در کتاب «برجام؛ هماوردی گفتمان‌های رسانه‌ای» منتشر شده است. یکی دیگر از مطالب شماره صدوهفتادودوم ماهنامه «مدیریت ارتباطات» گفت‌وگو با این دو نویسنده است.

روایتی برای قضاوت منصفانه
«هوس قمار آخر»؛ بازخوانی پرونده درمانی عباس کیارستمی در گفت‌وگو با پزشکان، نام کتابی حاصل کار اسماعیل رمضانی است. این کتاب محصول مصاحبه‌هایی با تیمی از پزشکان است که نه به‌صورت مستقیم که به شکلی غیرمستقیم در روند درمانی عباس کیارستمی دخیل بوده‌اند. آن‌ها در «هوس قمار آخر» که در قالب کتاب توسط انتشارات سیمای شرق منتشر شده است، روایت جامعه پزشکان را از آن‌چه در روند بیماری و مرگ عباس کیارستمی رخ داد، ارائه می‌دهند. گزارش مراسم رونمایی این کتاب دیگر مطلب تازه‌ترین شماره ماهنامه «مدیریت ارتباطات» است.

آمادگی برای ارتباطات در بحران

بحران به چیزی گفته می‌شود که یک‌باره رخ می‌دهد و شرایط موجود را بر هم می‌زند. بروز بحران با ترس ناگهانی همراه است و در این شرایط همه‌چیز درهم‌وبرهم و وضعیت بی‌سروسامان می‌شود. هستی شهریزفر، معمار ارتباطات آروان‌کلاد در مطلبی با عنوان «همه چیز تحت کنترل نیست، اما...» نگاهی انداخته است به این که در ارتباطاتی که حین بحران پیش می‌بریم، باید حواس‌مان به چه نکاتی باشد و گام‌های مواجهه‌ با بحران را چه‌طور برداریم.

منظری برای فهم آینده ارتباطات جنسی
از جمله دیگر مطالب تازه‌ترین شماره ماهنامه «مدیریت ارتباطات» مطلبی تحت عنوان «همه‌چیز تغییر می‌کند حتی...» است که در آن مسعود سپهر، جامعه‌شناس سیاسی به منظری برای فهم آینده ارتباطات جنسی پرداخته است. جز این‌ها در این شماره مطالبی از سیدعبدالجواد موسوی، علی مسعودی‌نیا، میلاد نوری، نیوشا طبیبی‌گیلانی، مریم بهریان و... می‌خوانید.

◾️ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به شما کمک می‌کند که از جهان جدید، جهان ارتباطات سردربیاورید.
صاحب امتیاز: مؤسسه مطبوعاتی دایره رنگی ایده‌آل
مجری طرح: مؤسسه فرهنگی هنری آینده‌پژوهان مدیریت ارتباطات
مدیرمسئول: امیرعباس تقی‌پور
رئیس شورای سیاست‌گذاری: سیدغلامرضا کاظمی دینان
سردبیر: علی ورامینی
تحریریه: حسن نمکدوست‌تهرانی، محسن محمودی، دریا آدینه‌وند، شادان واحدی، نرگس کیانی و با تشکر از عبدالجواد موسوی
مدیر هماهنگی و اجرایی: بهنام تقی‌پور
گرافیک: نگار آشتیانی عراقی
طرح جلد: جلیل نوربخش
ویراستار: یلدا شایسته‌فر
پخش و فروش: روشن مهدوی‌نیا
مالی: سمیرا کیانی
سایت: بهروز تقی‌پور
عکس: محمد تقی‌پور
فضای مجازی: فاطمه تقی‌پور
🗞 نسخه چاپی «مدیریت ارتباطات» را از دیجی‌کالا و نسخه دیجیتال آن را از مگیران و طاقچه تهیه کنید. همچنین برای اشتراک با ۸۸۳۵۶۰۷۶ تماس بگیرید.

ماهنامه مديريت ارتباطات

15 Sep, 15:51


«نام‌ها از کجا می‌آیند» 

کتابی متفاوت درباره " برندسازی شخصی، این راه بلندمدت دوست داشتنی " نوشته حسین گنجی منتشر شد

در این کتاب چهارده شخصت و برندشخصی معتبر ایرانی که هرکدام در حوزه کاری خود محل ارجاع بسیار هستند، مورد بررسی و کنکاش قرار گرفته است. نام‌های که به مرور به قول نیما یوشیج رزق روح‌مان شده‌اند و هر کدام در حوزه کاری خود مرجع صاحب نظران محسوب می‌شوند و در یک پازل بزرگ‌تر بخشی از فرهنگ ایران امروز را نمایندگی می‌کنند. این کتاب را می‌توان تنها کتاب تالیفی در زبان فارسی دانست که به برندسازی شخصی با تکیه بر شخصیت‌های ایرانی به عنوان نمونه‌های عینی پرداخته است. حسین گنجی روزنامه‌نگار و پژوهشگر در پنجمین کتاب خود با عنوان «نام‌ها از کجا می‌آیند»  "برندسازی شخصی؛ راه بلندمدت دوست‌داشتنی"، چهارده برند شخصی معتبر و پر ارجاع ایران؛ محمدرضا شجریان، ابراهیم گلستان، ایران درودی، محمدرضا شفیعی کدکنی، محمد علی موحد، هوشنگ ابتهاج، محمد احصایی، ژاله آموزگار، رضا داوری اردکانی، کامبیز درم‌بخش، مصطفی ملکیان، بهرام بیضایی، هادی خانیکی، محمود سریع القلم را بر اساس مدل‌ها و روش‌های‌ برندسازی شخصی مورد واکاوی قرار داده است. او برندهای ایرانی را با الگوهای رایج و در حال تدریس برندسازی شخصی در جهان تطابق داده و سعی کرده ضمن امکان الگوبرداری از آنها، راه بلند و دشوار برندسازی شخصی را با پیش کشیدن چند نمونه در حوزه‌های متنوع تشریح کند.
چهره چهارده شخصیت منتخب کتاب را هادی حیدری طراحی کرده است و جلد کتاب اثر آرش تنهایی است.
فرزاد مقدم، مدرس و مربی دوره‌های برندسازی و دانش آموخته برندینگ در پیشگفتاری بر این کتاب با طرح پرسشی با عنوان «ماجرای این کتاب چیست؟» اینگونه نوشته است: «برای آموختن برندسازی شخصی علاوه بر مدل‌ها، روش‌ها و تکنیک‌های مختلف، معمولاً به مثال نیازمندیم. به قول "آلبرت اینشتین؛ مثال آوردن، یکی از راه‌های آموزش نیست، بلکه تنها راه آموزش است." نشان دادن مثال و الگو، راهی طبیعی و آسان برای یادگیری است. با نمایش نمونه موفق، روش‌ها و مفهوم‌های دشوار و شاید انتزاعی را به چیزی عینی‌تر، آسان تر و قابل فهم‌تر تبدیل می‌کنیم. از این رو، مثال‌های این کتاب می‌تواند کمکی باشد برای کسانی که در این راه گام بر می‌دارند. شاید مثال‌ها و الگوهای انتخاب شده در این کتاب، نمونه‌های جامعی برای دربر گرفتن تمام انواع برندهای شخصی کشور ما نباشند. اما برای تبدیل‌شدن به یک برند شخصی اصیل و ماندگار (اگر چنین دغدغه‌ای را دارید) درس گرفتن از نمونه‌هایی که در این کتاب آورده شده است، کاری است بس شایسته.»
حسین گنجی نیز در بخشی از مقدمه خود بر کتاب که به تفصیل به برندسازی شخصی پرداخته است، ماجرای کتاب را اینطور شرح داده است: «برندسازی شخصی یعنی داشتن هدف، الگو، همراه با تلاش مستمر و طولانی که از آن نه تنها خسته نشوید که لذت هم ببرید. از زندگی خود باید داستان خوبی برای روایت داشته باشید؛ تنها رسیدن به قله مهم نیست، این مسیر است که برندساز است. در این کتاب سعی شده با واکاوی برخی شیوه‌‌های شکل گیری چند برند شخصی ایرانی و الگوها و روش‌های که خواسته یا ناخواسته در توسعه فردی خود به کار بسته‌اند، دریافتی از "برندسازی شخصی؛ این راه بلندمدت دوست داشتنی" ارائه شود تا بدانیم "نام‌ها از کجا می‌آیند" و چگونه رزق روح‌مان می‌گردند.»
روش‌شناسی به کار رفته در کتاب، تلفیقی از کار کتابخانه‌ای و مصاحبه‌‌ای است و همانطور که نویسنده کتاب در مقدمه آورده است، انتخاب شخصیت‌های مورد بررسی به گونه‌ای بوده است که اولا زنده باشند و امکان دسترسی بی واسطه و مصاحبه (حداقل تا زمان نگارش مقاله) وجود داشته باشد که برخی از شخصیت ها در مسیر نوشتن کتاب به رحمت خدا رفتند، و ثانیا امکان مصاحبه و نزدیکی برای درک احوالات و نوع نگاه آنها به زندگی وجود داشته باشد.  
این کتاب می‌تواند برای دانشگاهیان پژوهشگران و فعالین حوزه علوم ارتباطات، برندسازی، تبلیغات، جامعه‌شناسی و علاقه‌مندان مطالعات رسانه‌های نوین مفید باشد. «نام‌ها از کجا می‌آیند؟ برندسازی شخصی؛ راه بلند مدت دوست‌داشتنی» در 188 صفحه در قطع رقعی و با قیمت 280 هزار تومان توسط انتشارات سیمای شرق منتشر شده است. طراحی چهره‌های این کتاب را هادی حیدری، طراحی جلد را آرش تنهایی، طراحی گرافیک را فاطمه زمانه‌رو و ویراستاری را یلدا شایسته‌فر بر عهده داشته‌اند. علاقمندان می‌توانند این کتاب را از دیجی‌کالا تهیه کرده و یا با شماره تلفن 88913364 تماس بگیرند.

https://www.digikala.com/product/dkp-16531979

ماهنامه مديريت ارتباطات

14 Sep, 08:59


هر کتاب، یک سفر جدید!
دنیای جدیدی از تخفیف‌های شگفت انگیز را تجربه کنید.

به فروشگاه کتاب و بازی‌های فکری ما در دیجی‌کالا سر بزنید.
👇👇

https://zaya.io/zk7aj

ماهنامه مديريت ارتباطات

10 Sep, 14:19


رمزارز به‌ مثابه مذهب

▪️در ابتدای ظهور بیت‌کوین، برخی اندیشمندان علوم اجتماعی از تبدیل زودهنگام این پدیده به یک «شبه‌مذهب» سخن می‌گفتند. این نظریه اگرچه در ابتدا طرفداران زیادی نداشت اما هم‌اکنون این باور ریشه دوانده که بیت‌کوین از نظر استعاری شبیه به یک مذهب است.

▪️بیت‌کوینی‌ها، درست مانند پیروان یک مذهب، با برخی توجیهات معتقدند که در حال انجام یک مأموریت عادلانه برای تغییر جهان هستند.

▪️این باور تا آن‌جا پیش رفت که در آگوست ۲۰۱۷ کلیسای بیت‌کوین رسماً توسط هنری رامپ تأسیس شد. درخواست او این بود که کتاب «وایت‌پیپر» (Whitepaper) که توسط ساتوشی ناکاموتو، نام مستعار خالق بیت‌کوین نوشته شده، خوانده و در میان دیگران توزیع شود.

▪️فرضیه‌ این است که ایدئولوژی پیرامون بیت‌کوین می‌تواند به‌عنوان نوعی نظام اعتقادی جایگزین عمل کند، زیرا ادیان سنتی نفوذ خود را از دست داده‌اند. این ایده‌ای است که به غیر از بیت‌کوین، در رابطه با طیفی از ایدئولوژی‌ها و جنبش‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

◽️◽️◽️
🗞متن کامل این گزارش را در شماره ۱۷۰ ماهنامه مدیریت ارتباطات بخوانید. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.

@cm_magazine

ماهنامه مديريت ارتباطات

07 Sep, 12:32


ای کاش نروید

ژاله آموزگار، پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی از اندوهش برای مهاجرت جوان‌ها می‌گوید:

◻️ بزرگ‌ترها باید به جوان‌ها اعتماد کنند چون جوان‌ها بسیار بیشتر از چیزی که ما فکر می‌کنیم، می‌دانند. درواقع به جای آن که در مورد راهی که می‌روند سوال‌پیچ‌شان کنید، همراه‌شان شوید و بشناسیدشان. شناخت است که باعث ایجاد علاقه و انگیزه می‌شود. من درد جوان‌ها را می‌شناسم. در مورد مهاجرت آن‌ها هم هیچ‌وقت نمی‌گویم چرا می‌روید؟ چون درک‌شان می‌کنم و می‌دانم چرا می‌روند، فقط می‌گویم ای کاش نروید. ما باید به جوان‌ها نزدیک شویم، به آن‌ها میدان بدهیم و اجازه دهیم حرف‌شان را بزنند.
◽️◽️◽️

🗞متن کامل این گفت‌وگو را در شماره ۱۷۱ ماهنامه مدیریت ارتباطات بخوانید. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.

@cm_magazine

2,103

subscribers

2,417

photos

398

videos