آبشناسی

@abshenasi


کانال رسمی علیرضا برهانی داریان استاد منابع آب و هیدرولوژی دانشگاه خواجه نصیر

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/abshenasi/

Researchgate:
https://www.researchgate.net/profile/Alireza_Dariane

تماس:
[email protected]

آبشناسی

20 Oct, 09:24


کدام کشورها در استفاده از انرژی بادی پیشرو هستند؟

ظرفیت جهانی تاسیسات بادی در سال ۲۰۲۳ به رکورد بالایی رسید و سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از کل برق تولیدی جهان به ۳۰ درصد افزایش یافت. چین با ظرفیت ۴۴۲ گیگاوات و نرخ رشد سالانه ۱۹.۱ درصد پیشتاز این حوزه است، در حالی که آمریکا با ۱۴۸ گیگاوات در جایگاه دوم قرار دارد. آلمان و هند نیز به ترتیب با ۶۸ و ۴۵ گیگاوات از دیگر کشورهایی هستند که در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته‌اند. این رشد جهانی ناشی از نیاز به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و تلاش برای مقابله با تغییرات اقلیمی است.استفاده از انرژی بادی و سایر منابع تجدیدپذیر در سال‌های اخیر افزایش یافته است. این تغییرات نه تنها برای محیط زیست حیاتی هستند بلکه می‌توانند به بهبود امنیت انرژی جهانی نیز کمک کنند. کشورهای پیشرو همچنان به توسعه ظرفیت‌های خود ادامه می‌دهند تا به اهداف کاهش گازهای گلخانه‌ای و استفاده پایدار از منابع انرژی دست یابند./تجارت‌نیوز
#انرژی_های_تجدیدپذیر #انرژی_بادی #تولید_برق #برق #انرژی_پاک

@abshenasi

آبشناسی

18 Oct, 14:46


انیمیشنی زیبا از مشاهیر ایرانی

@abshenasi

آبشناسی

18 Oct, 14:43


ناسا: خورشید در وضعیت حداکثر☀️

طبق گفته دانشمندانی که چرخه‌های طبیعی خورشید و وضعیت آب و هوا در فضا را مطالعه می‌کنند، ما به طور رسمی در حداکثر خورشیدی هستیم، از جمله پدیده‌هایی مانند شفق‌هایی که در عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر مشاهده کرده‌ایم. خورشید هر ۱۱ سال یک بار بین فعالیت مغناطیسی کم و زیاد حرکت می‌کند. در اوج چرخه خورشیدی، قطب‌های مغناطیسی خورشید تغییر می‌کنند و خورشید به حالت فعال‌تری منتقل می‌شود، با لکه‌های بیشتری بر روی سطح و طوفان‌های خورشیدی که می‌توانند شفق‌ها را ایجاد کرده و بر ماهواره‌ها و زیرساخت‌ها تأثیر بگذارند. با این حال، حداکثر خورشیدی مسئول تغییرات اقلیمی کنونی زمین نیست.

چگونه این را می‌دانیم؟

۱. زمان‌بندی هم‌خوانی ندارد. چرخه‌های خورشیدی حدود ۱۱ سال طول می‌کشند. دمای زمین برای مدت طولانی‌تری گرم شده است که با انتشار گازهای گلخانه‌ای انسانی هم‌راستا است.

۲. گرمایش در مکان نادرستی است. اگر خروجی خورشید باعث تغییرات اقلیمی بود، جو بالایی زمین باید گرم‌ترین بخش باشد، نزدیک‌ترین به خورشید. اما جو بالایی در حال سرد شدن است در حالی که جو پایینی گرم‌تر می‌شود که با تله‌اندازی گرما توسط گازهای گلخانه‌ای سازگار است.

۳. چرخه‌های خورشیدی نمی‌توانند این مقدار تغییر ایجاد کنند. اگرچه خورشید مقدار زیادی انرژی تولید می‌کند — کافی برای قابل سکونت کردن سیاره ما — خروجی انرژی خورشید تنها ۰٫۱۵٪ در یک چرخه معمولی تغییر می‌کند که برای توضیح تغییرات دمای کنونی کافی نیست.

توضیح تصویر: خورشید همانطور که توسط SDO دیده شده است. این یک دیسک زرد کمرنگ و صاف است که در لبه‌ها به نارنجی تیره‌تر تبدیل می‌شود. لکه‌های تیره، لکه‌های خورشیدی، بر روی سطح آن پخش شده‌اند و تقریباً از مرکز آن از موقعیت ساعت ۱۰ تا حدود موقعیت ساعت ۴ کشیده شده‌اند.

@abshenasi

آبشناسی

18 Oct, 14:43


ناسا: فعالیتهای خورشید در وضعیت حداکثر است
👇👇👇

آبشناسی

11 Oct, 15:15


تغییرات اقلیمی در حال نابودی بزرگترین رودخانه جهان
#آمازون
@abshenasi

آبشناسی

10 Oct, 19:34


خرابی‌های وحشتناک توفند میلتون در فلوریدا
@abshenasi

آبشناسی

30 Sep, 08:47


اولین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران

۲۳ و ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۳، اهواز
مهلت ارسال مقالات: ۳۰ آذر
دانشگاه شهید چمران اهواز
@abshenasi

آبشناسی

27 Sep, 17:05


مقایسه بارش سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ با بارش درازمدت و سال آبی قبل

جدول نشان می‌دهد که اگرچه برخی از استانها با کمبود بارش روبرو بوده‌اند اما در مجموع در کشور بارش در حد متوسط دراز مدت بوده و نسبت به سال آبی قبل ۱۹ درصد افزایش بارش داشتیم.

@abshenasi

آبشناسی

26 Sep, 08:19


روند خطرناک حفر چاه‌های زیرزمینی در کشور

در چنین شرایطی و در زمانی که مدیریتی روی مصارف کشاورزی نیست هیچ منبعی قادر به تامین آب کشور نخواهد بود.
تجدید نظر را باید از مصرف آب و نه تهیه آن شروع کنیم

@abshenasi

آبشناسی

18 Sep, 19:40


امروز دفاع دانشجوی خوب و بسیار با اخلاقم آقای حسین اسماعیلی از تز کارشناسی ارشد با عنوان "پیش‌بینی وقوع سیلاب با استفاده‌ از مدل WRF و ارزیابی عملکرد آن با روش‌های هوش مصنوعی" بود.
منطقه مطالعاتی چهار حوضه آبریز شمال تهران شامل سولقان (امام‌زاده داود) ، درکه، دربند و دارآباد است و هدف تز پیدا کردن روشی مناسب برای پیش‌بینی سیلاب‌های تهران بر اساس مدلهای جهانی پیش‌بینی بارش و WRF است.
انگیزه اصلی این پژوهش سیلاب‌های دربند در سال ۶۶ و امام‌زاده داود در سال ۱۴۰۱ می‌باشد.
برای آقای اسماعیلی آرزوی موفقیت، سربلندی و خدمت به کشور عزیزمان را دارم.
داوران: خانمها دکتر صدری مقدم و دکتر اسدی
۲۸ شهریور ۱۴۰۳

آبشناسی

08 Sep, 06:32


دریاچه ارومیه تقریبا خشک شده و در حال تبدیل شدن به یک دریاچه فصلی است. چه بسا در آینده نزدیک در تابستان‌ها کاملا خشک شود.
حال باید از وزیری که در اوایل امسال ادعا می‌کرد دریاچه با اقدامات ایشان احیا شده سوال شود!!
@abshenasi

آبشناسی

07 Sep, 08:56


#گرمایش_زمین
#تغییر_اقلیم
@abshenasi

آبشناسی

04 Sep, 06:53


گزارش ناسا در مورد تغییرات اقلیمی و اثرات افزایش دما بر روی شدت رویدادهای بارش و خشکسالی‌ها

این #DataViz نقاط بحرانی چرخه‌ی آب - خشکسالی‌ها و باران‌های شدید - در طول 20 سال (2002-2021) با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای GRACE و GRACE-FO را نشان می‌دهد.
به طور خاص به آفریقا توجه کنید.
🔴 نقاط قرمز رویدادهای خشک را نشان می‌دهند.
🔵 نقاط آبی رویدادهای بارانی را نشان می‌دهند.
🌡️ اندازه هر نقطه، شدت رویداد را نشان می‌دهد.
در نمودار پایین، هرچه دمای جهانی افزایش می‌یابد شدت رویدادهای بحرانی همچنین افزایش یافته است.
🌍 طبق آخرین گزارش ما دربارۀ #StateOfClimate، در سال 2023، تعدادی از کشور‌ها در شاخ آفریقا، جنوب آفریقا و شمالغرب آفریقا با خشکسالی‌های چندسالۀ شدید مواجه شده‌اند. در عین حال، مناطق دیگر با بارش‌ های شدید موجب سیلاب و از دست دادن عظيم جان مردم شده است. این رویداد های بحراني تاثيرات ويرانگر بسياری بر جوامع بالاخص در بخش اقتصادي به همراه داشته است./ناسا

@abshenasi

آبشناسی

16 Aug, 08:40


پدیده افت سریع سفره‌های آب زیرزمینی در جهان

آب زیرزمینی، نیاز شرب حدود نیمی از جمعیت جهان و تقریباً نیمی از کل آبی که برای آبیاری کشت‌ها استفاده می‌شود، تأمین می‌کند. همچنین تأمین آب رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و تالاب‌ها در دوره‌های خشکسالی، به آب زیرزمینی وابسته است. آب‌ زیرزمینی یک منبع تجدیدپذیر است، اما در برخی آبخوان‌ها ممکن است چندین دهه یا حتی چندین قرن‌ طول بکشد تا آبی که برداشت شده است، دوباره بازیابی شود. شناخت کنونی ما از این چالش، عمدتاً بر پایۀ اندازه‌گیری تراز آب در چاه‌ها است.

در مطالعه‌ای که نتایج آن در شمارۀ ۶۲۵ مجلۀ «Nature» در سال ۲۰۲۴ انتشار یافت، گروهی از پژوهشگران برای نخستین‌بار، داده‌های تراز آب زیرزمینی را در مقیاس جهانی گردآوری کردند. در این مطالعه، میلیون‌ها اندازه‌گیری تراز آب زیرزمینی در ۱۷۰ هزار چاه در بیش از ۴۰ کشور تحلیل و چگونگی تغییر تراز آب زیرزمینی در طول زمان شناسایی شده است.
@abshenasi

آبشناسی

28 Jul, 22:33


مبارزه با بیابان‌زایی به روش چینی‌ها

@abshenasi

آبشناسی

27 Jul, 18:55


اهمیت یخ‌های جنوبگان برای حیات در کره زمین
#تغییراقلیم
#گرمایش_جهانی
@abshenasi

آبشناسی

26 Jul, 17:28


سیل مرداد سال ۶۶ تجریش!

تهران در تب داغ مردادماه روزگار سپری میکرد تا اینکه روز چهار مرداد ماه ۱۳۶۶ فرا رسید.

رگبار شدید باران و تگرگ باعث جاری شدن سیلاب از دره دربند بسمت تجریش و شمال تهران شد که سیل باعث فوت سیصد نفر و وارد آمدن خسارت سنگین در منطقه شد.
@abshenasi

آبشناسی

21 Jul, 21:11


🔻عضو اتاق بازرگانی: تولید هندوانه سالانه ۷ میلیارد دلار به اقتصاد کشور ضرر می‌زند

امیر کشانی، عضو اتاق بازرگانی ایران:

▪️یکی از مشکلات اتاق قیمت گذاری دستوری است حال آنکه اگر قیمت گذاری غیر از روش بازار باشد باید علم اقتصاد را کنار بگذاریم.

▪️دخالت دولت در قیمت گذاری موجب اختلال در عملکرد تولیدکننده و مصرف کننده شده است.

▪️ایرانِ کم آب پایین‌ترین قیمت هنداونه را دارد، محاسبات نشان می دهد که تولید این محصول سالانه ۷ میلیارد دلار به اقتصاد کشور ضرر می زند و این غیر از خساراتی است که به منابع مالی و آبی کشور وارد می کند.| ایلنا/تجارت نیوز


@abshenasi

آبشناسی

17 Jul, 11:43


isna.ir/xdRwgp

@abshenasi

آبشناسی

14 Jul, 13:04


اولین همایش ملی
هیدرولوژی و منابع آب ایران
دانشگاه شهید چمران اهواز
۲۳-۲۴ بهمن ۱۴۰۳
@abshenasi