فضا ، فیزیک ، کوانتوم

@baharsaheli


☆لینک پست اول کانال:
https://telegram.me/baharsaheli/1

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

17 Oct, 14:09


ماهواره GOES ناسا جدیدترین نمای زمین را از یک میلیون مایل دورتر ثبت کرده است.آمریکا و اقیانوس اطلس با جزئیات قابل توجه آشکار است.

مناطق فیروزه ای مرکزی دریاهای کم عمق در اطراف جزایر کارائیب هستند.  این تصاویر از زمین اثرات نور خورشید را نشان می‌دهد که توسط مولکول‌های هوا پراکنده شده است و رنگ آبی مشخصی به تصویر می‌دهد.

🆔 @baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

16 Oct, 16:33


🔴 وقتی شیخ محمد بن راشد حاکم دبی مهمترین رویداد تکنولوژی و هوش مصنوعی خاورمیانه را افتتاح می‌کند


نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۴ با محوریت «هوش مصنوعی در همه چیز» از ۲۳ مهرماه در دبی آغاز بکار کرده و غول‌های تکنولوژی همچون هوآوی، اپسون، سیسکو، اریکسون، مایکروسافت، شیائومی، اتصالات و از ایران برند همراه اول به ارائه سرویس‌ها و راهکارهای خود پرداخته‌اند.

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

15 Oct, 07:00


اگر زمین حلقه هایی مانند زحل یا نپتون داشت، منظره فوق العاده ای بود. با این حال، تشکیل حلقه‌ها در اطراف یک سیاره مستلزم مجموعه‌ای از شرایط خاص است و ما دقیقاً نمی‌دانیم که آیا زمین می‌تواند این شرایط را برآورده کند یا خیر.

چند نتیجه ممکن به دلیل این حلقه ها عبارتند از:
افزایش جزر و مد: وجود حلقه ها در اطراف زمین می تواند قدرت جزر و مد اقیانوس را افزایش دهد. کشش گرانشی حلقه‌ها به ماه و خورشید می‌افزاید و جزر و مد قوی‌تر از آنچه در حال حاضر تجربه می‌کنیم ایجاد می‌کند.

تغییر در آب و هوا: حلقه ها همچنین می توانند بر آب و هوای سیاره تأثیر بگذارند. آنها برخی از نور خورشید را که در حال حاضر به زمین می رسد مسدود می کنند و در برخی مناطق منجر به کاهش دما می شود. این به طور بالقوه می تواند بر الگوهای آب و هوا و بارش تأثیر بگذارد.

تغییرات در آسمان: حلقه ها از روی زمین قابل مشاهده خواهند بود و احتمالاً یک جاذبه اصلی برای ستاره شناسان و تماشاگران آسمان خواهند بود. آنها همچنین می توانند بر ارتباطات ماهواره ای و ناوبری تأثیر بگذارند، زیرا با سیگنال های ماهواره ها در مناطق خاصی از آسمان تداخل می کنند.

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

14 Oct, 12:19


مریخ‌نورد پرسویرنس ناسا تصاویری از سنگ نواری سیاه و سفید اسرارآمیز را منتشر کرده که به گفته‌ی دانشمندان در مشاهدات سیاره سرخ بی‌سابقه است.

قطر سنگ قلعه فریا به ۲۰ سانتی‌متر می‌رسد. این سنگ گورخری سست است و از نظر جنس با بستر سنگی زیرین خود تفاوت دارد؛ بنابراین می‌توان گفت منشأ آن جای دیگری بوده است. بر اساس یک احتمال، سنگ گورخری از ارتفاع بالاتری به سمت دهانه غلتیده است.

پرسویرنس فعلا در حال بالا رفتن از شیب‌های دامنه دهانه یزرو است؛ محوطه‌ای که برای اولین بار در فوریه ۲۰۲۱ روی آن فرود آمد. تقریبا یک ماه از آغاز صعود این کاوشگر می‌گذرند. در ابتدا پیشروی آهسته بود؛ اما در روزهای اخیر، پرسویرنس توانست از بخش‌های هموارتری عبور کند.

پرسویرنس تاکنون چهار کمپین علمی را روی مریخ کامل کرده است و دهانه یزرو تازه شروع کمپین پنجم به نام «لبه دهانه» است. این مریخ‌نورد در جستجو علائمی از حیات باستانی و سرنخ‌هایی درباره‌ی تاریخ آغازین سیاره سرخ است. یکی از اکتشافات شاخص پرسویرنس، رسوب‌های دریاچه‌ای باستانی بودند که ممکن است دربردارنده‌ی فسیل‌های میکروبی باشند.

🆔 @baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

13 Oct, 19:54


320 میلیون سال پیش زمین و حیات روی این سیاره به چه شکل بوده ؟


@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

13 Oct, 19:54


نمایشی از میراث تلسکوپ فضایی جیمز وب بعد از دوسال فعالیت !


@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

13 Oct, 16:34


.
اسپیس ایکس تونست برای اولین بار موشک بوستر سفینه فضایی رو از همونجایی که بلند شد سالم به زمین برگردونه. تا قبل از این محل فرود فرق داشت و معمولا وسط دریا بود برای ایمنی بیشتر.

شاهکاره! جوریه انگار فیلم پرتاب رو برعکس کردن!

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

09 Oct, 00:57


از بیگ بنگ و ۱۳.۷ میلیارد سال قبل ، تا دور ترین آیندهٔ قابل تصور و نابودی زمین!!!

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

07 Oct, 05:30


8 تا از بزرگترین کشف‌ها و اختراعات تاریخ علم که موفق به کسب جایزه نوبل نشدند :

☆سیم‌پیچ #نیکولا_تسلا، کنترل از راه دور و تلگراف بی‌سیم توسط نیکولا تسلا
☆نظریه چگالش بوز-انیشتین توسط #ساتیندرا_بوز
☆نظریه انبساط جهان توسط #ادوین_هابل
☆نظریه بیگ بنگ توسط #جورج_لمایتر
☆نظریه نسبیت توسط #آلبرت_انیشتین
☆کشف چرخش ستارگان نوترونی توسط #جسلین_بورنل
☆تبخیر سیاهچاله‌ها توسط #استیون_هاوکینگ

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

03 Oct, 20:46


آیو، قمر مشتری درمقایسه با قمر بی‌سروصدای زمین ممکن است جهانی غافلگیرکننده به‌نظر آید. این قمر گالیله‌ای که اندکی از ماه زمین کوچک‌تر است، صدها آتشفشان دارد و فعال‌ترین قمر در منظومه شمسی محسوب می‌شود. آیو انبوه دود گوگرد را تا ارتفاع ۳۰۰ کیلومتری به درون جو خود می‌فرستد. به‌نقل از ناسا، آتشفشان‌های آیو در هر ثانیه یک تن گاز و ذرات را در فضای نزدیک مشتری منتشر می‌کنند.

ماهیت فورانی آیو ناشی از نیروهای عظیمی است که این قمر در معرضشان قرار دارد. آیو درون چاه گرانشی و میدان مغناطیسی مشتری به دام افتاده است و با دور شدن از سیاره و نزدیک‌شدن به آن، تشنج و آرامش مداوم را درون خود تجربه می‌کند و انرژی کافی برای فعالیت‌های آتشفشانی را به‌دست می‌آورد.

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

02 Oct, 11:10


فیزیکدانان هرگز از سوالات بدونِ پاسخ دنیای فیزیک،ناامید نمی‌شوند!!🙂

شتابدهنده هادرونی بزرگ مرکز سِرن و ذره بوزون هیگز و ذره گراویتون اصلا چین؟!🤔

اهمیت کشف آخرین قطعه از پازل مدل استاندارد یا همان بوزون هیگز چقدر بود که منجر به دریافت نوبل فیزیک سال ۲۰۱۳ توسط پیتر هیگز و فرانسوا انگلرت شد؟!!

ما،ذرات و همه ریاضیاتی که برای مسایل اطرافمون بکار بردیم،در یک فضای سه بعدی فرض شده.منظورم اینه که برگردید به اطرافتون نگاه کنید؛واضحه که فقط سه بعد تو فضا هست.
اما اگه اینطور نباشه چی؟!
اگه گرانشِ نیست شده به یک بعد چهارم نشت کرده باشه و چیزی که من و شما میبینیم و حس می‌کنیم تنها بخش کوچکی از گرانش باشه چطور⁉️🤯

بادقتِ تمام ببینید📛
@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

01 Oct, 17:27


چه زیبا گفت اریش ماریا رمارک، نویسنده مشهور آلمانی:
«همیشه فکر می‌کردم که همه انسان‌ها مخالف جنگ‌اند، تا آن که دریافتم کسانی هم هستند که موافق آن‌اند؛ به خصوص کسانی که خود مجبور نیستند در آن شرکت کنند‌.»

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

30 Sep, 20:29


با وجود همه ی چالش هایی که سفر به فضا به همراه دارد، یک فایده ی آن این است که قدتان واقعاً بلندتر می شود!👨🏻‍🚀😶
ستون فقرات ما بر اثر نیروی گرانش فشرده می شود. بنابراین وقتی در جاذبه ی نزدیک به صفر قرار بگیرید، دیگر نیرویی وجود ندارد که به ستون فقرات تان فشار وارد کند، در نتیجه مقداری بلندقدتر می شوید.

@baharsaheli

فضا ، فیزیک ، کوانتوم

28 Sep, 14:33


گمونم به این ویدیو خیلی کم لطفی شده!🤔
از دیدنش پشیمون نمیشید 😉