کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

@campaignafg2020


Afghan Refugees Campaign in Iran
کمپین مهاجرین افغانستانی در راستای شناسایی و حل مشکلات امور اداری مهاجرین، کسب حقوق شهروندی و کاهش هزینه‌های خدمات کنسولی، پاسپورت و تذکره فعالیت می‌کند.

از همه دوستان انصار و مهاجر خواهان مشارکت فعال هستیم.

با تشکر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Oct, 05:16


امتیازات ویژه به مهاجرین و دری که روی یک پاشنه می‌چرخد


ادامه پست قبل؛


با این حال، بخش‌هایی از جزییات پیش‌نویس تاسیس این سازمان در فضای مجازی منتشر شده و موجی از انتقادات را در پی داشته است. در این پیش‌نویس امتیاز‌های ویژه‌ای از جمله دادن «کارت ملی ویژه اتباع خارجی» برای مهاجرین در نظر گرفته شده که پس از انگشت‌نگاری و ثبت اطلاعات می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند. در این پیش‌نویس همچنین اقامت‌های یک، سه، پنج و هفت‌ساله برای افغانستانی‌های ساکن در ایران در نظر گرفته شده است. همچنین طبق این طرح، «خارجی‌های علاقه‌مند به انقلاب اسلامی که در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و تامین منافع جمهوری اسلامی اقدامات شایانی انجام داده‌اند» می‌توانند مشمول اقامت دائم شوند.

ازدواج اتباع افغان با زنان ایرانی و دریافت اقامت؟!

در این بین، «ابوالفضل ابوترابی»، عضور کمیسیون شوراهای مجلس که تشکیل سازمان موسوم به ملی مهاجرت را به طور ویژه در مجلس پیگیری می‌کند، اخیرا اظهاراتی در مورد جزییات این طرح داشته که موجب نگرانی‌هایی شده است. این نماینده مجلس تلاش می‌کند که حل بحران مهاجرین در کشور را به راه‌حل‌هایی از جمله دریافت مالیات از آن‌ها تقلیل دهد. به عبارت بهتر، پیشبرد این طرح با این دست‌فرمان، در نهایت با اسم رمز «ساماندهی»، به رسوب و تثبیت حدود ۱۰ میلیون مهاجر در ایران منجر خواهد شد.
سازمان ملی مهاجرت، متشکل از یک اساس‌نامه و ادغام ۵ طرح ارائه‌شده در طول سال‌های گذشته است. به عبارت بهتر، استرداد لایحه تشکیل «سازمان مهاجران اتباع خارجی» از مجلس، در نهایت دردی از درد‌های منتقدان تاسیس سازمان مهاجرت دوا نمی‌کند. این در حالی است که رسیدگی ویژه به وضعیت بحران مهاجرین در کشور، از وعده‌های اصلی انتخاباتی مسعود پزشکیان بود. اما به نظر می‌رسد، با انتقال قدرت در پاستور نیز، در همچنان روی همان پاشنه می‌چرخد و اراده محکمی برای کنترل وضعیت کنونی در قوه مجریه دیده نمی‌شود.

نویسنده
سینا جهانی




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Oct, 05:15


ابهام‌های نامه پزشکیان به قالیباف | دولت لایحه سازمان مهاجرت را از مجلس پس گرفت؟


اسنادی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد «مسعود پزشکیان»، با ارسال نامه‌ای به «محمدباقر قالیباف»، ۹ لایحه دولت را از مجلس پس گرفته است. بر اساس این نامه، لایحه «تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی»، از دستور بررسی مجلس خارج خواهد شد.

لایحه تشکیل «سازمان مهاجران اتباع خارجی» در ظاهر با «سازمان ملی مهاجرت» متفاوت است. به همین دلیل، استرداد این لایحه از مجلس، آن هم در حالی که «اسکندر مومنی»، وزیر کشور دولت چهاردهم یک ماه پیش دستیار ویژه‌اش را برای «تشکیل هرچه سریعتر» سازمان مللی مهاجرت منصوب کرده، ابهاماتی را در مورد سرنوشت این سازمان موسوم به «ملی مهاجرت» ایجاد کند. قصه این سازمان‌ها از کجا شروع شد و چه تفاوتی با هم دارند؟

اقامت دائم ویژه خارجی‌های علاقمند به انقلاب اسلامی

مساله مهاجرین افغانستان، از اوایل دهه ۹۰ خورشیدی به یکی از مسایل اصلی نظام حکمرانی ایران بدل شده است. از اواخر این دهه اما، شیب افزایش تعداد اتباع افغانستان در ایران تندتر شد و به همین جهت، توجه دولت‌ها را نیز بیش از پیش به خود جلب کرد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم اما، افزایش تصاعدی تعداد مهاجرین از ۳ میلیون به حدود … میلیون نفر تنها در ۳ سال، مساله را به بحران تبدیل کرد.

سازمان ملی مهاجرت از کجا سبز شد؟!

طی تمام این سال‌ها، دولت و مجلس بار‌ها در صدد «ساماندهی و نظارت» بر امور مهاجرین افغانستانی مقیم ایران برآمده‌اند. طرح‌های متنوع با نام‌های رنگارنگ، در سال‌های اخیر بین راهرو‌های دولت، مجلس و شورای نگهبان سرگردان بوده‌اند. با این وجود، طرحی منسجم که بتواند افزایش بی‌وریه مهاجرین را مهار کرده و شمار موجود در کشور را به خوبی ساماندهی کند، تا کنون از سوی هیچ‌یک از قوای سه‌گانه به مرحله اجرا در نیامده است.

اختیارات سازمان ملی مهاجرت گسترده است | ساختار تغییر می‌کند

اردیبهشت‌ماه ۹۷، شورای اداری کشور با پیشنهاد تشکیل سازمان ملی مهاجرت از سوی وزارت کشور دولت دوازدهم موافقت کرد و این، نخستین ورود رسمی دولت به مساله افغانستانیها در ایران و نخستین مصوبه تشکیل سازمان ملی مهاجرت بود. این لایحه در ابتدا با تمرکز بر«ساماندهی امور اتباع و مهاجرین خارجی و پناهندگان» به تاسیس سازمانی مستقل تاکید کرد بود و قصد داشت با «گردآوری بانک اطلاعاتی و سامانه‌ای منسجم»، خدمات دریافتی اتباع را مدیریت کند. وزارت کشور موظف شده بود که لایحه تشکیل این سازمان را ظرف مدت سه ماه تهیه و برای سیر مراحل تصویب، به هیأت وزیران ارائه کند، اما این اقدام به دلایل نامشخصی به سرانجام نرسید.

دو طرح، یک صورت مساله

دو سال بعد در شهریورماه ۹۹، تکلیف مصوبه پیشین تعیین نشده بود که دولت دوازدهم بار دیگر با پیشنهاد هیأت وزیران، لایحه «تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی» را به مجلس برد. بررسی این لایحه در مجلس یازدهم بی‌نتیجه ماند. دو سال بعد، برخی نمایندگان مجلس با تلفیق مصوبه تاسیس سازمان ملی مهاجرت و لایحه سازمان مهاجران اتباع خارجی، طرح خود را با عنوان طرح راه‌اندازی سازمان ملی اقامت» تصویب کردند. این طرح نیز هرگز از فیلتر کمیسیون‌ها رد نشد و به صحن مجلس هم نرسید. اداره تدوین قوانین به نمایندگان مجلس پیشنهاد داده بود که این طرح را در لایحه تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی «ادغام» کنند.

سال ۴۰۲، دولت سیزدهم لایحه تشکیل «سازمان ملی مهاجرت» را، پس از حدود ۵ سال، این‌بار در قالب ماده ۸۶ برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه داد و مجلس در نهایت، در ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲، وزارت کشور را به راه‌اندازی این سازمان مکلف کرد. تکمیل پیش‌نویس این لایحه در دولت سیزدهم ناتمام ماند و وظیفه نهایی به دولت مسعود پزشکیان موکول شد. وزیر کشور دولت چهاردهم سوم مهرماه سال جاری، دستیار ویژه‌اش را با تاکید بر تشکیل هرچه سریع‌تر این سازمان منصوب کرد.

ادامه در‌ست بعد



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Oct, 03:38


🔴 مؤلفه‌های تغییر دیدگاه به مهاجرین افغانستانی در ایران

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ دکتر «محمد جمعه امینی» پژوهشگر و کارشناس حوزه مهاجرت در نشست تخصصی «تحلیل روند مهاجرت جوانان شیعه افغانستان» به بیان مؤلفه‌های ضروری برای تغییر دیدگاه به مهاجرین افغانستانی در ایران، پرداخت



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

22 Oct, 10:31


طرح جامع ساماندهی اتباع و مهاجران خارجی در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در حال بررسی و نهایی شدن است

انتظار مردم از نمایندگان مجلس دوازدهم ، تسریع در تصویب این طرح و ساماندهی مهاجران در کشور است.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

21 Oct, 04:14


⭕️سرمایه گذاری بیش از ۶۰ میلیون دلاری یک مهاجر افغان در ایران | مهاجرین فرصت یا تهدید!؟

در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی، محمدسلیم نوجوانی که با آرزوهای بزرگ به ایران مهاجرت کرد، داستانی الهام‌بخش از عزم و تلاش را رقم زد.

او با پشتکار و اشتیاق به تجارت، به یکی از چهره‌های موفق در این عرصه تبدیل شد.

آقای قناویزیان، با سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه‌اش، نه تنها به رشد صادرات ایران کمک کرده بلکه به نمادهایی از همبستگی فرهنگی و تجاری بین دو کشور تبدیل شده است.

این موفقیت نشان‌دهنده پتانسیل بالای افغان‌ها در ایجاد فرصت‌های تجاری و کمک به اقتصاد ایران است.

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

21 Oct, 04:07


فاشیست نباشیم! از کدام یارانه به مهاجرین افغانستانی صحبت می‌کنیم؟!

محمد سمیع‌پور، کارشناس مسائل افغانستان و مستندساز: افغانستانی‌ها هم پول می‌دهند سوار مترو می‌شوند؛ چه کنند؟ پیاده بروند؟ این چه رویکرد نژادپرستانه‌ای است که عکس‌شان را در مترو می گیرند و می گویند مگر اینجا قندهار است؟

چرا یک مقام محلی ما باید بگوید افغانستانی‌ها نمی‌توانند از نانوایی نان بخرند؟ مگر دهه شصت میلادی آمریکا است؟

یارانه‌ای که مهاجرین مصرف می‌کنند یک بخشی از آن بنزین و بخشی آرد است؛ در حوزه های دیگر با سیاست‌های تعدیل اقتصادی که همه چیز دارد آزادسازی قیمت می‌شود.[پس یارانه‌ای وجود ندارد که مهاجر بخواهد از آن استفاده کند]

در مورد بنزین، ببینید چقدر افغانستانی‌ها ماشین شخصی دارند؛ خیلی آمار پایین است. اینکه آمار شفاف اعلام نمی‌شود به خاطر منافع شخصی است.

این حرف‌هایی که بعضاً زده می‌شود کاملاً با آرمان‌های انقلاب اسلامی در تضاد است، کاملاً با فرهنگ ایرانی، اسلامی ما در تضاد است.

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

20 Oct, 16:32


🔴 افغانستانی‌ها بزرگ‌ترین تجار دنیا ....

🔹مهندس حسین محمدیان: آیا واقعاً همه‌ی افغانستانی‌ها مجرم اند؟!

🔹صحبت‌های شنیدنی مهندس حسین محمدیان، رییس کمیسیون توسعه صادرات و عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی خراسان رضوی، درباره مهاجرین افغانستانی را در کلیپ بالا ببینید.





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

19 Oct, 10:09


مدرسه‌ افغانستانی‌ در تهران که هیچ کدامتون ندیدید





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Oct, 16:04


پذیرش مهاجران قانونی فرصتی برای ایران

سیدمحمد بحرینیان:

مسئلهٔ سیاست‌های پذیرش مهاجران موضوع امروز و دیروز ایران نیست. فقط هم مسئلهٔ ایران نیست و تقریباً تمام کشورهایی که در مقایسه با همسایگان، از آرامش و رفاه بیشتری برخوردارند مقصد مردم مهاجر کشورهای همسایه خود خواهند بود، به‌طوری‌که دغدغه‌های حوزهٔ پذیرش مهاجر در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا به‌شدت پررنگ است.

سیاست پذیرش مهاجر پیش از هر موضوع دیگر یک مسئلهٔ جمعیتی است و با سیاست‌های جمعیتی باید تناسب و تطبیق داده شود. اگرچه در چند سال گذشته و به‌ویژه پس از وقوع چند مورد جنایت از سوی مهاجران، مسئله رنگ‎وبوی امنیتی و پلیسی گرفت، اما مسئلهٔ مهاجرت دارای ابعاد گسترده است.

بعد اول آنکه کشور ما با سرعت به سمت پیرسالی حرکت می‌کند و با تداوم وضعیت پیش رو، ما برای تأمین نیروی کار، آن‌هم نه صرفا کارگر ساده بلکه در سطوح کارشناسی و میانی به پذیرش مهاجر نیاز داریم. جالب است برخی رسانه‌ها و چهره‌هایی که معمولاً علیه مهاجرین از کشورهای همسایه موضع می‌گیرند پیش ‌از این با سیاست‌های تبلیغ افزایش جمعیت و فرزندآوریِ ایرانیان هم موافق نبوده‌اند. طبیعی است که این دو قابل‎جمع نیست و تنها رشد جدی جمعیت و بالارفتن نرخ جانشینی در خانواده‌های ایرانی است که می‌تواند ایران را از مهاجران تا حدی بی‌نیاز کند. به‌ عبارت‌ دیگر، با تداوم وضع فعلی در حوزهٔ جمعیت، در آینده پذیرش مهاجر نه‌تنها قابل‌ممانعت نیست، بلکه باید برای جذب مهاجران به کشور تسهیلات بیشتری هم در نظر گرفته شود.

غیر از مسئلهٔ جمعیت، بُعد دیگر اقتصاد است. ما کشوری با سیاست‌های یارانه‌ای گسترده نادقیق هستیم. یعنی چه؟ به‌‎عنوان‌ مثال، دولت ما یک کیلو گندم را به قیمت ۲۰ هزار و پانصد تومان از گندمکاران می‌خرد و آرد می‌کند، ولی آرد را به قیمت کمتر از کیلویی هزار تومان به نانوایی‌های دولتی عرضه می‌کند. در حوزهٔ برق و بنزین و غذا و بسیاری از کالاها و خدمات دیگر هم همین اتفاق افتاده است. این یارانه خوب است، به‌شرط آنکه عادلانه و در میان شهروندان ایرانی و مهاجران قانونی توزیع شود، نه آنکه از بیت‌المال و منابع مردم ایران، سالانه مبلغ بالایی صرف مهاجران بی‌ضابطه شود. [...]

بعد از پرداختن به دو بُعد اجتماعی و اقتصادی، می‌توان به مسائل امنیتی رسید. قطعاً باید سیاست‌های انتظامی دقیقی، از جمله دیوار در مرز شرقی، را با جدیت پیگیری کرد، اما باید متوجه بود که چنین اقداماتی زمانی راهگشاست که با سیاست‌های داخلیِ درستی همراه باشد. مهاجرپذیری اساساً مسئله‌ای اجتماعی و اقتصادی است و چنین مسائلی راه‌حل‌های اجتماعی و اقتصادی دارند. ابعاد انتظامی هم تکمیل‌کننده خواهند بود.

دقت شود که نکتهٔ پیش‌گفته به معنی تقلیل جایگاه فراجا یا دستگاه‌های مشابه نیست، بلکه بدان معناست که پلیس و وزارت کشور در موضوع مهاجران نباید تنها بماند و حل ریشه‌ای چنین موضوعی، به زنجیره‌ای از تصمیمات درست اجتماعی، اقتصادی و نهایتاً امنیتی نیاز دارد.

نتیجه بندهای پیشین آن است که سیاست‌های پذیرش مهاجران و بازگشت مهاجران غیرقانونی، باید با آرامش و تدبیر پیگیری شود و نمی‌تواند دستمایهٔ بحث‌های رسانه‌ای و محفلی باشد. ما باید به سمتی پیش برویم که در برابر مهاجر غیرقانونی بایستیم اما توأمان تلاش کنیم که ایران بهشت مهاجران قانونی شود. همین حالا هم بیشترین ورود سرمایه از مهاجران دو همسایهٔ غربی و شرقی ما نشأت می‌گیرد. تقریباً تمام قدرت‌های جهانی یا نوظهور در دنیا تلاش می‌کنند درهای کشورشان تا حد امکان برای مهاجران قانونی، سرمایه‌گذار و مفید تا حد امکان گشوده باشد.

برخی از سخنان نسنجیده فعلی که نقل محافل هم هست، منجر به شکاف بین ملت‌هاست و نمی‌تواند به صلاح باشد. ضمن آنکه، بر اساس قانون برنامه هفتم، دانشگاه‌های ایران باید در پایان دوره میزبان ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی باشند که قطعاً سیاست درستی است. مهاجران برای ما دریای ظرفیت‌اند و باید تعادل را در سیاست‌های متناظر با آنها برقرار کرد. یعنی به همان میزان که تلاش می‌کنیم مهاجرت با حساب و قانونی باشد و مهاجر غیرقانونی به کشور مبدأ بازگردانده شود، به همان میزان تلاش کنیم دانشگاهیان، نیروی کار ماهر و سرمایه‌گذاران، ایران را به‌عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب کنند.

متن کامل را در اینجا بخوانید.

از: روزنامه رسالت (۱۴۰۳/۷/۲۵)



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Oct, 08:34


برخورد با مهاجران افغانستانی باید بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی باشد کارشناس مذهبی ، سیاسی ، فعال فرهنگی و رسانه ای افغانستانی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی افغانستان را جزئی از جبهه مقاومت می دانند بنابراین برخورد با مهاجران افغانستانی باید بر اساس منویات ایشان باشد.حجت الاسلام دکتر سید بصیر احسانی در گفت و گو با برنامه انعکاس رادیو دری در مورد دیدار جمعی از بزرگان و شخصیت های افغانستانی و اعضاء و مسوولان شورای هماهنگی هیآت مذهبی افغانستانی مقیم استان قم ایران با حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی تولیت حرم حضرت امام خمینی (ره) و اینکه وی تاکید کرده درب حرم حضرت امام خمینی (ره) همواره به روی مهاجران افغانستانی باز بوده و از این پس هم باز خواهد بود و اینکه تبلیغات بی دلیلی علیه مهاجران افغانستانی شکل گرفته که باید خنثی شود اظهار کرد: نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی هم به افغانستانی ها نگاه ویژه ای است.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Oct, 03:56


اکانت سعیدیسم هم به میدان مبارزه منطقی با مهاجرستیزان افراطی آمده و حرف های خوبی زده...

موضوع مهاجرین افغانستانی مقیم ایران خیلی حواشی داشته است. این ویدئوی سعیدیسم، خیلی منطقی ابعادی از موضوع را بیان کرده که خیلی وقتها بیان نمی‌شود.





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

15 Oct, 05:35


ادامه پست قبلی

اما اگر این مسئله مدیریت نشود و بدون قانون باشد (اتفاقی که الان می‌افتد نزدیک به این است)، ما آسیب‌ها و ضررهایش را به بیشترین شکل ممکن می‌بینیم و از فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که این موضوع دارد نمی‌توانیم استفاده کنیم، یعنی دو سر باخت می‌شود؛ بنابراین ما باید به یک چهارچوبی برای مواجهه با مسئله اتباع برسیم که اولاً اخلاقی باشد، دوما" در راستای منافع ملی باشد، سوما" دچار «افغان ستیزی، افغان هراسی و بازی کردن در این پازل دمیدن در شکاف‌ها و گسل‌های هویتی و اجتماعی» نباشد، چهارما" از طرفی فانتزی و رمانتیک و بدون در نظر گرفتن اقتضائات واقعی هم نباشد. این چهار مورد چهارچوب مواجهه ما با این مسئله است؛ بنابراین حضور اتباع اگر با سیاست گذاری فرهنگی، اجتماعی دقیق و درست همراه باشد می‌تواند فرصتی برای گسترش تمدن فارسی گرا برای افزایش دسترسی ما به اهداف منافع ملی‌مان در ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی و اجتماعی باشد.
از طرفی این مسئله چالش‌هایی هم دارد که این چالش‌ها قابل مدیریت و حل شدن است، به شرطی که از آن نترسیم و عقلانی بتوانیم مسئله را مدیریت کنیم.
به عنوان مثال اینکه جامعه مهاجر افغان به صورت کلونی یعنی به صورت متمرکز زندگی کند، این مانع از این می‌شود که سیاست‌های ادغام اجتماعی بتواند به وجود بیاید و ممکن است یک مهاجر ۸-۷ سال در ایران زندگی کند ولی همچنان مانند روز اول باشد؛ بنابراین ما باید کاری کنیم که تمرکز حضور افغان از بین برود، به جای اینکه در یک مدرسه از ۳۰۰ دانش آموز ۲۹۰ دانش آموز افغان باشند باید این ۲۹۰ نفر در سراسر شهر پخش شوند و در هر مدرسه ما یک دانش آموز افغان داشته باشیم. پس این نیاز به یک آموزش ویژه دارد هم به خود دانش آموز افغان و خانواده‌اش برای اینکه ادغام اجتماعی را بپذیرد و کم کم بیایند و در جامعه ایرانی حل شود و از طرفی به والدین، معلمان و دانش آموزان دیگری که میزبان هستند تحقیر و توهین نکنند و وی را  به عنوان یک دوست بپذیرند، کم کم با وی ارتباط برقرار کنند، او را درون این زیست فرهنگی حل کنند و عضوی از خودشان بدانند؛ بنابراین مسئله حضور اتباع افغان نیاز به یک آموزش و تدبیر دارد و باید بدانیم این برای ما یک فرصت است و غرامت فرهنگی دارد 
 
یادداشت: صابر اکبری خضری




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

15 Oct, 05:34


حضور مهاجران افغانستانی در ایران نباید به شکل تهدید کلی و سراسر بحران دیده شود

 
به گزارش تابناک از استان البرز، حضور مهاجران افغانی در ایران یک مسئله و حضور غیرقانونی، کنترل نشده و به دور از شناخت و برنامه ریزی مهاجران افغان در ایران یک مسئله دیگر است. اما این دو با هم یکی شده و البته اختلاط این دو مسئله با همدیگر هم ناشی از کم دقتی علمی ما در شناخت و تعریف مسئله است، یعنی مسئله شناسی ما اختلال دارد.
از نظر من دو عامل بیرونی این مسئله را تشدید می‌کند، اول روحیه نژاد پرستانه‌ای که در برخی از اقشار در جامعه ایرانی رواج دارد و خودش را برتر می‌داند و احساس می‌کند که با تحقیر دیگران می‌تواند آلام خود را تسکین دهد. هویت ایرانی یک «دیگری ای» در طول تاریخ داشته، به عنوان مثال در دوران هخامنشیان روم یا غرب بوده است و در یک دوران مغول و در دوران دیگر هم ترک‌ها بودند و این به فراخور تاریخ تغییر کرده است.
حالا این متکثر است و برخی در حال تلاش هستند که بگویند دیگری ایرانی عرب است و لقب به آنها می‌دهند و با تحقیر اعراب می‌خواهد هویت خود را بسازد.
دیگری بخشی از جامعه غرب است، حالا با عناوین مختلف یعنی تقابل ایران و غرب، اسلام و غرب، شرق و غرب عالم همچین دوگانه‌هایی دارد.
برای بخشی از جامعه ایرانی هم آن «دیگری» دارد تبدیل می‌شود به افغان، چرا؟ چون هیچ کس دیگری را نمی‌تواند تحقیر کند و حتی نسبت به اعراب کم کم احساس عقب ماندگی می‌کند بالاخره تنها کسی که می‌شود تحقیرش کرد و نسبت به وی احساس برتری کرد در حال حاضر افغان است.
بنابراین، این یک عامل بیرونی است که این مسئله را تشدید می‌کند تا اولا ما منصفانه و عقلانی به عنوان یک مسئله اجتماعی با موضوع حضور اتباع افغان مواجه نشویم بلکه سریع به یک مواجهه احساسی، هراس گونه و غیر عقلانی بغلتیم.
عامل دوم حتما مداخله و دستکاری رسانه‌ای از طرف بعضی از جریان‌های معاند و معارض جامعه ایرانی است، یعنی یکی از پروژه‌های امنیتی برای ایجاد گسل‌های اجتماعی و گسل‌های هویتی و فعال کردن شکاف‌های بالقوه در جامعه ایرانی از طرف رسانه‌های خارجی حتماً این است که این شکاف‌ها، گسل‌ها و این دوگانه‌ها را در جامعه ایرانی تقویت کنند.
همانطور که می‌خواهند گسل شیعه و سنی را تقویت کنند، همانطور که دو قطبی انقلابی و غیر انقلابی، با حجاب بی حجاب را بیشتر و تنش و درگیری ایجاد کند.
یکی دیگر از آن دوگانه‌های بالقوه‌ای که برای جبهه مبارز قابل سرمایه‌گذاری است دوگانه ایرانی-افغانی است و در این موضوع با انواع و اقسام مختلف ترفند‌ها می‌دمد. از طرفی به ایرانی‌ها می‌گویند افغان‌ها شما را بدبخت کرده و مشاغل شما را گرفتند، ایجاد ناامنی، تجاوز، قتل و غارت می‌کنند و شما را کم کم از خانه‌ها یتان بیرون می‌کنند، همان کاری که اسرائیل با فلسطین کرد را اینها به سر شما می‌آورند.
از طرف دیگر هم به جامعه افغان چه مهاجر و چه افغانی که در خود افغانستان ساکن است می‌گویند که ایرانی‌ها از شما بهره کشی می‌کنند، شما را تحقیر کرده و آدم حساب نمی‌کنند، شما نوکری آنها را می‌کنید و چیزی گیرتان نمی‌آید و همیشه زندگی تان مشکل دارد و مدام در این شکاف می‌دمند، پس ما باید مراقب باشیم که در این سیاست دوگانه بازی نکنیم.
این دوگانه‌ای است که یک طرفش افغان هراسی، افغان ستیزی، سراسر آسیب و تهدید دانستن و در واقع مواجهه غیر اخلاقی با این موضوع و یک طرف دیگر یک جور نگرش فانتزیِ مثبت اندیشیِ خامِ بدون عقلانیت و بدون در نظر گرفتن اقتضائات و چالش‌های ممکن اجتماعی است. ما باید از این دو رویکرد فاصله بگیریم.
حضور مهاجران نه فقط افغان بلکه همه کشور‌ها در یک کشور مقصد، اگر درست مدیریت شود نه تنها مشکل نیست بلکه به شدت فرصت بسیار خوبی برای توسعه فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی امنیتی آن جامعه است.
یعنی اگر ما بتوانیم سیاست ادغام اجتماعی را پیگیری کنیم، کم کم این جامعه مهاجر در دل جامعه ایرانی حذف می‌شود، فرهنگ جامعه ایرانی را کاملاً قبول می‌کند حتی مذهب و زبانشان تغییر می‌کند. (البته مهاجرانی که وارد ایران می‌شوند زبان فارسی دارند) و در واقع کاملاً یک ایرانی می‌شود و خود این مسئله عامل قدرت ما می‌شود، اگر مدیریت شود حتی در اقتصاد هم به ما کمک می‌کند.

ادامه مطلب در پست بعدی

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

14 Oct, 08:17


🔴 سید حسن در سیبل مهاجرستیزان

🔹به دنبال تأکید سید حسن خمینی، مبنی بر ضرورت مقابله با موج #مهاجر_ستیزی علیه #شیعیان_افغانستانی، اکانت‌های مهاجرستیز سراغ وی رفته تا به زعم خود به تخریب وی بپردازند.

در مورد ادعای این اکانت باید عرض کنیم، شما هنوز به دنیا نیامده بودی که مشتاقان و مریدان حضرت روح‌الله پای انقلاب وی ایستاده و هنوز نیز به آن ارادت دارند... به همان میزان بیت ایشان نیز از اخلاص و محبت و مودت #مهاجرین_افغانستانی به حضرت امام(ره) و آرمان‌های انقلاب اسلامی مطلع هستند...



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

13 Oct, 04:44


📼 فیلم کوتاه «صادره»

فیلم «صادره» روایتی از شرایط زندگی مهاجرین افغانستانی در داخل ایران است و جمعی از مهاجرین افغانستانی نیز در عوامل تولید پشت صحنه و جلوی صحنه فیلم، نقش دارند.

خلاصه داستان:
داستان فیلم با معرفی شخصیت اصلی، رضا، آغاز می‌شود. رضا یک معلم ایرانی است که به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به ترک شغل خود شده است. او تصمیم می‌گیرد به مهاجران افغانستانی کمک کند و مدرسه‌ای راه‌اندازی کند. با کمک چند نفر از مهاجران افغانستانی، رضا موفق می‌شود یک خانه قدیمی را به مکتب تبدیل کند. مهاجران افغانستانی با تمام وجود تلاش می‌کنند تا این مکتب را حفظ کنند اما ...

🎬کارگردان: محمد کارت
🖍نویسنده: محمد کارت
🇮🇷محصول کشور: ایران



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

12 Oct, 16:38


🎥 نظری: مردم و فرهنگ افغانستان نیازمند تعریف دقیق‌تری در ایران هستند

⭕️ در نشست شعرخوانی شاعران ایران و افغانستان که به مناسبت بزرگداشت حافظ در عمارت بلخ برگزار شد، فاضل نظری، شاعر و ادیب ایرانی، بر ضرورت تعریف دقیق‌تر مردم و فرهنگ افغانستان در ایران تأکید کرد.

فاضل نظری:
این کشور نیازمند توجه بیشتری از سوی همسایگانش است و باید روایت‌های درستی از مردم افغانستان در ایران ارائه شود.
بلافاصله پس از ورود به افغانستان، احساس نزدیکی و تعلق به سرزمینش را تجربه کردم. «هنوز یک ساعت از ورودم به افغانستان نگذشته بود که احساس کردم در وطن خود هستم.»


🔺 بیشتر بخوانید
ایراف



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

12 Oct, 14:22


سید حسن خمینی : عقل و عقلانیت در همه جا لازم است / حجم تبلیغات بی‌دلیلی علیه مهاجران افغانستانی شکل گرفته

علی‌رغم ممانعت‌هایی که بعضا می‌شود، درب حرم امام همیشه به روی دوستان افغانستانی باز بوده و از این به بعد هم حتما همین طور خواهد بود.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Oct, 17:10


افزایش ۴۰ درصدی بازگشت اتباع افغانستان از مرز دوغارون

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی اعلام کرد که در نیمه اول سال جاری، ۲۷۰ هزار مهاجر افغانستان از طریق مرز دوغارون به افغانستان بازگردانده شده‌اند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است.

حسین شرافتی‌راد، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی، در سفر به تایباد بیان کرد که ۲۷۰ هزار نفر از اتباع افغان در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ از طریق مرز دوغارون به افغانستان بازگشته‌اند.

وی افزود که این تعداد در ۱۱ استان شناسایی و به کشورشان بازگردانده شده‌اند.

شرافتی‌راد تأکید کرد که بازگرداندن شهروندان افغانستان از استان خراسان رضوی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی همچنین اشاره کرد که شناسایی اتباع خارجی غیرمجاز و اخراج آنان به کشورهای خودشان تا پایان امسال یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت کشور است.

وی تصریح کرد که هیچ شهروند افغانستان، چه مجاز و چه غیرمجاز، حق سکونت و اشتغال در هفت شهر مرزی استان خراسان رضوی را ندارند.

شرافتی‌راد همچنین از تحصیل ۶۰ هزار دانش‌آموز و دانشجوی خارجی مجاز در این استان خبر داد و افزود که پنج هزار دانش‌آموز به‌دلیل تکمیل نبودن مدارک تحصیلی هنوز موفق به ثبت‌نام نشده‌اند.

گفته می‌شود که دستکم 400 هزار مهاجر دارای مدرک و اقامت در مشهد حضور دارند.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Oct, 17:06


🔴 خون چه کسانی پای آرمان انقلاب اسلامی است؟!

☑️ بیش از هزاران شهید افغانستانی در دفاع مقدس و دفاع از حریم اهل بیت(ع)

🔺 این‌ها بخشی از هزینه‌هایی است که مهاجرین افغانستانی پای آرمان‌های انقلاب اسلامی داده‌اند.

○هر ندایی که بوی دوئیت و تفرقه بدهد، حیله دشمن انقلاب است.





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Oct, 16:56


🔹 برای آقایان در پلیس فتا| دیشب ساعت ۹ در اردبیل چه اتفاقی افتاده است؟

🔹پلیس فتا نشر اخبار دروغ در فضای مجازی را برهم زننده امنیت روانی مردم و مصداق عمل مجرمانه دانسته و می‌گوید عامل یا عاملان آن به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

🔹ساعت ۹ دیشب، پنج‌شنبه ۱۹ مهر در اردبیل چه اتفاقی افتاده است؟!

🔹آیا این توئیت مصداق شایعه‌پراکنی و دروغ نیست؟ شما به جای اردبیلی‌ها باشید نمی‌پرسید چه شده است و این زنگ خطر چطوری به صدا درآمده؟!

🔹متن سراسر توهین‌آمیز به شهروندان همسایه هم که جای خود... دریغ از ذره‌ای ادب، نزاکت و انسانیت...

🔹این گوی و این هم میدان آقای #فراجا و بزگواران در #پلیس_فتا ببینیم از حرف تا عمل چقدر فاصله است...

🔹آیا می‌توانید این موجود را برای لجن‌پراکنی مداوم و نشر اکاذیب، پاسخگو کنید




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

4,041

subscribers

1,217

photos

919

videos