بورس بلایندرز

@bourseblinders


اخبار مهم ارزها و اقتصاد ایران و جهان

کانال دوم ما :
@Crypto_blinders

ارتباط با ادمین :
@bourse_blinders

بورس بلایندرز

20 Oct, 15:39


کوبا دو روز پیش نیروگاهش فروپاشی شد و کل کشور کوبا تقریبا برای دو روزه هیچ برقی نداره و احتمالا ماه ها برقی نخواهد داشت.

در کوبا هم اولش برق قطع نشد،
‏اول تحریم شد،
‏بعد خودرو ممنوع شد،
‏بعد موبایل ممنوع شد،
‏بعد اینترنت ممنوع شد،

آروم آروم همه چیز دستوری و سپس ناتراز شد، اولش روزی دو ساعت قطع شد، بعد شد چهار ساعت، امروز برق کامل قطعه، بعدا آب قطع خواهد شد و…

تحریم همینه ، تحریم نعمت نیست..

بورس بلایندرز

20 Oct, 14:05


اونایی که ۱۳ صفر با خرافات طلا خریدن الان گرمی ۹۰۰ هزار تومان توی سودن

بورس بلایندرز

18 Oct, 19:20


کره شمالی نیروهای خود را به روسیه فرستاده است

⭕️ سازمان جاسوسی کره جنوبی گزارش داده که نیروهای کره شمالی به پایگاه‌های روسیه در شرق دور فرستاده شده‌اند تا آموزش ببینند و احتمالاً برای جنگ آماده شوند.

⭕️ همچنین، کره شمالی گلوله‌های توپخانه، راکت‌های ضد تانک و موشک‌های بالستیک به روسیه ارسال کرده است. افسران فنی موشکی کره شمالی نیز در خطوط مقدم حضور دارند و به روسیه برای استفاده از موشک‌های کره شمالی کمک می‌کنند.

بورس بلایندرز

18 Oct, 17:13


(ادامه از پست پیشین)

مجموعه اسنادی که در این زمینه می‌توان مرور کرد بسیار زیاد است که مرور آنها هم بحث را بسیار تخصصی می‌کند و هم از گنجایش یک پست خارج است، اما برای مثال ببینید کلنل کمبال که از ۱۹۰۰ تا ۱۹۰۴ نمایندۀ بریتانیا در بوشهر بود، در گزارش سرّی خود چه گفته است:


«در آوریل ۱۹۰۴ [برابر با فروردین و اردیبهشت ۱۲۸۳] مقامات گمرکی ایران پرچم شیخ را از جزایر ابوموسی و تنب پایین کشیده به جای آن پرچم ایران را برافراشتند و تعدادی از پاسداران را در هر دو جزیره به مراقبت گماشتند. نایب‌السلطنۀ هند [یعنی بلندمرتبه‌ترین مقام بریتانیا در هند] در تلگراف مورخ ۱۳ آوریل ۱۹۰۴ به وزیر خارجۀ بریتانیا پیشنهاد کرد که یک کشتی توپدار به همراه نماینده‌ای از شیخ شارجه پرچم ایران را پایین بیاورد و پرچم شیخ را به جای آن برافرازد و گماشتگان ایرانی را از آن جزایر به ساحل ایران انتقال دهد.» (پایان نقل‌قول)


با توجه به اینکه بریتانیا نفوذ و تسلط بسیار بیشتری روی شیخ‌های جنوب داشت تا روی دولت ایران، ترجیح می‌داد این جزایر را متعلق به آنها معرفی کند. به این ترتیب، کشاکش سر نصب پرچم برای حدود بیست سال ادامه داشت تا اینکه در زمان مظفرالدین‌شاه با مذاکرات بین وزیرمختار بریتانیا و دولت ایران قرار شد پرچمی در جزایر نصب نشود، در حالی که ایران در این توافق تأکید کرده بود که این جزایر را مال خود می‌داند. اما این توافق را طرف انگلیسی رعایت نکرد و پرچم دو شیخ‌نشین رأس‌الخیمه (در تنب‌ها) و شارجه (در ابوموسی) دوباره نصب شد.

دنیس رایت، از سفرای انگلیس در ایران، کتابی دارد با عنوان «انگلیسیان در میان ایرانیان در عصر قاجار ۱۸۷۸-۱۹۲۱» که دو ترجمه از آن ــ یکی در نشر اختران و دیگری در نشر فروزان روز ــ به فارسی منتشر شده است. ببینید رایت قضیۀ جزایر را در کتاب خود چگونه خلاصه کرده است:


«از سال ۱۸۸۰ میلادی میان بریتانیا و ایران اختلافی بر سر مالکیت چهار جزیرۀ کوچک، یعنی تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری و ابوموسی جریان داشت... مادام که شیوخ قاسمی به عنوان حکام لنگه عمل می‌کردند و مالیات به دولت ایران می‌پرداختند اختلافی بر سر این جزایر که کلاً ملک ایران تلقی می‌شدند وجود نداشت، تا آن زمان که اختلافات و کشت و کشتارهای درونی قاسمی سبب شد که یک حاکم ایرانی برای لنگه منصوب گردد.

شیوخ قاسمی به آن سوی خلیج رفتند و مدعی شدند که آن جزایر بخشی از دارایی آنها بوده و اینک حاکمیت آنها به شیوخ قاسمی رأس‌الخیمه و شارجه انتقال یافته است. انگلستان نیز این دعوی شیوخ را مورد حمایت قرار داد. استدلال شیوخ آن بود که فرماندار لنگه نه به عنوان فرماندار، بلکه به عنوان شیخ قاسمی بر آن جزایر دست داشته است. به نظر ایرانی‌ها این استدلال ساختگی بود، زیرا ساکنان جزایر اگر هم شاید همگی عرب بودند، اما حاکمیت ایران را با پرداخت مالیات پذیرفته بودند و چیزی که یک روز مال ایران بود نمی‌توانست ناگهان مال عرب بشود. ایرانی‌ها در تعقیب نظر خود، جزیرۀ سیری را در سال ۱۸۸۸ گرفتند و اگرچه انگلستان اعتراض کرد اما حادثه‌ای اتفاق نیفتاد و ایرانی‌ها همچنان در آن جزایر ماندند. در یک نقشۀ وزارت جنگ انگلستان که در سال ۱۸۸۸ به شاه ایران تقدیم شد، این جزایر به رنگ ایران مشخص گردیده بود. در ۱۸۹۲ هم که کتاب دوجلدی کرزن به نام «ایران و مسئلۀ ایران» انتشار یافت، این جزایر در نقشۀ همراه آن کتاب که توسط انجمن سلطنتی جغرافی و زیر نظر خود کرزن تهیه شده بود، به عنوان جزایر ایرانی مشخص شده بودند. این نقشه‌ها نیز مایۀ تقویت نظر ایرانی‌ها گردید. اما در ۱۹۰۴ که ایرانی‌ها خواستند در تنب و ابوموسی پست گمرکی دایر کنند و پرچم ایران را برافرازند، بر اثر فشار شدید انگلستان در انجام این منظور ناکام ماندند. ایرانی‌ها تا سال ۱۹۷۱ که نیروهای انگلستان خلیج فارس را تخلیه کردند نتوانستند به این جزایر بازگردند و تا آن سال این جزایر کوچک مایۀ اختلافی مهم میان انگلستان و ایران بود.» (پایان نقل‌قول)


با عملیات نظامی ایران در آذر ۱۳۵۰ «وضع موجودِ» مورد نظر ایران در مورد جزایر برقرار شد. روایت حقوقی طبعاً فراتر از اینهاست و آنچه گفتم خلاصه‌ای بود از کلیت مسئلۀ جزایر سه‌گانه.

پی‌نوشت: دکتر محمدعلی موحد، حقوقدان ایرانی که در مسائل مربوط به جزایر سه‌گانه در دهۀ ۱۳۳۰ نیز فعالیت‌های حقوقی داشته است، کتاب ارزشمندی با عنوان «مبالغۀ مستعار» دربارۀ جزایر سه‌گانه نوشته است. مبنای روایت من از ماجرا نیز دیدگاه و روایت دکتر موحد بود که در این کتاب به طور مبسوط آمده است.

مهدی تدینی

بورس بلایندرز

18 Oct, 17:12


«داستان جزایر سه‌گانه»


بحث بر سر جزایر سه‌گانۀ تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی گاه و بی‌گاه در فضای عمومی مطرح می‌شود، اما به ریشۀ تاریخی این مسئله معمولاً اشاره‌ای نمی‌شود. در این پست به طور مختصر توضیح می‌دهم ادعاهای امارات از کجا آمده است و به گمانم تا این حد از قضیه را هر یک از ما ایرانیان باید بدانیم. البته مانند برخی دیگر از مناقشات خاورمیانه، مناقشۀ جزایر سه‌گانه نیز ــ که البته از نظر ما اصلاً مسئله قابل مناقشه هم نیست ــ از میراث‌های به‌جامانده از حضور بریتانیا در خاورمیانه است.

تا اینجا را به گمانم عموماً می‌دانند که نیروی دریایی ایران در آذر ۱۳۵۰ با خروج بریتانیا از خلیج فارس، در جزایر سه‌گانه مستقر شد و از نظر ایران این پایان مناقشه و مهر خاتمه بر ادعاهای واهی دربارۀ جزایر بود. استقرار نظامیان ایران در ابوموسی بدون درگیری و صلح‌آمیز انجام شد، زیرا پیش‌تر میان ایران و شارجه و با حضور بریتانیا توافق صورت گرفته بود ــ توافقی که البته آن هم استخوان لای زخم بود. اما ورود نیروهای مسلح ایران به تنب‌ها با درگیری همراه شد، زیرا معدود نیروهای پلیس رأس‌الخیمه مقاومت کردند و در پی درگیری، چهار نفر از آنها و سه نفر از طرف ایران کشته شدند.

در واقع این مناقشه به پیش از پیدایش دولت «امارات متحدۀ عربی» می‌رسد. زمانی که ایران نیروهای نظامی خود را در این سه جزیره مستقر کرد، هنوز کشور مستقل امارات پدید نیامده بود و در ساحل جنوبی خلیج فارس مجموعه‌ای از شیخ‌نشین‌ها تحت حمایت بریتانیا قرار داشتند. اما حدود یک ماه پس از این واقعه، در دسامبر ۱۹۷۱، کشور امارات نیز عملاً تأسیس شد.

اگر به یک سده پیش از آن برویم، بخشی از مردم عرب ساکن در ساحل جنوبی قبایل قاسمی بودند که مرتکب راهزنی دریایی هم می‌شدند و ساحل جنوبی به «ساحل القراصنه» (ساحل دزدان) معروف بود. اگر به تصویر نقشۀ درج‌شده در پست هم بنگرید، در طرف ساحل جنوبی در جای امارات امروزی نوشته است «ساحل دزدان دریایی».

مسئلۀ امروز جزایر نیز در نهایت به همین قبایل قاسمی می‌رسد. قاسمی‌ها از عراق می‌آمدند و بخشی در ساحل شمالی خلیج فارس و بخشی به ساحل جنوبی رفته بودند. قاسمی‌های ساکن در ساحل ایران تابعیت ایرانی داشتند. دولت ایران شیخ قاسمی را به حکومت بندر لنگه گماشته بود و جزایر تنب و ابوموسی هم تابع بندر لنگه بودند ــ خود بندر لنگه هم تابع حکمران فارس بود. در سال ۱۸۷۸ ــ سی‌ام سال سلطنت ناصرالدین‌شاه ــ علی ابن خلیفه، شیخ قاسمی، به دست یکی از افراد قبیلۀ خود، یوسف‌ ابن محمد، به قتل رسید. قاتل جای مقتول را گرفت، اما خود او نیز به دست فرد دیگری از قبیله به نام قضیب ابن راشد کشته شد.

دولت ایران برای پایان دادن به این درگیری، حاجی احمد خان سرتیپ را که مسئول امور گمرکات و بنادر بود مأمور کرد قضیب را دستگیر و به تهران تبعید کند. قضیب دستگیر شد و تا پایان عمر در تهران بود. مشکل در اینجا با مداخلۀ بریتانیا پدید آمد. در این زمان خلیج فارس جولانگاه بریتانیا بود و دولت بریتانیا با شیخ‌های جنوب خلیج فارس قرارداد بسته بود تا امنیت را در دریا برقرار کند. این شیوخ بدون اجازۀ بریتانیا نمی‌توانستند هیچ اقدامی کنند. در این زمان بریتانیا ادعا کرد حاکمیت شیخ قاسمی بر چهار جزیرۀ تنب کوچک و بزرگ، ابوموسی و سیری نه به دلیل اینکه از طرف ایران حاکم بندر لنگه بود، بلکه به این دلیل بود که اصلاً این جزایر متعلق به قبیلۀ قاسمی بوده است. بنابراین ادعا می‌کرد اینکه شیوخ قاسمی در ایران هستند دلیل نمی‌شود این جزایر متعلق به ایران باشد.

بنابراین، این ادعا اصلاً از سوی بریتانیا مطرح شد و متأسفانه ایران در آن زمان ــ چنانکه در پست دیگری پیش‌تر شرح داده‌ام ــ نیروی دریایی درخوری (بجز دو کشتی که در خدمت گمرکات بود) نداشت تا بتواند اقدام جدی‌تری انجام دهد. بریتانیا و به بیان دقیق‌تر حاکم هندوستان به شیخ شارجه توصیه می‌کرد پرچم خود را در ابوموسی و تنب برافرازد.

(ادامه در پست بعدی)

بورس بلایندرز

18 Oct, 17:10


بایدن: می دانم که اسرائیل چگونه و چه زمانی به ایران پاسخ خواهد داد.

🔹امکان آتش بس در لبنان وجود دارد، اما در غزه سخت تر خواهد بود.

بورس بلایندرز

18 Oct, 17:00


🔷طلای جهانی ۹ ماه متوالی بر پایه صعود‼️

بورس بلایندرز

12 Oct, 18:25


‏«شاسی بلند» نیسان مگنایت ۲۰۲۴ نسخه هند
قیمت ۹هزار دلار ،۵۵۰ میلیون تومان
هم قیمت اطلس، همان کوییک

میانگین دستمزد در ایران ۲۰۰ دلار
میانگین دستمزد در هند ۵۰۰ دلار

بورس بلایندرز

12 Oct, 18:24


📝 امارات، بهشت جدید ثروتمندان جهان/ دبی بهتر از مناطق اعیان‌نشین لندن

✳️ گزارش‌ها نشان می‌دهد ‌در سال جاری میلادی امارات میزبان 6700 ابرثروتمند جدید از کشورهای جهان خواهد بود. مزیت‌هایی مانند نبود مالیات بر درآمد باعث شده این کشور به مقصدی جذاب برای افراد متمول جهان تبدیل شود.ه نوشته بلومبرگ، چندین کشور اروپاییِ دیگر دارای مالیات خروج هستند، از جمله فرانسه و نروژ اما این یک تغییر قابل توجه نسبت به رویکرد دولت قبلی حزب کارگر محسوب می‌شود که یک رویکرد ملایم در قبال ثروتمندان داشت.

مالیات‌های خروج عموما درآمد بسیار زیادی ایجاد نمی‌کنند، چراکه آن‌ها اغلب به‌عنوان مالیاتی بر سود سرمایه‌ آتی محسوب می شوند و تنها زمانی قابل پرداخت هستند که آن دارایی‌ها فروخته شود.

بین سال‌های 2012 تا 2017، فرانسه توانست رقم تخمینی 140 میلیون یورویی (153 میلیون دلاری) را از طریق مالیات خروج ثروتمندان به دست آورد. با این حال، دولت انگلستان در حال حاضر قصد ندارد این مالیات را معرفی کند.

بورس بلایندرز

12 Oct, 18:22


🔴 ریزش ۱۲۰۰ تومان دلار/ خریداران عقب کشیدند

نرخ دلار که در کانال‌های تلگرامی در روز پنج‌شنبه و جمعه، همراه با گمانه‌زنی‌ها نسبت به حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به تاسیسات ایران با افزایش ۶۰۰ تومانی به کانال ۶۴ ورود کرده بود، امروز با کاهش ۱۲۰۰ تومانی دو پله عقب کشید و در ساعت ۱۶:۱۰ تا ۶۲۸۰۰ تومان ریزش کرد.

مشاهدات میدانی از بازار منوچهری تهران نیز نشان می‌دهد، معاملات بین نرخ‌های ۶۲۴۰۰ تا ۶۲۶۰۰ صورت می‌گیرد و بسیاری از معامله‌‌گران فروشنده شده‌اند.

مشخص نیست علت این کاهش قابل توجه قیمت‌ها ناشی از فروکش کردن سطح انتظارات از تنش‌های منطقه است یا بازارساز به‌بازار ورود کرده، اما برخی از تحلیل‌گران معتقدند هر دو سناریو همزمان صورت گرفته است.

در هر صورت، نوسانات هیجانی نرخ ارز در دو هفته گذشته بسیاری را از معاملات دور و تبدیل به نظاره‌کننده کرده است که معتقدند در این شرایط معامله کردن بازی با آتش است و احتمال سوخت رفتن سرمایه وجود دارد.

بورس بلایندرز

08 Oct, 17:10


🔴 پنج سال برای هیچ!

ارزش دلاری بازار سرمایه (بازار بورس و بازار اول و دوم فرابورس) بعد از گذشت حدودا ۵ سال از آذر ماه ۱۳۹۸ به ارزش بازار پنج سال قبل خود بازگشت.

این اتفاق در حالی رخ داده است که طی ۵ سال گذشته شاهد عرضه اولیه چندین نماد داخل بازار سرمایه بوده‌ایم!!

بورس بلایندرز

06 Oct, 20:58


♦️ مهر:

🔹 بازگشت پروازهای فرودگاه‌‌ امام‌خمینی(ره) به شرایط عادی

🔹 مهر نوشت: پس از اطمینان از شرایط مساعد و ایمن پروازی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری، تمام محدودیت های اعلامی حذف و شرکت‌های هواپیمایی مجاز به انجام عملیات پروازی است.

بورس بلایندرز

06 Oct, 15:24


🔴 تمام پروازها در ایران از امشب ساعت 21 تا فردا ساعت 6 صبح متوقف شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، تمام پروازها در ایران از امشب ساعت 21 تا فردا ساعت 6 صبح متوقف شدند.

فردا سالروز حمله حماس به اسرائیل است که گمانه‌زنی درباره احتمال پاسخگویی اسرائیل به حمله اخیر ایران طی امشب افزایش یافته است.

بورس بلایندرز

06 Oct, 12:37


این تصویر خود گویای وضعیت اقتصادی کشور پس از عملیات وعده صادق2 است؛ تقاضا برای طلا حتی در بازار سرمایه نیز تشدید شده و تمام پولها به سمت صندوقهای طلا رفته اند.

بورس بلایندرز

06 Oct, 12:35


توافق بزرگ خاورميانه در راه است؛مذاكرات جدي مثلث اسراييل و ايران با ميانجيگري آمريكا، در عمان*

همزمان با سفر رييس جمهور ايران به قطر و همزمان ديدارش با مقامات عالي عربستان، خبرگزاريهاي آكسيوس و رويترز به نقل از منابع آگاه گزارش داده اند، نمايندگان ايراني كه با اختيار تام در عمان حاضرند، به توافقات جدي با حضور طرف اسراييلي و آمريكايي دست يافته اند كه موجبات توافقات بزرگ و تاريخي در خاورميانه را ظرف چند روز آينده رقم خواهد زد. اين اولين بار است بعد از سال ١٣٦٧ و واقعه مك فارلين، ايران و اسراييل با ميانجيگري آمريكا، رو در رو، به مذاكره ميپردازند. بر اين اساس عملا بنظر ميرسد، از اين پس اتفاقات اصلي نه در سطح نظامي، بلكه در سطح مذاكرات سياسي خواهد بود و روند صلح و توافقات بزرگ و در نهايت بازگشت آرامش پايدار به خاورميانه عملي خواهد شد.

بورس بلایندرز

05 Oct, 20:04


🔷آسمان عراق هم در حال کلییر شدن است

آسمان سوریه هم کلییر شد
🧐

بورس بلایندرز

05 Oct, 20:00


ایران به فراز حریم هوایی خود در مناطق غربی نوتام صادر کرد.
صدور نوتام برای فضای هوایی غرب کشور از ساعت 17:00 تا 01:30 به وقت UTC به منظور رزمايش نظامی

بورس بلایندرز

03 Oct, 19:25


🔻سوخت‌گیری با کارت سوخت محدود شد؟/ سقف سوخت‌گیری بنزین در کشور اعلام شد

▪️پارسال محدودیت سوخت‌گیری در کشور به جز تهران و با تمرکز بر استان‌های مرزی اجرا شد حالا در یکی دو روز اخیر مردم از محدودیت سوخت‌گیری در تهران می‌گویند.

▪️در گذشته افراد می‌توانستند با استفاده از کارت سوخت شخصی، سه مرتبه در روز اقدام به سوخت‌گیری ۶۰ لیتری کنند. اما اکنون تماس‌های مردمی نشان می‌دهد که هر فرد با مراجعه به پمپ بنزین هر بار تنها امکان دریافت ۲۰ لیتر بنزین را دارد.

▪️این طرح که از سال گذشته در سایر استان‌های کشور همراه با محدود شدن کارت جایگاه‌های سوخت در حال اجرا بود قابلیت برداشت بنزین از ۶۰ به ۳۰ لیتر کاهش یافته است. البته پس از دریافت ۳۰ لیتر اول، محدودیت زمانی خاصی برای سوخت‌گیری وجود ندارد و فرد می‌تواند دوباره باک بنزین ماشین خود را پر کند.

بورس بلایندرز

03 Oct, 19:22


صعود قیمت نفت ...

بورس بلایندرز

03 Oct, 19:21


🟣 ترک‌ جزیره خارک توسط نفتکش های ایرانی

🔣 به نظر می رسد شرکت ملی نفتکش ایران (NITC) به دلیل احتمال حمله قریب الوقوع اسرائیل، سوپرتانکرهای خالی VLCC خود را از بزرگترین پایانه نفتی کشور،جزیره خارک تخلیه نموده است.

🔣 بارگیری نفت خام همچنان ادامه دارد، اما تمام ظرفیت خالی مازاد کشتیرانی از لنگرگاه جزیره خارک حذف شده است.این اولین باری است که از زمان دور تحریم های 2018 شاهد چنین چیزی هستیم.

تانکرترکر