بیرلیکیسم - birlikism

@birlikism


بیرلیکیسم - birlikism

08 Oct, 20:26


شاهد و ناظر زرگری ترین جنگ تاریخ جهان هستیم
جمهوری اسلامی عناصر تروریست منقاد و وابسته خود را قربانی یهود می‌کند
و در ازاء آن جواز موشک افکندن به کوه و بیابان اسرائیل را عطیه خود میکند
گروهک هارا پیشکش میکند و صله ی آن یک جواز تهاجمی با موشک های سال 86 هست

@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

05 Oct, 19:24


توهین یک راس مادر جنده در طویله ی صدا سیمای جمهوری اسلامی ایرانی به تورک ها
@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

30 Sep, 14:07


ترور سید حسن نصرالله
ترور قاسم سلیمانی
ترور اسمائیل هنیه
ترور سید ابراهیم رئیسی‌
ترور فواد شکر
ترور وسام طویل
و........

شاید جمهوری اسلامی برای ایجاد اصلاحات زمین خود‌
علف های هرز آن را سم پاشی و از ریشه خشک میکند


کسی چ می‌داند؟؟


@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

21 Sep, 19:03


منشور زبان مادری یونسکو:

همه #شاگردان مدارس باید تحصیلات رسمی خود را به #زبان_مادری خود آغاز کنند.
کسی‌که نتواند به زبان مادری بخواند و بنویسد بیسواد محسوب می‌شود.

#آنادیلی

@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

20 Sep, 07:16


فرهنگ ۲۵۰۰ ثانیه ای

@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

19 Sep, 18:43


#فوری

🛑 خبرهایی از انفجار در پایگاه «طهرانی مقدم تهران» محل ساخت موشک بالستیک و پهپاد به گوش میرسد

رژیم صهیونیستی در حال آغاز جنگ ترکیبیست؟

@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

17 Sep, 20:38


ی ایرانشهری میگفت اگ تو ورودی زنجان بوز قورد بگیری مردم وطن پرست و ایران دوست زنجان حسابتو میذارن کف دستت
چرا تو ورودی‌ شهر تورک نشین زنجان بوز قورد گرفتیم و خبری از اون ایرانشهریا نبود؟؟؟؟؟؟

@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

12 Sep, 10:42


⚙️ یک تحقیق دانشگاهی در آمریکا روی طرفداران دموکرات و جمهوری‌خواه نشان داده که «نسبت مستقیمی بین افکار لیبرال و کمبود تستسترون در مردان وجود دارد. با تجویز تستسترون به مردان لیبرال، آنها به اصول گرایی متمایل می‌شوند».

⚙️ افکار لیبرال را در مردانی که سطح تستسترون بالا دارند نمی‌توان یافت.

🌐 https://www.openicpsr.org/openicpsr/project/155441/version/V1/view

#تستسترون
#مردانگی
@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

10 Sep, 08:34


برخلاف ادعای پان ایرانیسم، مدرنیته، علم و هنر، ادبیات و حتی سیاست در ایران مدیون قاجار است.
@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

09 Sep, 15:31


📣کانال حقایق و جعلیات آریایی

رسانه ای جهت نقد تاریخ و افزایش آگاهی ملت فهیم آزربایجان

بیزله یوْل بیر اوْلۇن❤️

🔶 @Aryan_fakes_org 🔶
🔶 @Aryan_fakes_org 🔶
🔶 @Aryan_fakes_org 🔶
🔶 @Aryan_fakes_org 🔶

بیرلیکیسم - birlikism

09 Sep, 08:34


دالان زنگزور و دلایل عجیب و مخالف منافع ملی ایران با آن

قسمت دوم

اهمیت اقتصادی دالان ترانزیتی زنگزور

از نگاه جمهوری آذربایجان، دالان زنگزور تنها دالان برای اتصال این کشور به نخجوان نیست، بلکه این دالان، کوتاه‌ترین مسیر برای ترانزیت کالاهای چینی با گذشتن از آسیای مرکزی و قفقاز به ترکیه و کشورهای اروپایی است.
جمهوری آذربایجان طی چند سال گذشته با راه‌اندازی خط آهن باکو-‌تفلیس-‌قارص، حجم ترانزیت کالاهای خارجی در مسیر شرق-‌غرب را چندین برابر افزایش داده، اما دالان زنگزور، هم مسیری بسیار کوتاه‌تر از مسیر گرجستان است و هم امکان رشد ترانزیت زمینی کالا را نیز مهیا می‌کند.
ارمنستان نیز متوجه این موضوع است و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر این کشور، دی‌ماه پارسال بعد از آغاز طرح دالان مشترک ایران و جمهوری آذربایجان به موازات زنگزور، اعلام کرد که ما در «شرایطی مشابه با ایران» آماده ارائه زیرساخت‌های ارتباطی خود برای ارتباط نخجوان و جمهوری آذربایجان هستیم.
ارمنستان خواهان راه اندازی یک کریدور موازی با دالان زنگزور از مسیر قازاق در جمهوری آذربایجان به سمت ایجوان ،دلیحان ایروان به ایغذیر در جمهوری ترکیه است

تنها در بهار امسال، حجم ترانزیت کالاهای خارجی از خاک جمهوری آذربایجان هشت میلیون تن شده که نزدیک به نیمی از آن مربوط به ترانزیت کالا در مسیر شرق-‌غرب است.(یعنی سالانه ۳۲میلیوندتن کالا با درآمد ترانزیتی بیش از دو میلیارد دلار در سال)
❗️برای مقایسه، ایران در کل سال گذشته تنها ۱۴ میلیون تن ترانزیت کالاهای خارجی داشت و یک میلیارد دلار از این حوزه درآمد کسب کرده بود.
بدین ترتیب، دالان زنگزور یا آلترناتیو آن در خاک ایران، مسیر ترانزیتی بسیار سودآوری است که می‌تواند سالانه صدها میلیون دلار برای ارمنستان یا ایران درآمد ترانزیتی ایجاد کند؛ خصوصا این‌که هم‌اکنون ۴۵ درصد از ترانزیت کالاهای خارجی از خاک آذربایجان توسط کامیون‌ها و مسیر زمینی انجام می‌شود.
جمهوری آذربایجان طی دو سال گذشته چندین بزرگراه در مسیر شمال‌-جنوب و شرق-‌غرب احداث کرده و در نظر دارد حجم ترانزیت کالاهای خارجی را تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تن برساند؛ موضوعی که اهمیت اقتصادی دالان زنگزور یا آلترنانیو آن در خاک ایران را برجسته‌تر می‌کند.(با درآمدی بیش از شش میلیارد دلار درسال)
نکته این‌جاست که ایران یک کشور تحت تحریم است و ترانزیت کالا از مسیر آن چالش‌های متعددی، از جمله نقل و انتقالات مالی، بیمه و حتی ریسک سیاسی دارد و به همین دلیل دولت باکو خواهان آن است که دالان زنگزور باز شود. و آذربایجان می تواند بسیاری از ریسک های ترانزیتی ایران را پوشش بدهد

یک ایرانی دغدغه مند
@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

09 Sep, 06:17


دالان زنگزور و دلایل عجیب و مخالف منافع ملی ایران با آن

قسمت اول

جمهوری اسلامی ایران در چهار سال گذشته و بعد از آغاز مذاکرات صلح میان دولت‌های باکو و ایروان، همواره موضعی تند نسبت به باز شدن دالان زنگزور برای اتصال نخجوان به خاک جمهوری آذربایجان داشته و حتی در مقاطعی تهدید به مداخله نظامی کرده است.
(متاسفانه این رفتار ناهنجار ایران در اثر تلقین های فرقه ضاله ایرانشهری رخ می دهد.)
طی روزهای گذشته و با اعلام حمایت روسیه از باز شدن دالان زنگزور، دستیار وزیر خارجه ایران در دیدار با الکسی ددوف سفیر روسیه در تهران نسبت به باز شدن این دالان اظهار نگرانی کرده و دوباره موضوع زنگزور در رسانه‌های ایران داغ شده است.

مقامات جمهوری اسلامی تاکنون استدلال‌های مختلفی برای مخالفت با این طرح مطرح کرده‌اند؛ از باز شدن پای ناتو به منطقه، تا اخلال در ترانزیت کالاهای ایرانی از ارمنستان به بازارهای خارجی تا تغییر مرزهای سنتی میان ایران و ارمنستان.
دالان زنگزور
تا قبل از فروپاشی اتحاد شوروی، دالان زنگزور مسیر اتصال جمهوری خودمختار نخجوان به خاک جمهوری آذربایجان بود ولی در اوایل دهه ۹۰ میلادی و در پی آغاز جنگ میان دو ارمنستان و جمهوری آذربایجان، این دالان بسته شد.
ایروان و باکو بعد از جنگ ۴۴ روزه پاییز ۲۰۲۰، با میانجی‌گری روسیه توافق آتش‌بس ۹ ماده‌ای امضا کردند که بر اساس آن جمهوری آذربایجان جاده لاچین را برای اتصال خان‌کندی به ارمنستان باز می‌کرد و ایروان نیز دالان زنگزور را برای اتصال نخجوان به جمهوری آذربایجان احیا می‌کرد؛ با این شرط که نیروهای حافظ صلح روسی به همراه نیروهای دیدبان ترکیه در این دالانها مستقر شوند.
از همان زمان جمهوری اسلامی ایران مخالفت صریح خود را با بند ۹ توافق‌نامه اعلام و ابتدا استدلال کرد که با باز شدن این دالان، مسیر ترانزیتی ایران از طریق ارمنستان به بازارهای خارجی مختل می‌شود. این در حالی است که آمارهای گمرکی خود ایران نشان می‌دهد که حجم ترانزیت کالاهای ایرانی از طریق ارمنستان به روسیه بسیار محدود بوده و معادل تنها یک درصد از صادرات ایران به روسیه است.
🔴در نقطه مقابل بیش از ۴۰ درصد صادرات ایران به روسیه از خاک آذربایجان و بقیه از طریق دریای خزر صورت می‌گیرد.
استدلال دوم ایران، باز شدن پای ناتو (ترکیه به عنوان عضو ناتو) به قفقاز بود.
جمهوری آذربایجان نوامبر پارسال شهر خان‌کندی با اکثریت ساکنان ارمنی در قره‌باغ کوهستانی را طی عملیاتی بازپس گرفت. در پی آن دیگر نیازی به نیروهای حافظ صلح روسی در دالان لاچین نبود و روس‌ها کلا از قره‌باغ کوهستانی خارج شدند.
حال در صورت باز شدن دالان زنگزور، دیگر نیازی به نیروهای حافظ صلح خارجی نیست، اما این موضوع تنها زمانی می‌تواند تحقق یابد که دو کشور قرارداد صلح امضا کنند و ارمنستان مسئولیت تامین امنیت دالان زنگزور را بر عهده بگیرد.
با منتفی شدن حضور نیروهای خارجی در زنگزور، استدلال کنونی ایران برای ادامه مخالفت با دالان یاد شده بر دو محور می‌چرخد: «از بین رفتن مرزهای سنتی ایران و ارمنستان، همچنین کنار ماندن ایران از طرح‌های ترانزیتی منطقه»
❗️ اساسا کشور ارمنستان قدمت تاریخی ندارد که ایران با آن مرز سنتی داشته باشد
برخی کارشناسان معتقدند که موضوع از بین رفتن مرزهای ایران و ارمنستان زمانی می‌تواند توجیه داشته باشد که زنگزور درست از نقطه صفر مرزی ایران و ارمنستان گذر کند و کنترل آن به دست نیروهای حافظ صلح خارجی گذاشته شود؛ موضوعی که عملا منتفی شده است.
جمهوری آذربایجان برای رفع نگرانی احتمالی ایران از کنار گذاشته شدن از طرح‌های ترانزیتی، احداث دالان مشابهی را در خاک ایران از پارسال با مشارکت تهران و به موازات مسیر زنگزور برای اتصال خاک آن به نخجوان آغاز کرده، اما ایران کماکان اصرار دارد که با کنار گذاشته شدن دالان زنگزور، انحصار ترانزیت از جمهوری آذربایجان به نخجوان را در دست داشته باشد.

ادامه دارد

یک ایرانی دغدغه مند
@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

06 Sep, 10:47


صحبت های جالب صادق زیباکلام در مورد تلفیق سیاست و تاریخ نگاری.

در تاریخ ما حقیقت محض یا ۱۰۰ نداریم این مسئله را باید قبول داشته باشیم از زمان باستان تا کنون مورخان براساس سیاست خود دیدگاه و نظر داده اند و ممکن است تحریف کرده باشند. حتی اگر در آن ادوار زندگی کرده باشند.

یا چه در حال حاضر تاریخ براساس نفع سیاسی نمایش داده می شود، مثلا یک کشور براساس منافع سیاسی خود سعی می کند تاریخ را نشان بدهد.
نخست این که همه مورخ ها تلاش می کنند تا تاریخ را به نفع ملت خود نشان دهند، حال ممکن است براساس یا یک خروجی سیاسی بخواهند به تاریخ ملت دیگر حمله کند.

به این مسئله عیرانشهری احمق اصلا واقف نیست، تا حالا از خود نپرسیدند چرا غربی ها تاریخ برای ما نوشتند و ما به تاریخی که آنها نوشتند برای ما افتخار می‌کنیم.
این تاریخ نویسی غربی و ژورنال های مختلف تاریخی براساس منافع سیاسی برنامه ریزی شده اند.
چیزی که کشور های غربی به دنبال تحمیل آن از زمان قدیم بودند.( نژاد برتر هندواروپایی و نژاد پست ملت های دیگر.)

@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

04 Sep, 13:01


||ترانسفر مارکت به صورت رسمی تراکتور آذربایجان را هفتمین تیم پرطرفدار جهان معرفی کرد که صد البته ما به این رتبه معترضیم.

آنها رقم هفتاد هزار تماشاگر برای هر بازی تراکتور را اعلام کرده‌اند که همان ظرفیت اسمی و رسمی استادیوم سهند تبریز است و کیست که نداند در هر بازی حدود نود هزار هوادار در این استادیوم هفتار هزار نفری می‌توپند و ما باید بالاتر از دورتموند، بایرن، یونایتد، رئال، اینتر و میلان صدرنشین این جدول باشیم. پرطرفدارترین تیم دنیا که تا بحال بخاطر ورزش سیاسی ایران قهرمان نشده است.

برای اثبات حقمان از ترانسفر مارکت میخواهیم تا با حضور در استادیوم سهند، از نزدیک ببینند که در هر بازی هزاران نفر بیش از ظرفیت اسمی و رسمی استادیوم سهند، عازم قورد‌دره‌سی شده و همصدا می‌گویند:

آذربایجان وار اوسون ایستمین کور اوسون

@birlikism
-----------||

بیرلیکیسم - birlikism

01 Sep, 06:41


🔴بی تعارف با مسعود پزشکیان؛
استاندارِ آذربایجانی، حق مسلم مردم آذربایجان است آقای رئیس جمهور!

#دکتر علی مصطفی زاده

رای ۱۰ میلیونیِ تاریخی مردم آذربایجان و سایر تورک تباران ایران بدون تردید نقش اصلی و اساسی را در کسب ۱۶/۵  میلیون رای و پیروزی دکتر مسعود پزشکیان (فرزند اورمیه - قلب تپنده آذربایجان) در انتخابات ریاست جمهوری ۱۵ تیرماه گذشته داشت.

آمار منتشره رسمی وزارت کشور و بررسی نتایج و آمار چهاردهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری در تک - تک شهرهای ترک نشین که بدون نیاز به تحریف و تفسیر برای همه قابل دسترسی و البته تحلیل است، حقیقت موضوع و نقش اصلی و مهم تورک ها در پیروزی مسعود پزشکیان را برای عموم و به ویژه برای متوهمان گنده گو و سهم خواهان قومی و البته مصادره کنندگان جناحی که کمترین مشارکت و تاثیر گذاری در این پیروزی داشتند را مشخص می کند!

هر چند بعد از برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف و مشخص شدن اسامی معاونان رئیس جمهور و وزرای دولت چهاردهم و همچنین انتصابات برخی اشخاص به پست های مهم ملی که سهم تورک ها از لحاظ جمعیتی و آرا در این پست ها نادیده گرفته شد، موجبات دلخوری شدید تورک ها از فرزند خود را فراهم آورده است.

اما بعد از انتخاب معاونان رئیس جمهور و وزرای دولت، موضوع مهم انتخاب استانداران برای استانهای مهم و سوق الجیشی آذربایجان و سایر استانهای تورک نشین در صدر اخبار قرار گرفته است.

از مطرح شدن مزاح گونه نام برخی از اشخاص برای استانداری های استانهای  آذربایجان، انتشار خبرهایی مسخره ای همچون معرفی استاندار توسط مجمع نمایندگان، خود شیرینی و تلاش برخی نمایندگان برای حفظ استاندار غیر بومی و دورهمی های برخی از ستادهای خود خوانده برای انتخاب و معرفی استاندار به رئیس جمهور و برخی از جوک های خنده دار و تکراری دیگر این روزها که بگذریم آنچه از خبرها حاکیست نهایتا تا دو - سه هفته آینده تمام استانداران کشور و به طبع آن استانداران آذربایجان نیز تغییر خواهند یافت.

اما در موضوع تعیین استانداران آذربایجان، انتخاب استاندار آذربایجان غربی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، استانی که در دو دوره ی گذشته طی یک رویه نانوشته و ناثواب با تعیین دو استاندار غیر بومی دچار حاشیه ها و مسئله های بسیاری شد که علاوه بر عبورهای گاه و بیگاه از خطوط قرمز مردم آذربایجان با ایجاد تنش های فراوان بر عقب ماندگی هایی این استان برخوردار و غنی افزود!

از هر زاویه ای که به این موضوع مهم نگاه کنیم هیچ دلیلی قانع کننده ای وجود ندارد برای آذربایجانی که هزاران سال با امپراطوریها و پادشاهان بزرگ بر بخش های مهم جهان حکومت کرده و از رهبر، رئیس جمهور، نخست وزیر، معاونان رئیس جمهور، چندین وزیر و استاندار، سفیر و شخصیت های ملی را در دامن اش پرورش داده از منطقه ای دیگر استاندار غیر بومی منصوب کرد!

شکی وجود ندارد که آذربایجان، آذربایجان غربی و شهر رئیس جمهور باید از فرصت مغتنم ریاست جمهوری مسعود پزشکیان برای جبران عقب ماندگی ها و ناعدالتی های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... بیشترین استفاده ببرد و این امر جز با انتخاب استاندار آذربایجانیِ توانمند، کاربلد، پاک دست، جسور و پای کار که برای حرف زدن با مردم این سرزمین نیاز به مترجم نداشته باشد، میسر نخواهد شد!

بدون تعارف عرض می کنم؛ مسعود پزشکیان، فرزند برومند آذربايجان، باید دین خود را به خاک آبا و اجدادیش با انتخاب استانداران و اجرای عدالت ادا کند، او از خاک زر خیز و قهرمان پرور آذربایجان است و با همت این مردم اوج گرفته و می تواند با بی اعتنایی به خواست و نیاز مردم نیز پایگاه اصلی خود را از دست بدهد.

خلاصه اینکه مردم آذربایجان در مورد مسائل آذربایجان و توسعه آن بجز دکتر پزشکیان کسی را نمی شناسند و نخواهند شناخت!


@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

30 Aug, 10:52


اقدام ضد تاریخی و ضد تورکی شهرداری تهران تو منطقه 20

شهرداری منطقه 20 تو اقدامی عجیب دیوار برج طغرل رو که قدمتش از زمان سلجوقیانه کاشی کرد🐺

همینطور عمارت قاجاری رو سیمان کردن🐺


@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

28 Aug, 18:26


انشالله ب زودی شمال رود ارس ک با قرار داد ترکمنچای از ایران عزیز جدا شدن رو به زودی با مناظراتی که داریم به وطن برمیگردن💅
تا دوباره آذربایجان گرجستان ارمنستان و تمام منطقه قفقاز در آغوش وطن باشن تا با اقتدار تمام برق اونارم قط کنیم🤣😂
نقل هست زمان کوروش کبیر تا چین و مصر دست ایران بود😐
اوناهم برگردن به خاک ما
شانگهای و اسکندریه برق میخان چیکار آخه😳
مام ک نصف بیشتر مملکتمون خاموشه و برق نداره بیشتر از اونا امنیت داریم 😡

زنده باد ایرانشهر بزرگ😊

@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

26 Aug, 21:49


پزشکیان: با شرایط فعلی ادامه زندگی در تهران غیرممکن است (پنجم شهریور۱۴۰۳)

هدف از این نوشته نقد سخن ریس جمهور عزیز نیست ،اما سخن ایشان مرا یاد یک اصل اقتصادی  در باب نسبا باز توزیع منابع و فراوانی منابع به جمعیت انداخت که میخواهم در اینجا  اندکی به آن بپردازیم

سخن دکتر پزشکیان در مورد عدم توانمندی ما به زندگی در تهران با شرایط فعلی سخن جدیدی نیست این سخن را بارها و بارها از مسئولین بسیاری در زمان های مختلف شنیده ایم .
چه  در سال۱۳۵۵که جمعیت تهران چهار ملیون پانصد هزار نفر بود چه در سال۱۴۰۳که جمعیت شهر تهران نه میلیون پانصد هزار و جمعیت استان تهران یا منطقه کلان‌شهری تهران به چهارده میلیون نیم رسیده و با احتساب اتباع خارجی جمعیت منطقه کلان شهری تهران بیش از شانزده میلیون نفر شده است.
مشکلات تقریبا همان مشکلات است و گویا این مشکلات با هویت تهران  گره خورده اند اما چگونه شده است که تهران پس از تقریبا پنجاه سال باز قابل سکونت می باشد ؟!

نکته جالب اینکه علارغم. بیش از دوبرابر شدن جمعیت شهر تهران و بیش از سه برابر شدن جمعیت استان تهران رفاه در تهران به گونه ای باور نکردنی بیشتر شده است.

سرانه فضای سبز تهران بسیار بسیار بیش از سال۱۳۵۶می باشد
شبکه حمل نقل عمومی تهران امروز اساسا قابل قیاس با سال۱۳۵۶نیست در واقع می توان گفت تهران در آن سال ها اساسا شبکه حمل نقل عمومی به معنای مدرن آن را نداشت.
سرانه فرهنگی تهران بیش از بیست برابر سال۱۳۵۶شده است .
سرانه درآمدی تهرانیان امروز بیش از دو برابر سرانه درآمدی سایر نقاط کشور است و بهش قابل توجهی از صادرات غیر نفتی  ایران از استان تهران انجام می شود.
تهران علارغم مشکل آب هنوز قادر به تأمین آب خود و شهروندانش است

شاید خرده بگیرید که نه در سال های آینده تهران قادر نخواهد بود منابع زندگی مردمش را تامین کند اما باید بگوییم اتفاقا باز برعکس است.

در سال های آینده به علت فشار مصرف آب تهران به شدت دنبال تصفیه فاضلاب خواهد بود کما این که امروز هم اینگونه است. تهران  سالانه بیش از هفتصد هزار متر مکعب فاضلاب تولید می کند و شاید از این رقم بیشتر یعنی تقریبا معادل دبی آبی رودخانه جغاتو در آذربایجان غربی که بزرگترین رود ورودی به دریاچه ارومیه است.
همچنین فشار کمبود آب تهران را به سمت شیرین سازی آب دریا و انتقال آب دریا از جنوب به تهران خواهد کرد هم اکنون  این انتقال آب دریا به استانهای فارس کرمان سیستان بلوچستان اصفهان یزد در حال انجام است در سال های نه چندان دور استان های تهران البرز مرکزی همدان قزوین زنجان هم به این شبکه  شیرین سازی آب دریا خواهند پیوست.
انباشت جمعیت ذاتا به دنبال خود انباشت ثروت می آورد چه این انباشت جمعیت به شکل مصنوعی در اثر تمرکز گرایی رخ دهد مانند شهر تهران  چه به شکل طبیعی به علت فراوانی منابع رخ دهد مانند دلتای نیل یا دلتای یانگتسه در چین و انسان ها قادر به رفع مشکلات این محیط های متراکم زیست انسانی خواهند بود

خطر ازآنجایی  رخ می دهد که انسان ها روند طبیعی رشد یک بافت متراکم جمعیتی مانند تهران یا قاهره در سرآغاز دلتای نیل را مختل کنند و به فکر انتقال جمعیت یا ساخت شهر های جدید باشند ..بطور خلاصه باید گفت هیچ انتقال پایتختی در جهان طرح موفقی نبوده و نخواهد بود و به نظر بهتر است ما به جای طرح های مصنوعی به فکر بهبود تدریجی زندگی پر شهر های خود باشیم.

یادآور می شوم که زندگی هشت میلیارد انسان امروزی بسیار بسیار بهتر از زندگی یک میلیارد انسان در آغاز قرن بیستم است ..امروز مادران بسیار اندکی به نسبت جمعیت در هنگام به دنیا آمدن فرزندانشان می گیرند و امروز اکثر جمعیت جهان کالری بیشتری نسبت به صد سال پیش دریافت می کند امروز سطح سواد بسیار بالاتر از صد بیست سال گذشته است علارغم هشت برابر شدن جمعیت جهان زمین امروز برای انسان ها جایگاه امن تری است و در آینده نیز بهتر و بهتر خواهد شد . این بهتر شدن وضعیت را مدیون صداهای مخالفت انسانهای هستیم که در تاریخ معاصر بشر خواستار اصلاح جوامع بودیم از چپ ها و سوسیالیست های ابتدای قرن بیستم تا لیبرالیست های اواخر قرن بیستم و..... رشد دموکراسی در صد بیست سال اخیر باعث بهتر شدن زندگی بشر در قاره های مختلف شده است و این رشد دموکراسی را مدیون زنان و مردانی هستیم که برای بهبود زندگی بشر مبارزه کرده اند گاه به صورت یک کارآفرین یا مخترع گاه به صورت یک فعال سیاسی یا اجتماعی و...


@birlikism

بیرلیکیسم - birlikism

26 Aug, 07:24


گونی آذربایجان
ساریداش یوله
@birlikism