اعظم بهرامی

@azambahramiran


تماس
از دغدغه هایم در مورد خاک و آب و اقلیم سرزمینی مینویسم که دوری از آن ذره ای از احساسم به آن کم نکرده است. نظراتتون را برایم بگذارید و در فیس بوک و توییتر میتوانید بیشتر آنچه مینویسم را ببینید و بخوانید.

اعظم بهرامی

22 Oct, 18:26


گفتگوی امشب من درباره اهمیت فعالیتهای زنده‌یاد دکتر کوثر و اینکه چرا آبخوانداری با وجود جنبه‌های ارزشمند آن چندان گسترش نیافت.


@nasserkaramii

اعظم بهرامی

20 Oct, 09:40


یک سد غیرمجاز دیگر در حال احداث است

ماندگان بر رودخانه ماربُر در دامنه کوه دنا. این میتواند برای محیط‌زیست این منطقه و حتی اکوسیستم‌های خلیج فارس نهدید جدی باشد.
این سد بدون مجوزهای زیست‌محیطی, با هدفی که آبرسانی به صنایع جنوب اصفهان عنوان شده در حال ساخت است. کارشناسان هشدار دادند که این پروژه نه تنها به زاینده‌رود آبی نخواهد رساند، بلکه باعث تخریب شدید منابع طبیعی منطقه خواهد شد.وزارت نیرو متخلف اصلی در احداث این پروژه غیر قانونی است که در دامنه شمالی دنا میتواند این منطقه حفاظت شده را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. نه انکه ندانند سدسازی و انتقال آب راهکاری موقتی و اسیب رسان است یا ین پروژه ها کم هزینه تر باشد.مسئله حل مشکل نیست, حتی حرکت به سمت اموختن از تجربیات و خطاهای گذشته نیز نیست. موضوع پولی است که با این پروژه ها به جیب یک اقلیت سرازیر میشود و منفعت سیاسی و امنیتی در اجرای این پروژه ها برای حاکمیت است. وگرنه چرا یک صدم این هزینه ها را برای بررسی وضعیت کشاورزی در اصفهان و مدرن کردن ان هزینه نمیشود یا برای الزام بازچرخانی آب در مصارف صنعتی. یا گردشگر .و درامدزایی های کم وابسته به آب.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

20 Oct, 09:31


طرح های گردشگری یا غارت طبیعت

طرح های گردشگری در ایران در اغلب موارد مزخرف، آسیب رسان، بی کاربرد، ناپایدار و به شدت انحصاری و کم کیفیت است.
هر جا چهار درخت قدیمی‌تر بوده یک هتل و رستوران و جاده زدند و اسمش را گذاشتند سایت گردشگری. در حالیکه حتی مهمترین مناطق تاریخی ایران یک سایت اطلاعات و راهنمای مناسب هم ندارند.
همه جا نمازخانه و پارکینگ و مسجد زده اند به پیوست آن فاصلاب و زباله انبار کرده اند. طبیعت را ملک پدری پنداشتند و باور کنید حتی به بازدهی و سود اقتصادي خودشان هم فکر نمی‌کنند. اما چون برای زمین و آب و برق و ارزیابی محیط زیستی و مالیات و...هزینه ای نمیکنند، کارگرانشان هم اغلب محلیهای زمین و باغ از دست داده اند، هر چه بدست اورند سود است.
در این مجموعه ها هیچ چیز به شما به عنوان گردشگر افزوده نمی‌شود. نه لذت می‌برید نه به دانش تاریخی و طبیعت گردی شما چیزی اضافه می‌شود. نه در چرخش اقتصاد خورد و کلان سهمی دارید.
گردشگری در ایران تنها مصرف طبیعت است. خام خوردن طبیعت توسط دهان های دریده سیری ناپذیر مافیا بدون برنامه ای برای گردشگری پایدار و درامدزایی قابل قبول و موثر.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

20 Oct, 07:00


تازه ترین گزارش سازمان جهانی حیات وحش

طبق گزارش WWF در2024 تنها در یک مورد 73%ازمتوسط ​​​​جمعیت مهره داران کاهش یافته.این گزارش هشدار میدهد با نزدیک شدن به نقاط اوج خطر,که برای بشریت تهدیدی جدی است، تلاشهای جمعی عظیمی طی پنج سال آینده برای مقابله با بحران‌های آب و هوایی و بیولوژیکی مورد نیاز است.بیشترین کاهش در اکوسیستم های آب شیرین (85-٪) ثبت شده است.پس از آن زمینی (-69%) و سپس دریایی (-56%).از دست دادن و تخریب زیستگاه و بهره برداری بیش از حد از طبیعت، که عمدتاً توسط سیستم های غذایی ما ایجاد میشود، شایع ترین تهدید برای جمعیت حیات وحش در سراسر جهان است.همینطور گسترش مهاجم و بیماریها می باشد.WWF از دولتها می‌خواهد که بودجه عمومی و خصوصی بیشتری را برای فعال کردن اقدامات در مقیاس بزرگ باز کنند و سیاست‌ها و اقدامات خود را در زمینه آب و هوا، طبیعت و توسعه پایدار بهتر هماهنگ کنند. انها وضعیت را ناامید کننده و در برخی نقاط غیر قابل بازگشت میدانند. این سازمان اعلام کرده که امیدوار است این گزارش در کوپ ( کنفراس جهانی تغییر اقلیم) پیش رو مورد توجه قرار بگیرد.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

19 Oct, 14:01


🔻وضعیت نگران‌کننده آب‌های ‌جزیره خارگ در پی آلودگی نفتی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر:

▪️آلودگی‌های ناشی از خط لوله ۲۶ اینچ میدان نفتی ابوذر و وضعیت زیست محیطی خلیج‌فارس و آب‌های ساحلی جزیره خارگ نگران‌کننده است.

▪️به دلیل اینکه حوادث خطوط لوله بیشترین ظرفیت آلودگی در آب و خاک و مخاطرات محیط زیستی دارد می‌تواند به بیشترین ضرر به‌وجود آورد.

▪️تعویض خطوط لوله دریایی فرسوده انتقال نفت برای جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست دریایی و اکوسیستم‌های ساحلی در غرب جزیره خارگ ضروری است.| تسنیم


کانال آب
@water_bio

اعظم بهرامی

19 Oct, 08:20


جی ۷ در ایتالیا

از امروز جلسه گروه ۷ در ایتالیا شروع میشود. ایتالیا پیشنهاد داده برای اولین بار شورای وزاری دفاع کشورها هم در جلسه حاضر شوند. تمرکز اصلی هم روی مسئله امنیت خواهد بود.بحث در مورد مناقشات اصلی جهانی و زمینه‌های بی‌ثباتی به منظور تعیین اهداف سیاسی مشترک و اشتراک‌گذاری خطوط احتمالی اقدام پیش‌بینی شده است.تمرکز بر پیشبرد وضعیت جنگ در اوکراین در اولویت است. بررسی روشهای رسیدن به صلح در غزه و سرمایه گذاری تازه در آفریقا برای کمک به توسعه و دموکراسی نیز سرفصلهای دیگر بحث هستند.حالا نه فقط تمرکز اقتصاد اروپا لغزیده به سمت صنایع نظامی بلکه سازمان‌ها و ‏نهادهایی که حداقل به شکل ماهوی برای توسعه و محیط زیست و عدالت اقلیمی برنامه و بودجه داشتند هم دارند فرم و شکل متفاوتی می‌گیرند. این شیب گرفتن همه گفتگوها و فرصت‌های همراهی جهانی به سمت جنگ و امنیت در طولانی مدت میتواند بسیاری بحثهای مهم و ضروری را کاملا تعطیل کند.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

15 Oct, 14:33


بحران انرژی فشارهای تورمی را تشدید کرده و خطر رکود اقتصادی و همچنین سود بادآورده عظیم 2تریلیون دلاری را برای تولیدکنندگان سوخت فسیلی بالاتر از درآمد خالص آنها در سال 2021 ایجاد کرده. قیمتهای بالاتر انرژی همچنین باعث افزایش ناامنی غذایی در بسیاری از اقتصادهای در حال توسعه میشود . سنگین ترین بار بر دوش خانوارهای فقیرتر است که سهم بیشتری از درآمد صرف انرژی و غذا میشود. سازمان انرژی گزارش میدهد حدود 75میلیون نفر که اخیراً به برق دسترسی پیدا کرده اند، احتمالاً توانایی پرداخت هزینه آن را از دست خواهند داد.به این ترتیب تعداد کل افرادی که در سراسر جهان به برق دسترسی ندارند از ابتدای 2022 شروع به افزایش کرده است. تقریباً 100 میلیون نفر در شرایطی هستند که حتی ممکن است به جای استفاده از راه‌حل‌های تمیزتر و سالم‌تر به هیزم برای پخت و پز اعتماد کنند. فقر و ناامنی غذا و انرژی در پیوند هستند.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

15 Oct, 14:00


لذت از طبیعت

آبشار آلدیجارفوس یکی از زیباترین آبشارهای ایسلند است. ارتفاعش حدود 20 متر است و در میان انبوهی از سنگهای سیاه بازالت , جریان دارد. ترکیب آب و برف و این صخره های سیاه باقی مانده از اتشفشان تصویر بسیار بکر و زیبایی از طبیعت ایسلند خلق میکند.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

15 Oct, 08:27


طرح های بارورسازی ابرها در کمیته ویژه ای در آب منطقه ای آذربایجان شرقی به عنوان یکی از راه های رفع چالش بررسی شده. حتمن کلی هم بودجه برایش در نظرگرفتند و احتمالا فردا آنرا به عنوان راه نجات دریاچه ارومیه می‌فروشند. این طرح در بهترین حالت میتواند یک پروژه تحقیقی در یک گروه دانشگاهی باشد. اما تا امروز برایش ده ها کمیته و گروه ویژه در پدافند غیر عامل و بودجه ویژه و ... در نظر گرفته شده است.
آیا این اتلاف وقت و انرژی و سرمایه و امید و انتظار واهی ایجاد کردن نیست؟!

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

15 Oct, 07:23


نصف گاز کشور در نیروگاه ها هدر می‌رود. ج.ا در تمام این سالها حتی برای حفظ و توسعه ابتدایی ترین زیرسازهایی که از آن کسب درآمد میکند، و خدمات الزامی دولت در ارتباط با آن اتفاق می افتد هم هزینه نکرده است.
تولید انرژی آنقدر منابع محدود و کم راندمانی دارد که سوبسید و افزایش قیمت حامل‌های انرژی آنرا حل نمی‌کند. توسعه نیافتگی مشکل اصلی است.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

14 Oct, 18:14


بحران زباله

سنگاپور کشوری بدون زباله است که از بسیاری استانهای ایران هم کوچکتر است. آنها با تفکیک زباله از مبدا و برنامه ریزی و تکنولوژی پیشرفته معضل زباله را به فرصتی مهم برای درآمدزایی و اشتغال زایی تبدیل کردند. منبعی برای تهیه کمپوست، منبع انرژی، ماده اولیه ساخت نیمکت‌های شهری و ده ها کاربرد دیگر حاصل بازیافت حداکثری زباله در سنگاپور است.
ما در ایران مشکل زباله را هر روز جوری در دل جنگل و کوه و تالابهایمان پنهان کردیم که حالا به بحرانی پر هزینه بدل شده است. روزانه حدود ۶۰ هزار تن زباله در ایران تولید می‌شود و حتی ۱۰٪هن هم بازیافت نمی‌شود. مهمتر آنکه حتی کمتر از این مقدار در مبدا تفکیک می‌شود. انباشت زباله های خطرناک و خشک و ارگانیک در طبیعت آلودگی‌های دائمی آب و خاک را باعث می‌شود.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

13 Oct, 09:57


روزی برای پرندگان مهاجر

پرندگان در همه جای جهان نماد ازادی و رهایی هستند. سالانه حدود4.5 میلیون پرنده مهاجر به ایران سفرمیکنند و در انچه از تالابها و دریاچه های ایران مانده لانه سازی و زاد و ولد میکنند. اموزش و تقویت مشارکت جوامع محلی در حفظ گونه های در حال انقراض, پروژه های پرنده نگاری برای گروههای سنی و با سطح دانش متفاوت ,گردشگری برنامه ریزی شده در تالابها و درج اطلاعات درباره گونه های پرنده مهاجر در ایران در کتب درسی, اموزش ویژه برای کودکان و نوجوانانی که در جغرافیای محل زندگی این پرندگان زندگی میکنند همه میتوانست از ایران میزبانی اگاه و مهربان بسازد.اما متاسفانه انچه در ایران میزبان انهاست تالابها و دریاچه های در حال محو شدن از روی نقشه , شکار و مرگ در تورها و تله ها و الودگی بیش از حد تالابهای محل زندگی انهاست. در روزجهانی پرندگان مهاجر از این ویدئو لذت ببرید.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

13 Oct, 09:56


پرندگان مهاجر جازموریان

⭕️به مناسبت 12 اکتبر روز جهانی پرندگان مهاجر

به نام خدا

پیش از ساخت سد های جیرفت ، بافت ، جفا رود ( صفا رود ) و 24 بند سنگ و سیمانی بر روی #هلیل رود و پمپاژِ آبهای زیر زمینی جنوب کرمان ، تالاب بین المللی جازموریان با پهنه ای به گستردگی 100 کیلومتر در 200 کیلومتر ( 2 برابر دریاچه ارومیه ) بزرگترین زیستگاه زمستانه میلیونها پرنده مهاجر از نوع خوتکا ، اردک سبز ، اردک سینه مرمری (که در حال انقراض است ) ، حواصیل ، غاز وحشی ، باقرقره ، آهوبره ، درنای سفید ، لک لک و دیگر پرندگان آبزی و کنار آبزی و پرندگان شکاری مانند قوش و کرکس ... و دیگر پرندگان حمایت شده بین المللی بود که از سیبری و دیگر کشورهای سردسیر اروپاییی برای زمستان گذرانی به تالاب بین المللی جازموریان و دشتها و بیشه زارهای پیرامون آن مهاجرت می نمودند و هنوزهم بر اساس غریزه طبیعی به جنوب کرمان مهاجرت می کنند .
این شکارگاه پر رونق و محیط سرسبز شهرستانهای رودبار جنوب ، شهرستان نوپای جازموریان و قلعه گنج ، به ویژه دشت خرگوشکی ، تم گران ، شمزان و شمس آباد و ... جاذبه گردشگری برای پولدارهای کشورهای شیخ نشین پیرامون خلیج پارس بود به گونه ای که این  گردشگران و شکارچی ها در  قبال چند روز اقامت در منطقه جازموریان میلیونها درهم به ادرات و سازمانهای دولتی و راهنمایان محلی پرداخت می نمودند و موجب رونق اقتصادی و تبادل فرهنگی و اجتماعی و تعاملات سیاسی را فراهم می آوردند !
اما هم اکنون با ساخت چندین سد بر روی هلیل رود و قصد انتقال آب از راه تونل انتقال آب برای صنایع سنگین به شمال کرمان ، رمق جازموریان گرفته شده است و حتی شترهایی که به خار بیابان قناعت می کنند هم دچار گرسنگی و نابودی شده اند و اگر جلو سد سازی گرفته نشود و حقابه زیست محیطی جازموریان رها نشود این تالاب برای همیشه بیابانی بی آب و علف و بدون پوشش گیاهی و جانوی خواهد شد .
از این رو نخستن گام برای دست یابی به دست مایه های قانونی و بین المللی ، ثبت تالاب بین المللی جازموریان در لیست کنوانسیون بین المللی تالابهای رامسر و ثبت به عنوان میراث طبیعی و ملی است .

هر چند که پرنده یادآور پرواز وآزادیست ، اما گاهی هم یاد آور قفس هست!!

جای آن دارد که یادی کنیم از آقای یوسف فرهادی بابادی کنشگر محیط زیستی مخالف تونل کوهرنگ که در انتظار اجرای یک سال حبس می باشد که با همت و هماهنگی که ایشان با جناب آقای حمید جلالوندی مسئول کمیته ارزیابی  سازمان محیط زیست مصاحبه ای را ترتیب داد و آقای جلالوندی در این مصاحبه که در نشریه اینترنتی زیست آنلاین چاپ شد ،  "" صراحتا" اعلام نمود که پروژه انتقال آب سرشاخه های هلیل رود به کرمان ( اعم از تونل انتقال آب و سد صفارود ) مجوز کمیته ارزیابی سازمان محیط زیست را ندارد ! ""

با سپاس
فرود رفعتی
کمپین هلیل و جازموریان
  21 مهر 1403 برابر با 11 اکتبر 2024
@konarsandal

اعظم بهرامی

13 Oct, 08:21


ارزش هر تن کالایی که از سازمان شانگهای به ایران وارد می‌شود، ۷ برابر کالاهایی است که به آن‌ها صادر می‌کنیم.
یک خطی این آمار یعنی ایران بی‌برنامه امروز، بار تامین‌ منابع برای توسعه کشورهای جهان را بر دوش دارد، حال آنکه خود از ‎#توسعه بازمانده...

وای به روزی که منابع هم تمام شود.
از توییتر

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

13 Oct, 06:25


اموزش حوزه محیط زیست

در این تاریکی و ناامیدی جهان رو به زوال این روزها امید روشن و درخشان سیاره، تربیت نسلی عاشق طبیعت است. کودکانمان را در پیوند و صلح با طبیعت تربیت کنیم عاشق زندگی بخشیدن و سهیم شدن شادی و خوشحالی با همه زیستمندان. یادمان باشد در ایران همه مدارس طبیعت تعطیل شد و خانم میرهادی که در آموزش محیط زیستی و فعالیت زیادی کرد همیشه با محدودیت‌های زیادی مواجه بود. مبانی محیط زیستی در کتب درسی ایران بسیار اندک است و ویژه برای این موضوع کارگاه اموزشی عملی و یا برنامه تجربی و گردشگری در مدارس وجود ندارد.


🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

12 Oct, 11:39


حفظ جنگلهای مانگرو

ببینید در این مدلسازی سه بعدی نشان میدهد که جنگلهای مانگرو، ‎#جنگلهای_حرا چطور میتواند نجات‌بخش ساحل و ساکنان مناطق ساحلی باشد. ایران یکی از مهمترین ذخایر جنگلهای حرا را در سواحل جنوبی دارد که در منطقه ما بی نظیر است. جنگلهای مانگرو در ایران بدل شده به زباله دان مزارع پروش میگو و محل خالی کردن روغن قایقهای صیادی.
در استرالیا برای حفظ جنگلهای مانگرو حریم بسیار بزرگی از ممنوعیت قایقرانی و صیادی تعریف کرده اند و در فیلیپین و اندونزی محلی ها را برای گسترش کشت جنگلهای حرا آموزش میدهند و حمایت می‌کنند. ما به هر برنامه ای برای‌ حفظ مناطق ساحلی و آبزیان مان نیاز داریم.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

12 Oct, 06:57


یک کار موثر در مدیریت زباله

ببینید این همه در ایران درمورد استارت آپ و فعالیتهای تولیدی دانش محور حرف می‌زنند و فقط حرف می‌زنند. یکی از این حوزه ها ‎#زباله است.ما نیاز داریم برای مدیریت زباله ده ها گروه و کارگاه شکل بگیرد. به جایش یک مافیای سیاه داریم که هر چه کودک و معلول و معتاد است را جمع کرده درسوله های جمع آوری زباله و آخرش یک کیلو آهن و پلاستیک دزدی را ازشون میخرد.جنگل، ساحل،بیابان و دامنه کوه ها که هیچ حتی خیابان کلان شهرها زیر اشغال مدفون است.در ایران روزانه ۵۰هزارتن پسماند تولید می‌شود و ۵٪هم بازیافت نمی‌شود. تفکیک هم اساسا وجود ندارد. روزی زیر آن دفن خواهیم شد.
این ویدئو نشان میدهد چطور جمع آوری حرفه ای زباله میتواند هم اشتغال ایجاد کند و هم ماده اولیه تولید محصولات بازیافتی مناسب و کاربردی باشد. بی توجهی به تفکیک و جمع آوری اصولی زباله از مقصد منابع طبیعی و رودخانه و تالاب‌های ایران را در برخی استانها تهدید میکند. رهاسازي زباله میتواند آب و خاک را به شدت آلوده کند.

🆔@azambahramiran

اعظم بهرامی

10 Oct, 18:17


مزارع خورشیدی

پایش اطلاعات دوساله مزارع مجهز به پنلهای خورشیدی در آمریکا و اروپا نتایجی بسیار جالب نشان داد. پنلها تبدیل شد به استراحتگاه دامها در تابستان زیر سایه اش و در زمستان در فضای گرم اطراف پنل. میکروکلیماهای اطراف پنل مثل علفها و خاک تغییر چندانی نداشتند.در مزارع مجهز با پنل بازگشت زنبورها و حشرات به اندازه زمین و مراتع حفاظت شده بود.پنلها بخش عمده انرژی مورد نیاز در مزرعه را تامین میکردند،در برخی مناطق حتی امکان ذخیره انرژی نیز وجود دارد.در کشورهای اروپای مرکزی این پنلها از ۵صبح تا ۸ شب در تابستان امکان تولید انرژی را داشتند. این یک تکنولوژی پرکاربردترین از چیزی بود که پیش بینی میشد در خدمت کشاورزی پایدار.

🆔@azambahramiran